Την 6η Δεκέμβρη 2020, ανήμερα της 12ης επετείου της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον μπάτσο Κορκονέα, συλλαμβάνεται ο σύντροφος Ερόλ στην περιοχή των Εξαρχείων, στο πλαίσιο μαζικών συλλήψεων με πρόφαση την μη έγκυρη μετακίνηση με βάση τους περιορισμούς και την απαγόρευση συναθροίσεων που καταχρηστικά έχουν επιβληθεί λόγω της πανδημίας του covid19.

Ο σύντροφος Ερόλ εδώ και χρόνια αποτελεί μέρος του κινήματος, έχοντας συμμετάσχει ενεργά σε πολύμορφους αγώνες και δείχνοντας έμπρακτα την συνέπειά του σε ότι αφορά την διαρκή πάλη ενάντια στο κράτος αλλά και σε κάθε μορφής εξουσία. Η πολιτική του ταυτότητα, η συμμετοχή του, και η επιλογή του να στεγάζεται σε καταλήψεις, καθώς και οι δράσεις του ενάντια στον κρατικό μηχανισμό και την λεηλασία της φύσης έχουν οδηγήσει στο παρελθόν ξανά στην σύλληψή του.(Σκουριές, Βανκούβερ, Κουκάκι, 17 Νοέμβρη 2020).

Από την στιγμή της σύλληψής του ο σύντροφος κρατείται στο κολαστήριο της Π. Ράλλη, λόγω της γαλλικής του υπηκοότητας και απειλείται με εκδικητική απέλαση με την κατηγορία του δημόσιου κινδύνου. Είναι εμφανές πως η αναρχική του ταυτότητα αποτελεί για την εξουσία την κινητήριο δύναμη για την επίθεση ενάντια στον σύντροφο που ως στόχο έχει την εξόντωσή του. Είναι άλλωστε μια επαναλαμβανόμενη τακτική του κρατικού μηχανισμού, καθώς μέσα σε διάστημα λίγων μηνών είναι η δεύτερη περίπτωση αναρχικού αγωνιστή, χωρίς ελληνική υπηκοότητα, που απειλείται με εκδικητική απέλαση χαρακτηριζόμενος ως δημόσιος κίνδυνος (υπόθεση Ίρντι Κ.). Οι υποθέσεις αυτές στήνονται με σκοπό τόσο την οικονομική, όσο και την ψυχολογική εξόντωση των συντρόφων, οι οποίοι διαβιούν μακροχρόνια στον ελλαδικό χώρο με αποτέλεσμα να έχουν διαμορφώσει εδώ την καθημερινότητα τους αλλά και τις συντροφικές τους σχέσεις.

Στην δυστοπική πραγματικότητα που διαμορφώνεται με πρόσχημα την πανδημία, το κράτος και οι μπάτσοι έχουν αναβαθμίσει τη δράση τους, πραγματοποιώντας επιθέσεις με πρακτικές χουντικού τύπου. Το άλλοθι που τους δίνεται από τα μίντια και αφορά την προστασία του γενικού πληθυσμού αυτοαναιρείται, όταν μετά το πέρας 11 μηνών από την εμφάνιση του covid19, δεν έχουν παρθει μέτρα υποστήριξης της δημόσιας υγείας (ενίσχυση του ΕΣΥ με προσλήψεις, αυξηση των κλινών ΜΕΘ, ανοιγμα σχολείων με επιμελή σχεδιασμό κ.ά.) .Η κυβέρνηση είχε κάνει εμφανές εξαρχής οτι σκόπος της είναι η καταστολή των αγωνιζόμενων με κάθε μέσο. Εκμεταλλευόμενη την πανδημία έχει εξαπολύσει επίθεση ενάντια στην κοινωνική βάση, κομμάτι της οποίας αποτελεί και η υπόθεση της επικείμενης εκδικητικής απέλασης τoυ συντρόφου Ερόλ.

Η αλληλεγγύη στον σύντροφο και φίλο Ερόλ είναι υποχρέωση και καμία επίθεση του κράτους δεν θα μείνει αναπάντητη.

ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ

ΚΑΝΕΝΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΕΡΟΛ

 

αναρχικές/οι

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License