Τι γνώμη έχετε για τον “εργατικό αγώνα»


http://ergatikosagwnas.gr/arthra/politiki/2537-gia-tin-koini-anakoinosi-kke-syriza-kai-mera-25

Διαβασα ένα κείμενο τους (του Εργατικού Αγώνα) που κριτίκαρε τη κοινή ανακοίνωση ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ-ΜΕΡΑ 25.Δεν έχω ψάξει ιδιαίτερα τις θέσεις τους, ωστόσο με μια γρήγορη περιήγηση στο σάιτ τους είδα ότι είναι μαρξιστές λενινιστές με αναμενόμενες γι αυτό που πιστεύουν θέσεις, ενώ υποστηρίζουν πως προσαρμόζουν την ιδεολογία τους στο σήμερα (κάτι που δεν το εντόπισα σε καμία δεκαριά άρθρα τους που τσέκαρα). Αν και δεν ταυτίζομαι με κάποιο από τα 3 πολιτικά κόμματα και σε ορισμένα σημεία δίνω κάποιο δίκιο στην κριτική του Εργατικού Αγώνα, βρίσκω τρομερά προβληματικό το άρθρο τους. Εξαντλείται σε άσκηση μικροπολιτικής, χωρίς να προτείνει κάτι συγκεκριμένο βγάζοντας κόμπλεξ για το ΚΚΕ (αν και συμφωνώ με την κριτική που του ασκεί) και ισχυριζόμενοι ότι τα λένε για να τους προβληματίσουν. Όλο αυτό είναι ο ορισμός του τίποτα.

Προσπαθούν να λιανίσουν τη συνυπογραφή που ήταν  ενα πολιτικό ρουά ματ στη κυβέρνηση και που δεν στόχευε σε έκκληση του κοσμου και προφανώς δεν είχε πρόθεση να δημιουργήσει κίνημα εν μέσω πανδημίας. Τα όσα τους (και δευτερευόντως μας) λένε είναι γνωστά. Και όταν δεν ακολουθείται από κάποια πρόταση αλλά παρά μόνο από γενικόλογες αοριστίες, τότε απλώς μου φαίνονται τα γνωστά μαξιμαλιστικά αντίστοιχων ομάδων που απλώς αναμασούν τα ίδια. Αντιπροτείνουν στην κίνηση του κκε (που ναι το πλέον συνδικαλιστικό κομμα που καμια ορεξη για επανασταση κομμουνιστική δεν έχει) μια γενικόλογη και αόριστη κίνηση που θα μπορούσε να αγγίξει το λαό χωρίς να λένε το ποια είναι και πως.

Δυστυχως κατέληξα να σκεφτώ εν τελει το παιδαριώδες ας έκανες εσυ κάτι πιο έξυπνο και ας πετύχαινες μεγαλύτερη συσπείρωση. Αλλά δεν μπορείς.. και κανείς δε νοιάζεται για σένα.

Τα παραπάνω είναι απλώς σκόρπιες σκέψεις μου και πραγματικά , αν δεν έπιασα πράγματα από το άρθρο τους ή/και αδικώ και το εν λόγω άρθρο και τη γνώμη που σχημάτισα γι αυτούς μέσα από το σάιτ τους, με χαρά να σας ακούσω.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License