ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ & ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Σε πορεία για την υγεία & την ελευθερία στη Λευκωσία καλεί στις 28 Νοεμβρίου η Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Ενάντια στον Κρατικό Αυταρχισμό. Να θυμίσουμε ότι στην Κύπρο υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 8:00 ως τις 5:00 το πρωί και απαγόρευση συναθροίσεων σε δημόσιους χώρους.

Η ανακοίνωση:

Μπλόκα στους δρόμους να ελέγχουν τα χαρτιά μας, στρατιωτικοποίηση της δημόσιας σφαίρας, απαγόρευση κυκλοφορίας τζιαι διαδηλώσεων, ατέλειωτες ουρές εργαζομένων για τεστ για covid-19, προστίματα με την κάθε ευκαιρία, αστυνομικές αυθαιρεσίες, ποινικοποίηση των διαδηλώσεων, απόλυτη επισφάλεια στην εργασία, μειώσεις μισθών & απολύσεις…

Διαδηλώνουμε για την υγεία τζιαι την ελευθερία!

– Γιατί το παραμύθι της “ατομικής ευθύνης” έγινε το χαλί κάτω που το οποίο χώννουνται η απροθυμία του κράτους να περιθάλψει όσες το έχουν ανάγκη τζιαι ούλλες οι ελλείψεις σε εξοπλισμό τζιαι προσωπικό που τα νοσοκομεία.

– Γιατί η εργατική τάξη δέχεται δυσανάλογα τες αρνητικές επιπτώσεις των αυταρχικών μέτρων διαχείρισης της πανδημίας. Γιατί για κάποιες η τηλε-εργασία έννεν επιλογή, τζιαι συνεχίζουν να εργάζονται εκτεθειμένες στον ιό. Οι υποχρεωτικοί αυτοπεριορισμοί συχνά σημαίνουν απλήρωτες μέρες άδειας που τη δουλειά χωρίς καμιά οικονομική στήριξη.

– Γιατί κράτος, media τζιαι αφεντικά –όπως είδαμε πρόσφατα με τον διευθυντή της cypra- παρουσιάζουν τους μετανάστες ως υγειονομικό κίνδυνο για την κοινωνία, ενώ εντάθηκαν οι διαδικασίες κράτησης, απέλασης τζιαι επαναπροωθήσεων.

– Γιατί η κυβέρνηση αποφάσισε να απαγορεύσει την τελευταία δυνατότητα διαμαρτυρίας τζιαι άσκησης κριτικής σε ένα αυταρχικό κράτος, το δικαίωμα στη διαδήλωση. Χωρίς να υπάρχει καμιά ένδειξη για εξάπλωση του ιού σε διαδηλώσεις, σε αντίθεση με τις ξεκάθαρες ενδείξεις για εξάπλωση σε χώρους εργασίας.

– Γιατί η μείωση της διασποράς θα μπορούσε να επιτευχθεί με κλεισίματα των μαχαζιών τζιαι όι καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας, που έσσιει σοβαρές επιπτώσεις στις διαπροσωπικές μας σχέσεις τζιαι την ψυχική μας υγεία. Την ίδια ώρα που επιτρέπουνται οι γάμοι τζιαι οι λειτουργίες με δεκάδες/εκατοντάδες άτομα, την ίδια ώρα που ο κόσμος στοιβάζεται στα κκαφέ, απαγορεύεται να κυκλοφορούμε τη νύχτα ακόμα τζιαι σε ανοιχτούς δημόσιους χώρους.

Η πανδημία έφερε πιο έντονα που ποττέ στην επιφάνεια τα ουσιώδη συστατικά της καπιταλιστικής πραγματικότητας: φτώχια, οικονομική ανισότητα, εργατική εκμετάλλευση, αυταρχισμός, περιβαλλοντική καταστροφή.

Στεκούμαστεν αποφασισμένες:

–> Ενάντια στον αυταρχισμό του κράτους που αποπροσανατολίζει τζιαι διανέμει ευθύνες δεξιά τζιαι αριστερά, καλύπτοντας την άρνηση του να φροντίσει όσες τζιαι όσους εν σε κίνδυνο.

–> Ενάντια στο δόγμα ησυχία-τάξη-ασφάλεια τζιαι τη ζοφερή πραγματικότητα του δουλειά-οθόνη-φαΐ-ύπνος σαν τη μόνη αποδεκτή μορφή ζωής.

–> Ενάντια στη διχοτόμηση, τον συστημικό ρατσισμό τζιαι τον εκφασισμό της κοινωνίας που πλαισιώνουν την ολοκληρωτική διαχείρηση της πανδημίας.

Τα δικά μας προτάγματα:

* Διαχείριση της πανδημίας με όρους προστασίας της συλλογικής υγείας αντί με όρους αυταρχικότητας τζιαι καταστολής

* Τέλος στο ρεσιτάλ αυταρχισμού, εστιασμένη προστασία ευάλωτων ομάδων τζιαι μέτρα στήριξης ούλλου του πληθυσμού

* Αναγνώριση των μεταναστριών τζιαι αιτητών ασύλου ως μέρος του πληθυσμού του οποίου η υγεία πρέπει να προστατευτεί

* Οργάνωση τζιαι αντίσταση της πολυεθνικής εργατικής τάξης απέναντι στον κρατικό ολοκληρωτισμό & στην καπιταλιστική βαρβαρότητα

Κανένα που τα αυταρχικά μέτρα που βιώννουμε εν έσιει να κάμει απλά τζιαι μόνο με την υγειονομική κρίση. Ο νέος ολοκληρωτισμός εν η νέα κανονικότητα. Τζιαιρός να ξεκινήσουμε να οργανώνουμε την επίθεσή μας εναντίον της.

Τωρά όσο ποτέ, να ξεκαθαρίσουμε ότι η υγεία τζιαι η η ζωή εν συλλογικές υποθέσεις. Τζιαι ως τέθκοιες εν να τες υπερασπιστούμε.

** Φορούμε μάσκες, κρατούμε αποστάσεις, φροντίζουμε τους/τες διπλανές μας.

Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Ενάντια στον Κρατικό Αυταρχισμό

Πηγή: https://antifanicosia.espivblogs.net/archives/942

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License