''Αμεση απέλαση σε μπάτσους, δικαστές, πολιτικούς

Η σύλληψη του Errol, σηματοδοτεί μια νέα κατασταλτική αναβάθμιση εκ μέρους του κράτους, κατά την οποία μια πλημμεληματική δίωξη μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στη φυλάκιση και στην απέλαση ενός πολιτικού υποκειμένου. Η συνθήκη της παράλυσης και του αποδεκατισμού των κοινωνικών αντιστάσεων πρέπει να σπάσει και ο αγώνας για την παύση της δίωξης του συντρόφου μας αποτελεί άλλο ένα βήμα προς την κατεύθυνση αυτή.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΑΣΗ ΣΕ ΜΠΑΤΣΟΥΣ, ΔΙΚΑΣΤΕΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ

6 Δεκέμβρη 2020

Στο πλαίσιο συγκεντρώσεων που είχαν καλεστεί για την ημέρα μνήμης και αγώνα 12 χρόνια μετά την εξέγερση του ’08 για την κρατική δολοφονία του αναρχικού Αλέξη Γρηγορόπουλου απ’ το οπλισμένο χέρι του μπάτσου Κορκονέα και Σαραλιώτη δημιουργείται ένα νέο καθεστώς κρατικής διαχείρισης με ολοκληρωτικά χαρακτηριστικά. Στην επικράτεια επιβάλλεται καθολική απαγόρευση συγκεντρώσεων και πορειών, μετά το νομοσχέδιο για την απαγόρευση τους λίγους μήνες πριν και με πρόσχημα τα μέτρα διαχείρισης της πανδημίας covid19. Η γειτονιά των Εξαρχείων πολιορκείται απ’ τις ένστολες δυνάμεις του κράτους, με στόχο την εξάλειψη της πιθανότητας πραγματοποίησης συγκεντρώσεων και πορειών. Με πολιτική απόφαση του καθεστώτος το σημείο όπου βρίσκεται το μνημείο του δολοφονημένου Αλέξη ορίζεται ως πλήρως απαγορευμένο για συλλογικότητες, πολιτικές ομάδες και συνελεύσεις που έχουν πραγματοποιήσει καλέσματα συγκεντρώσεων για την συγκεκριμένη μέρα καθώς και για κάθε άτομο που θέλει να προσεγγίσει το συγκεκριμένο σημείο, ενώ απ’ τα χαράματα της ίδιας μέρας μετατρέπεται σε στρατικοποιημένη περιοχή με όρους επιβολής και απαγόρευσης.

Σε κάθε γωνία υπάρχει αστυνομία

Πραγματοποιούνται εξονυχιστικά μέτρα προσωπικών ελέγχων σε οποιόν/α βρίσκεται στην περιοχή απ’τις στατικές αστυνομικές δυνάμεις (ασφαλίτες, ειδικοί φρουροί και ΜΑΤ). Παράλληλα τάγματα της μηχανοκίνητης ομάδας ΔΕΛΤΑ πραγματοποιούν συχνές εφόδους, προσπαθώντας να δημιουργήσουν γεγονότα με στόχο την προσαγωγή ατόμων που δεν υποτάσσονται στη απαγόρευση, αρνούμενα την αποχώρηση τους απ’ την ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων. Μια απαγόρευση που επιβάλλεται από το καθεστώς και καταστέλλει τη πολιτική επιλογή κάθε ατόμου να διαδηλώνει και να βρίσκεται σε δημόσιο χώρο, καθώς και την ίδια την έννοια της κοινωνικής χρήσης του δημόσιου χώρου.

Σε μια απ’ τις εφορμήσεις αυτές συλλαμβάνεται ο αναρχικός σύντροφος Errol (Γαλλικής υπηκοότητας) και οδηγείται στη ΓΑΔΑ. Μετά από αρκετές ώρες κράτησης του και ενώ όλοι οι άλλοι προσαχθέντες έχουν αφεθεί με την επιβολή προστίμου ως μια νέα κρατική εισπρακτική φάμπρικα που έχει δημιουργηθεί “με αιτιολογία” τον covid19, του ανακοινώνεται η επικείμενη απόφαση της απέλασης του καθώς και η μεταφορά του στο κολαστήριο της Πέτρου Ράλλη.

Οι Φυλακές της Πέτρου Ράλλη και της Αμυγδαλέζας

Η αυθαιρεσία και η εκδικητικότητα του κράτους και των μηχανισμών του οδηγούνε στην εκ νέου και μέσα σε ελάχιστο χρόνο μεταγωγή του συντρόφου στο κρατητήριο της Αμυγδαλέζας, μόλις μια μέρα μετά από παρέμβαση αλληλεγγύης και ύστερα από την έντονη διαμαρτυρία του για τις συνθήκες κράτησης. Από το κολαστήριο της Π. Ράλλη ως εκείνο της Αμυγδαλέζας το κράτος συνεχίζει να χτίζει και να συντηρεί αποθήκες ανθρώπων στερώντας τους καθημερινά ακόμη και τα αυτονόητα όπως πρόσβαση σε φαγητό, περίθαλψη, πληροφόρηση και επαφή με τον έξω κόσμο. Σε αυτά τα βάναυσα κολαστήρια με το μακρύ ιστορικό σωματικών και ψυχολογικών κακοποιήσεων προς τις κρατούμενες/νους, οι απάνθρωπες συνθήκες που επικρατούν έχουν αποτελέσει μία χρόνια αφετηρία αγώνων και διεκδικήσεων εντός και εκτός των τειχών. Οι έγκλειστες/οι ουκ ολίγες φορές διεκδικήσαν την αξιοπρέπεια τους με συλλογικούς αγώνες, εξεγέρσεις και απεργίες πείνας, υπενθυμίζοντας μας και αυτές από την πλευρά τους πως οι καταπιεσμένοι, θα βρίσκουν πάντα τους τρόπους να αγωνίζονται και να απαντάνε στην ολοκληρωτική απαξίωση της πολιτικής και κοινωνικής τους υπόστασης.

Η απόφαση της απέλασης του συντρόφου Errol είναι ξεκάθαρα πολιτική και συμπεριλαμβάνεται στο πλαίσιο μιας πάγιας εκδικητικής τακτικής που επιβάλλουν οι κυβερνητικοί μηχανισμοί του εκάστοτε καθεστώτος, απέναντι σε αναρχικούς αγωνιστές και αγωνίστριες, καθώς και σε όλους όσους μάχονται ενάντια σε κάθε καταπίεση. Κάθε πολιτικός εχθρός της εξουσίας θα πρέπει να απομακρύνεται και να φυλακίζεται με στόχο την αδράνεια και τον αφοπλισμό του. Ως φυσικό επακόλουθο της καταστολής που ασκεί το κράτος, η κράτηση του συντρόφου στην Πέτρου Ράλλη μετατρέπεται άμεσα σε πολιτική και εκτελείται υπό ειδικούς όρους, καταλήγοντας να κρατείται σε συνθήκες απομόνωσης με στόχο τον διαχωρισμό του απ’ τους υπόλοιπους κρατούμενους και συνεχίζεται με την βίαιη μεταφορά του στο στρατόπεδο της Αμυγδαλέζας και πάλι σε απομόνωση, επιδιώκοντας έτσι την παρεμπόδιση της πολιτικής του δράσης εντός της, την πολιτική και φυσική του απομόνωση και την ψυχολογική του εξόντωση.

Λίγες μέρες αργότερα η διεύθυνση της Πέτρου Ράλλη εκδίδει επίσημα απόφαση απέλασης 7 ετών με επικουρική μία δεύτερη απόφαση απέλασης από την Κρατική Ασφάλεια. Η υπόθεση στοιχειοθετείται με το επιχείρημα ότι αποτελεί κίνδυνο προς την δημόσια τάξη και την εθνική ασφάλεια.

Είναι ξεκάθαρο ότι η απόφαση για την απέλαση του βασίζεται στην πολιτική ταυτότητα του συντρόφου ως αναρχικού, την αγωνιστική του στάση και την ενεργή του δράση σε κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες. Μια ακόμη απόφαση καταδίκης που προστίθεται στον μακρύ κατάλογο της ποινικοποίησης αγωνιστών/ριών. Μια ακόμα προσπάθεια εφαρμογής της κατασταλτικής πολιτικής μεθόδευσης που ασκεί η κυβέρνηση της ΝΔ στο πλαίσιο του δόγματος “νόμος - τάξη - ασφάλεια’’ στοχεύοντας στον αποδεκατισμό και την εξάλειψη κάθε αγωνιζόμενου πολιτικού υποκειμένου, καταδικάζοντας έτσι οποιονδήποτε επιλέγει να συλλογικοποιείται και να συμμετέχει ενεργά στις αντιστάσεις που υψώνονται ενάντια σε κράτος και κεφάλαιο, βάζοντας την σπίθα της εξέγερσης και ανοίγοντας έτσι τον δρόμο προς μια ελεύθερη κοινωνία.

Η σύλληψη του Errol, σηματοδοτεί μια νέα κατασταλτική αναβάθμιση εκ μέρους του κράτους, κατά την οποία μια πλημμεληματική δίωξη μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στη φυλάκιση και στην απέλαση ενός πολιτικού υποκειμένου. Η συνθήκη της παράλυσης και του αποδεκατισμού των κοινωνικών αντιστάσεων πρέπει να σπάσει και ο αγώνας για την παύση της δίωξης του συντρόφου μας αποτελεί άλλο ένα βήμα προς την κατεύθυνση αυτή.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΜΟΝΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ERROL

ΦΩΤΙΑ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΑΙ Σ'ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ-ΚΛΟΥΒΙΑ

Συνέλευση αλληλεγγύης στον αναρχικό σύντροφο Εrrol

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License