Την Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου, μια μέρα μετά την πανελλαδικά ενορχηστρωμένη συνθήκη μπατσοκρατίας στα κέντρα και στα στενά των πόλεων, με αφορμή την επέτειο της 6 Δεκέμβρη, πραγματοποιήσαμε επίθεση με μπογιές στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην Λάρισα. Ακολούθησε συντεταγμένη αποχώρηση με αντικατασταλτικά συνθήματα στα γύρω στενά ενώ ο συγκεντρωμένος κόσμος της δράσης έφυγε απο το σημείο με ασφάλεια.

Με τα μέτρα του lockdown να αρχίζουν να αποσύρονται για να στρώσουν το χαλί στις επερχόμενες καταναλωτικές συνήθειες και στην ‘’γιορτινή’’ νηφαλειότητα μιας κοινωνίας-θεατή, εμείς αρνούμαστε να αφήσουμε πίσω μας τους Δεκέμβρηδες της εξέγερσης. Η ανάγκη αντίστασης στην κανονικοποιημένη πραγματικότητα του εγκλεισμού, του ατομικισμού, των έμφυλων, ταξικών και φυλετικών καταπιέσεων και στην εντεινόμενη καταστολή, δεν μπορεί να οριοθετηθεί από καμία κυβέρνηση, είτε προσπαθεί να το επιβάλει με στρατιωτικοποιημένα είτε με υγειονομικά μέσα. Η τωρινή κυβέρνηση Ν.Δ. ανακτώντας το κοινοβουλετικό έδαφος μέσα από την υπόσχεση της “επιστροφής στην κανονικότητα” ΄και την “πάταξη της ανομίας,” φροντίζει να χτυπήσει με μαζικούς όρους τον κόσμο και τα μέσα του αγώνα, βάζοντας στο στόχαστρο ως αποδιοπομπαίο τράγο τις καταλήψεις. Λίγους μήνες αργότερα το δόγμα τάξης και ασφάλειας Μητσοτάκη-Χρυσοχοίδη βρήκε το κατάλληλο έδαφος υλοποίησης του, εκμεταλλευόμενο και την πανδημία του COVID-19. Με την παγκόσμια υγειονομική κρίση ως φόντο τα εκτελεστικά όργανα του κράτους κατάφεραν να περάσουν πολύ πιο αναίμακτα εξοντωτικά νομοσχέδια που άγγιζαν κάθε πτυχή της ζωής μας, από το περιβάλλον και τα εργασιακά μέχρι το πώς και υπό ποιους όρους θα κατέβουμε στους δρόμους. Παράλληλα, από ότι φάνηκε, ο ιός λειτούργησε σαν μοχλός ιδιωτικοποιήσεων των υπηρεσιών και των φορέων παροχής υγείας, με τοπικούς επιχειρηματίες όπως ο Αχιλλέας Νταβέλης (ιδιοκτήτης των ιδιωτικών κλινικών ANIMUS) να πλουτίζουν εις βάρος μας. Tην ίδια στιγμή, το κράτος προχωρούσε σε συρρίκνωση των πόρων υγειονομικής περίθαλψης και πρόνοιας και ενίσχυε τα σώματα της αστυνομίας, του στρατού και των ΜΜΕ που ανέκαθεν λειτουργούσαν ως φερέφωνα της εξουσίας. Για εμάς, σε αντίθεση με τις πολιτικές για τις οποίες σηκώνουν την ευθύνη οι από τα πάνω, δεν υπάρχουν πλεονάζοντες πληθυσμοί για να εγκαταλειφθούν σε οποιαδήποτε μορφή κρίσης, δεν υπάρχουν αρκετά μέσα για να φυμώσουν τις φωνές μας, δεν υπάρχουν αρκετά κελιά για να εγκλωβίσουν τις ιδέες μας. Δείχνουμε την αλληλεγγύη μας στους απόκληρους αυτού του κόσμου σαμποτάροντας κάθε φορέα της εξουσίας με όλα τα μέσα.

Αλληλεγγύη σε όσους/ες συνελήφθησαν 6 Δεκέμβρη επειδη κατέβηκαν στους δρόμους παρά τις κρατικές εντολές πειθάρχησης, στον σύντροφο Εrrol που απειλείται με απέλαση μετά την σύλληψη του και πλέον κρατείται στο κολαστήριο της Πέτρου Ράλλη, στις καταλήψεις οι οποίες αποτελούσαν ανέκαθεν πολεοδομικό και έμπρακτο οδόφραγμα στις κανονικότητες που δομούν μια κοινωνία καταπιέσεων και στους κρατούμενους στις φυλακές Λάρισας που βιώνουν την εντατικοποίηση του εγκλεισμού και της απομόνωσής τους, λόγω της εξάπλωσης των κρουσμάτων COVID-19 εντός των κελιών της εξόντωσης τους.

 

ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

ΘΑ ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΝΑΧΑ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ

 

Αναρχικές/οί, αντιεξουσιαστές/ριες

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License