ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΔΥΣΤΟΠΙΑ [Αναρχική ομάδα Bellini]

Μέσα στα πλαίσια του κρεσέντου βίας και καταστολής, που ενορχήστρωσε ο γνωστός υπάλληλος της Αμερικάνικης πρεσβείας εναντίον των αντιφρονούντων, δε θα μπορούσε να λείπει η θορυβώδης αμέλεια-εκδικητικότητα του κράτους για το κομμάτι εκείνο της κοινωνίας που βρίσκεται μέσα στα σάπια κελιά της σύγχρονης δημοκρατικής δυστοπίας.Είναι πια ευρέως γνωστό, ότι εκεί στοιβάζεται υπεράριθμο πλήθος κρατουμένων σε ακατάλληλους βιοτικά χώρους με άθλιες υγειονομικές συνθήκες. Τα τραγικά αποτελέσματα μεταξύ άλλων, είναι τα ελάχιστα τεστ,η μηδενική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, με απότοκο το θάνατο κρατουμένων, όπως ενός στις φυλακές Διαβατών θετικού στον κορωνοιό. Το μένος τους φαίνεται να μη σταματάει πουθενά καθώς δεν επιτρέπουν στους κρατούμενους ούτε τα εντελώς αυτονόητα όπως την εισαγωγή βιβλίων,τροφίμων και ρούχων στα επισκεπτήρια, όπως κατήγγειλαν οι σύντροφοι απο τις φυλακές Λάρισας.

post image

Εδώ και 8 μήνες γινόμαστε μάρτυρες της δήθεν προσπάθειας της αστικής διακυβέρνησης να περιορίσει την έξαρση του covid 19. Εκμεταλλευόμενοι την έκταση που έχει πάρει η πανδημία βρίσκουν έδαφος για να εφαρμόσουν κάθε είδους αντικοινωνική αντιεργατική πολιτική που έχουν στην ακροδεξιά νεοφιλελεύθερη ατζέντα τους αδιαφορώντας παντελώς για την ενίσχυση του ΕΣΥ.Έτσι βγάζουν από το μανίκι τον άσσο της «πρόληψης» και ρίχνουν στο δρόμο όλο το διαθέσιμο κατασταλτικό μηχανισμό προσπαθώντας να καθυποτάξουν κάθε αγωνιζόμενο κομμάτι της κοινωνίας.

Κοντεύουμε με τις φετινές υπερπροσλήψεις μπάτσων περί τους 70.000, ενώ ο πληθυσμός των γιατρών σε όλη την επικράτεια δεν ξεπερνά κατά πολύ τους 8.000. Η επιλογή αυτή δεν είναι καθόλου τυχαία αν ανακαλέσει κανείς στη μνήμη του την καταστολή που βίωσε το παρα/ιατρικό προσωπικό όπως στην περίπτωση του Ευαγγελισμού, όταν τόλμησαν να διαμαρτυρηθούν για τις επιλογές της κυβέρνησης, αλλά και όλο το κατασταλτικό όργιο του τελευταίου ενός έτους.

Μέσα στα πλαίσια του κρεσέντου βίας και καταστολής, που ενορχήστρωσε ο γνωστός υπάλληλος της Αμερικάνικης πρεσβείας εναντίον των αντιφρονούντων, δε θα μπορούσε να λείπει η θορυβώδης αμέλεια-εκδικητικότητα του κράτους για το κομμάτι εκείνο της κοινωνίας που βρίσκεται μέσα στα σάπια κελιά της σύγχρονης δημοκρατικής δυστοπίας.Είναι πια ευρέως γνωστό, ότι εκεί στοιβάζεται υπεράριθμο πλήθος κρατουμένων σε ακατάλληλους βιοτικά χώρους με άθλιες υγειονομικές συνθήκες. Τα τραγικά αποτελέσματα μεταξύ άλλων, είναι τα ελάχιστα τεστ,η μηδενική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, με απότοκο το θάνατο κρατουμένων, όπως ενός στις φυλακές Διαβατών θετικού στον κορωνοιό. Το μένος τους φαίνεται να μη σταματάει πουθενά καθώς δεν επιτρέπουν στους κρατούμενους ούτε τα εντελώς αυτονόητα όπως την εισαγωγή βιβλίων,τροφίμων και ρούχων στα επισκεπτήρια, όπως κατήγγειλαν οι σύντροφοι απο τις φυλακές Λάρισας. Ταυτόχρονα το περιφερόμενο τσίρκο και γ.γ.Αντεγκληματικής πολιτικής Σοφία Νικολάου δηλώνει, πως «όλα είναι υπόέλεγχο» επισκεπτόμενη φυλακές, χωρίς να δεσμεύεται τίποτα ενώπιον των κρατουμένων.

Η εγκληματική διαχείριση του εκάστοτε κρατικού σχηματισμού μας δημιουργεί την ανάγκη να τασσόμαστε απερίφραστα, όπου ηχούν οι φωνές των καταπιεσμένων εντός και εκτός των τειχών. Για το λόγο αυτό παραθέτουμε παρακάτω και της απαιτήσεις των κρατούμενων των φυλακών Διαβατών όπως αυτά εκφράστηκαν:

«Άμεση αποσυμφόρηση των φυλακών.Αποφυλάκιση σε κρατούμενους με υπόλοιπο ως έξι μήνες ακόμα και με ελαφρά πειθαρχικά παραπτώματα. Εις όρων απόλυση σε ηλικιωμένους κρατούμενους και ευπαθείς ομάδες με υποκείμενα νοσήματα.Άμεση αποφυλάκιση όσων είναι υπόδικοι για μικροαδικήματα.Μείωση ορίων αναστολής σε 2/5 της ποινής με τα ευεργετικά μεροκάματα για καθείρξεις ή 1/3 πραγματικό χρόνο κράτησης όπως ηταν στις προηγούμενες διατάξεις αποσυμφόρησης και 1/5 της ποινής με τα ευεργετικά μεροκάματα για φυλακίσεις για όλη τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης.Ασθενείς βαρυποινίτες που δεν είναι δυνατόν να αποφυλακιστούν να μεταφέρονται σε δομές που υποστηρίζονται από μέτρα προφύλαξης.Προσέλευση προσωπικού μία ώρα νωρίτερα του ωραρίου για να υπόκεινται σε τακτικό έλεγχο rapid test σε κάθε βάρδια.Διακοπή ποινής σε κρατούμενους που περιμένουν να δικαστούν σε δεύτεροβαθμό και αναβάλλεται η δίκη τους για πάνω από έξι μήνες.Καμία προφυλάκιση για ελαφρά αδικήματα και τοξικοεξαρτημένους.Παροχή υγειονομικών υλικών (αντισηπτικά, μάσκες, λαστιχένια γάντια) για όλους τους κρατούμενους.Σχολαστικοί έλεγχοι και μέτρα καραντίνας για κάθε αναγκαστική προφυλάκιση.Σχολαστική απολύμανση όλων των υλικών που εισέρχονται στις φυλακές.».

Με σκοπό να γίνει η κατάσταση κατανοητή ακόμα και στους πιο δύσπιστους να αναφέρουμε κάπου εδώ, ότι στις 30 Νοεμβρίου βρέθηκε κρατούμενος στην Α’ πτέρυγα των φυλακών Λάρισας θετικός στον covid. Αργότερα, κατά την 1η Δεκέμβρη βρέθηκε θετικός κρατούμενος και στην Β΄ πτέρυγα, ενώ το μόνο μέτρο που πάρθηκε ήταν απομόνωση των υπολοίπων σε θαλάμους 8-10 ατόμων.Απαντώντας στη φαιδρότατη αντιμετώπιση της φυλακής που τους στέλνει με συνοπτικές διαδικασίες σαν πρόβατα στη σφαγή, οι κρατούμενοι αρνήθηκαν να μπούνε στα κελιά τους απαιτώντας να υποβληθούν όλοι σε test για τονcovid. Από το πρωί της 2/12 ήδη έχουν καταγραφεί 48 κρούσματα μεεκρεμμόντα τα αποτελέσματα της Γ’ και Δ’ πτέρυγας.

Ανάμεσα στους θετικούς του covid19 είναι και ο αναρχικός σύντροφος Βαγγέλης Σταθόπουλος όπου ανήκει στις ευπαθείς ομάδες έχοντας χάσει απο παλαιότερο ατύχημα το νεφρό του και αντιμετωπίζει αναπνευστικά προβλήματα.

Ο σύντροφος Βαγγέλης Σταθόπουλος συμμετείχε στις κινητοποιήσεις ενάντια στις άθλιες συνθήκες μέσα στη φυλακή της Λάρισας, με αποτέλεσμα η διεύθυνση των φυλακών να του κόψει τα μεροκάματα.Ο ίδιος θα οδηγηθεί στην απομόνωση στοιβαγμένος μαζί με άλλους κρατούμενους που είναι θετικοί στον covid19 και προφανώς δεν τηρείται κανένα υγειονομικό μέτρο.

Για την επικρατούσα κατάσταση δηλώνει ότι:«Αν είμαστε βέβαιοι, ότι δεν υπάρχει ακόμα η ποινή για θανατική καταδίκη στην Ελλάδα και μάλιστα σε ανθρώπους που κρατούνται με μόνα πραγματικά στοιχεία την αξιοπρέπεια και την αλληλεγγύη, αν είμαστε βέβαιοι ότι δεν υπάρχει θανατική καταδίκη για τα πολιτικά φρονήματα, να μην μείνει η εγκληματική διαχείριση του Covid δίχως κανένα πολιτικό κόστος, αν η εκδικητικότητα των αρχών στοχεύει τελικά στη φυσική μου εξόντωση.

Για ό,τι μου συμβεί τους καθιστώ υπεύθυνους, η κατάσταση στις φυλακές δεν είναι ανευθυνότητα, είναι ένα διαρκές έγκλημα».

ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ COVID ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ/ΕΣ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ/ΕΣ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΣΗ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΒΑΓΓΕΛΗ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟ

Αναρχική ομάδα bellini

Υ.Γ. παρακάτω παρατίθεται φωτογραφία του πανό που αναρτήσαμε στην πλατεία Πρωτομαγιάς αναφορικά με την έκρυθμη κατάσταση στα σύγχρονα αστικά κολαστήρια

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License