[Λάρισα] δύο μέρες στο δρόμο

Ξέρουμε καλά πως το κράτος μας θυμίζει καθημερινά πως δεν μπορεί να έχει καμία ηθική παρα μόνο αστυνομία. Ξερουμε καλά πως στο δρόμο σπάμε το τρόμο. Ξέρουμε καλά πως εμείς θα πούμε την τελευταία λεξη.

post image

Εδώ κατεχόμενη χώρα, εδώ κατεχόμενη Λάρισα...

Μέρες Δεκέμβρη , 12 χρόνια πριν η αστυνομία δολοφονούσε το 15 χρονο μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλο πυροδοτώντας μια νεολαιίστικη και λαική εξέγερση που χόρευε στους δρόμους και τις πλατείες όλης της χώρας για ολόκληρες βδομάδες αφήνωντας ανεξίτηλο αποτύπωμα στον ιστορικό χρόνο.Τέτοιες μέρες, σαν τότε, η κυβέρνηση επέλεξε να επιβάλλει για δεύτερη φορά μέσα σε είκοσι μέρες καθεστώς εξαίρεσης και τρομοκρατίας για όλες και όλους και κυρίως για αυτούς που οι φλόγες της εξέγερσης καίνε ακόμη εντός τους, απ άκρη σ΄άκρη σε όλη την Ελλάδα. Έχουν την αυταπάτη πως με πρόσχημα την πανδημία και με όπλο την άκρατη καταστολή θα επιβάλλουν τη σιωπή απέναντι στη θανατοπολιτική που εφαρμόζουν μήνες τωρα. Όμως σε κάθε γωνιά της χώρας βρέθηκαν άνθρωποι που ξέρουν να πιάνουν το νήμα της αντίστασης και να το ξεδιπλώνουν στους δρόμους, που οι φωνές τους δεν σταμάτησαν πάνω στις μασκες που φορούν στα πρόσωπα τους κι ακούστηκαν δυνατά να φωνάζουν ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

Στην πόλη μας το διήμερο 5-6 Δεκέμβρη συμμετείχαμε μαζί με άλλες συλλογικότητες και ανένταχτες/ους συντρόφισσες/ους , σε μικρές ή μεγαλύτερες δράσεις ενάντια στις συνθήκες κατοχής που επέβαλλαν τα όργανα του Χρυσοχοΐδη και της κυβέρνησης.

Στις 5/12 συμμετείχαμε σε πορεία γειτονιάς 50 περίπου σ/φων από την πλατεία των έξι δρόμων - Κύπρου - Γαζή - Λογιωτάτου - Καραθάνου - Ηπέιρου - Τ. Βελλησσαρίου. Φωνάχτηκαν συνθήματα και πετάχτηκαν τρικάκια

.Στις 6/12 κάναμε παρέμβαση με ξεδίπλωμα πανό στα επείγοντα του Γενικού Νοσοκομείου, εκεί που πριν λίγες μέρες αστυνομικές δυνάμεις είχαν αποκλέισει την πρόσβαση για να αποτρέψουν να ακουστεί η φωνή μας. Το πανό αναρτήθηκε σε αθλητικό χώρο στον Πηνειό.Το απόγευμα της ίδιας μέρας κι ενώ τα ΜΑΤ είχαν αποκλείσει από το πρωί τις/τους συντρόφισσες/ους στην κατάληψη "ντουγρού", συμμετείχαμε σε αυθόρμητη & δυναμική πορεία γειτονιάς 35 ατόμων από τον Αγ. Κωνσταντίνο ως το κτίριο της Βιοχημείας.

Ξέρουμε καλά πως το κράτος μας θυμίζει καθημερινά πως δεν μπορεί να έχει καμία ηθική παρα μόνο αστυνομία.

Ξερουμε καλά πωςστο δρόμο σπάμε το τρόμο.

Ξέρουμε καλά πως εμείς θα πούμε την τελευταία λεξη.

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License