[Θεσσαλονίκη] Κείμενο αλληλεγγύης με το σύντροφο Errol

Ένα πρώτο αντανακλαστικό κείμενο πολιτικής στήριξης και αλληλεγγύης με τον σύντροφο Errol που απειλείται με απέλαση λόγω της σύλληψής του στα Εξάρχεια στις 6/12/2020.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ERROL ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΑΠΕΛΑΣΗ

Στις 6/12 ως συνέχεια της κατασταλτικής πολιτικής και σχεδιασμού του κράτους απέναντι στα αγωνιζόμενα κομμάτια απαγορεύεται η πορεία μνήμης για το θάνατο του αναρχικού Αλέξη Γρηγορόπουλου από τον μπάτσο Κορκονέα. Παρά τις απαγορεύσεις, σε διάφορες πόλεις πραγματοποιούνται και στις 5/12 και στις 6/12 καλεσμένες συγκεντρώσεις ή μικρότερες πορείες γειτονιών όπου ο κόσμος καταφέρνει να βρεθεί και να εκφράσει ένα μερίδιο της οργής.

Δώδεκα χρόνια μετά το θάνατο του αναρχικού Αλέξη το Κράτος δολοφονεί πρωτοτυπώντας κάθε φορά στις μεθόδους του μέσα σε ένα ιδιόμορφο σύμπλεγμα κατασταλτικών - "υγειονομικών" μέτρων. Υπενθυμίζοντας καθημερινά μέσα από τρομολαγνικά δελτία ειδήσεων τον "προστατευτικό του ρόλο", στις 6/12 για ακόμα μία φορά οι ένστολοι ανθρωπόμορφοι εντολοδόχοι του εισβάλλουν σε πολυκατοικίες, κυνηγούν διαδηλωτές, τραμπουκίζουν δημοσιογράφους, προβαίνουν σε δεκάδες προσαγωγές και συλλήψεις. Το τερατώδες πρόσωπο του Κράτους που μέσα στα χρόνια φαινομενικά αλλάζει μορφές αποτυπώνεται τη μέρα που έχει χαραχθεί στους αγώνες και στη συνείδηση πολλών ως ημέρα μνήμης και ως ημέρα οργής απέναντι στους πληρωμένους δολοφόνους του.

Ένας ανήλικος που έχει συλληφθεί και οδηγηθεί στη ΓΑΔΑ παθαίνει επιληπτική κρίση. Οι ίδιοι που κοινωνικά πλασάρονται ως "άξιοι υπερασπιστές της δημόσιας υγείας" είναι οι ίδιοι που τον έχουν φέρει σ' αυτή τη θέση. ο σύντροφος Errol ως ακόμα ένας συλληφθείς εκείνη τη μέρα είναι παρών στο συμβάν και συμβάλλει στην παροχή πρώτων βοηθειών στο άτομο που βρίσκεται σε κρίση και συνέρχεται φτύνοντας αίμα. Εν συνεχεία και ενώ ο σύντροφος Errol κρατούνταν ακόμη από τους μπάτσους πληροφορείται πως εκκρεμεί απόφαση από το διοικητή της Πέτρου Ράλλη με σκοπό την απέλασή του και την μέχρι τότε κράτησή του στο κολαστήριο της Πέτρου Ράλλη. Με πρόφαση την χιλιοπαιγμένη νομικίστικη παραφιλολογία περί "δημόσιου κινδύνου" (ένας όρος που έχουμε δει να κοτσάρεται σε μετανάστες πλάι σε καταστάσεις που αφορούν έκνομες πολιτικές και μη ενέργειες με πρόφαση δήθεν υγειονομικά προσχήματα ή συνδυασμούς αυτών, κάτι που θα ταίριαζε στην τρέχουσα συγκυρία της πανδημίας) και με βαθύτερο αίτιο την πολιτική του ταυτότητα και τις ενέργειες που απορρέουν από αυτήν (συλλήψεις από Βανκούβερ, Κουκάκι και Πολυτεχνείο στις 17 Νοεμβρίου). Tο κράτος, όπως και με την υπόθεση του Ίρντι Κ., επιλέγει για ακόμα μία φορά πίσω από όρους ομπρέλες που θα του παρέχουν νομική κάλυψη να καθαρίσει από ό,τι θεωρεί "επικίνδυνο" και "μιαρό". Κάτι αμιγώς γελοίο να ακούγεται από τα χείλη των κρατικών δολοφόνων που συνωστίζουν αγωνίστ(ρι)ες στα βανάκια και στα κελιά της ΓΑΔΑ ενώ ταυτόχρονα οι μπάτσοι καταλαμβάνουν τους δρόμους ανά χιλιάδες. Λαμβάνονται μέτρα προς αποτροπή παρεμβάσεων , πορειών, συνελεύσεων, εκδηλώσεων κλπ σύμφωνα με τα οποία τα ένστολα χουλιγκάνια ξεχύνονται στα κέντρα των μητροπόλεων να πνίγουν, να δέρνουν, να πυροβολούν με κρότου λάμψης, περαστικούς, αγωνιστές/τριες, αναρχικά κι όποιον βρεθεί στο διάβα τους, με περίσσιο σαδισμό και παντελή έλλειψη ήθους απέναντι στον εχθρό τους. Ο μπάτσος στο σημείο δολοφονίας του Αλέξη που χτυπά χαιρέκακα την ανθοδέσμη και στη συνέχεια την πετάει στο έδαφος αναδεικνύει το αισχρό σαδιστικό πρόσωπο της δημοκρατίας που δε θρηνεί για καμιά και για κανέναν παρά αγωνιά για τη μίζερη συνέχειά της, χωρίς όρια, χωρίς καμιά αξία. "Ο μπάτσος δεν έχει πρόσωπο, και όποιος αγωνίζεται να αποκτήσει πρόσωπο δε γίνεται μπάτσος."

Φυσικά δε θα περιμέναμε και κάτι άλλο από τους προασπιστές της κρατικής μηχανής θανάτου ούτε ελπίζουμε και σε κάτι άλλο αφού κάτι τέτοιο θα ήταν αντιφατικό με την ίδια τη φύση και την ουσία του κράτους. Όλα αυτά δεν είναι μεμονωμένα γεγονότα, δεν είναι αυθαιρεσία, ήταν, είναι και θα είναι η επιτομή της κρατικής κυριαρχίας. Γιατί η ίδια η εξουσία είναι αυθαιρεσία και ό,τι μάσκα κι αν φορέσει πάντα θα ζέχνει θάνατο. Δεν έχουμε αυταπάτες ότι οι δημοκρατίες φροντίζουν γενικά και αόριστα για τη δημόσια υγεία ούτε ότι οι μπάτσοι με τις υπερεξουσίες που απολαμβάνουν αυτό το διάστημα βάζουν πάνω από όλα κάποιον "πολίτη". Αυτό το οποίο φροντίζουν με περίσσειο ζήλο (και ξύλο) είναι η πλήρης πειθάρχηση, ο έλεγχος, η καταστολή και το όραμα μίας στείρας επιβίωσης όπου όλες οι κινήσεις θα καταγράφονται και θα περνούν από την επικύρωσή τους. Και ναι οι μπάτσοι είναι μισθωτές μηχανές, δεν έχουν καν την ψυχραιμία να χρωματίσουν το περιφερόμενο πτώμα τους με τις πλάτες του Προ.Πο και του θρασύδειλου Χρυσοχοΐδη που ανακοινώνει ότι "οι διαδηλώσεις γεννούν αρρώστια", ενώ την ίδια ώρα υπερασπιζόμενος το συνωστισμό των εντολοδόχων του διατείνεται πως "ο ιός δεν κολλάει σε εξωτερικούς χώρους". Μάλλον αρρωστημένη φαντάζει η ύπαρξη συνείδησης στα μάτια όσων σπέρνουν το θάνατο με κάθε τρόπο και η αχαλίνωτη πλέον δίψα τους για εξουσία ξεχειλίζει.

Μέσα στο απολυταρχικό καθεστώς που χτίζουν και νομιμοποιούν με τα μέσα τους καθημερινά περισσεύουν αυτοί και αυτές που έχουν αποφασίσει ο καθένας με τους όρους του το δρόμο της ελευθερίας. Αναρχικοί/ες που δεν υπακούν στις προσταγές της εξουσίας και θεωρούνται "ανεύθυνοι" , έγκλειστοι στις φυλακές που δεν "χαίρουν" υγειονομικής προστασίας με τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν και τους δεσμοφύλακες να τους αντιμετωπίζουν ως μη άξιες υπάρξεις για να επιβιώσουν με αποτέλεσμα τον ραγδαίο πολλαπλασιασμό των κρουσμάτων εντός φυλακών και τον θάνατο κάποιων από αυτών. Τέλος, έγκλειστοι μετανάστ(ρι)ες στα στρατόπεδα συγκέντρωσης που ως περισσευούμενοι θεωρούνται επιπλέον μιαροί για τα πρότυπα της εθνικής καθαρότητας.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ERROL, ΚΑΝΕΝΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΔΥΝΑΜΗ ΣΕ ΟΣΑ ΕΞΕΓΕΙΡΟΝΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΦΥΛΑΚΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΥΓΓΥΗ ΜΕ ΟΛΟΥΣ/ΕΣ ΤΟΥΣ/ΤΙΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ/ΕΣ

ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΟΛΑ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ

αναρχικές/οί καταληψίες

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License