post image

Για τον κίνδυνο απέλασης του συντρόφου Ερρόλ

Η φετινή 6η Δεκέμβρη, ημέρα μνήμης για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, αποτέλεσε ακόμα ένα ορόσημο στην αστυνομική αυθαιρεσία και την καταστολή πανελλαδικά καθώς και στα εξάρχεια όπου δολοφονήθηκε ο Αλέξης. Είχε προηγηθεί από την προηγούμενη ημέρα απαγόρευση συνάθροισης άνω των τριών ατόμων ακολουθώντας το μοτίβο της 17 Νοέμβρη με πρόφαση τη μη διασπορά του κορονοϊού. Ορδές μπάτσων ξεχύθηκαν στο σημείο δολοφονίας του Αλέξη καθώς και στην ευρύτερη περιοχή αποδεικνύοντας πως πραγματικός τους στόχος ήταν η εμπέδωση ενός κλίματος φόβου σε όσες και όσους εκείνη τη μέρα κάθε χρόνο επιλέγουν να βρεθούν στο δρόμο.

Εκατοντάδες αναίτιες προσαγωγές, τραμπουκισμοί και επιθέσεις της ομάδας δράση με αποκορύφωμα τη ρίψη χειροβομβίδας κρότου λάμψης μέσα σε είσοδο πολυκατοικίας, αποκλεισμός μελών της ομάδας Ταξικής Αντεπίθεσης για πάρα πολλές ώρες στα γραφεία τους, απαγόρευση προσέγγισης του σημείου της δολοφονίας ακόμα και σε μεμονωμένα άτομα που ήθελαν να αφήσουν ένα λουλούδι ήταν κάποια από τα στιγμιότυπα της δράσης κάθε είδους μπάτσων ως στρατός κατοχής. Σε αυτά τα πλαίσια συλλαμβάνεται ο σύντροφος Ερρόλ. Αρχικά, μεταφέρεται μαζί με άλλους συλληφθέντες στην Πέτρου Ράλλη όπου εντέλει παραμένει μετά από εντολή του διοικητή καθώς του ανακοινώνεται ότι αναμένεται να εκδοθεί απόφαση απέλασης. Η απόφαση εκδίδεται και για 7 χρόνια του απαγορεύει την είσοδο σε ελληνικό έδαφος. Ο σύντροφος μετά από διαμαρτυρία του για τις συνθήκες κράτησης στην Πέτρου Ράλλη μεταφέρεται στην Αμυγδαλέζα μέχρι νεοτέρας.

Ο σύντροφος ο οποίος ζει πάνω από 6 χρόνια στην ελλάδα και με τον οποίο έχουμε συνυπάρξει στο παρελθόν, χαρακτηρίστηκε από την κρατική ασφάλεια δημόσιος κίνδυνος για τη συνεπή πολιτική στάση και αφοσίωσή του στον ανατρεπτικό αγώνα που του έχει στοιχίσει πολλαπλές συλλήψεις τον τελευταίο καιρό. Δεν είναι η πρώτη φορά που απειλείται με απέλαση καθώς το 2015 είχε συλληφθεί σε πορεία ενάντια στα μεταλλεία χρυσού στη Χαλκιδική με την απόφαση της απέλασης να αίρεται από τα διοικητικά δικαστήρια. Στο σήμερα, ενώ του προτάθηκε η οικειοθελής αποχώρηση ο ίδιος επιλέγει τη συνέχιση του αγώνα ακόμα και αν αυτό του στοιχίζει την ελευθερία του υπερασπιζόμενος τις συντροφικές του σχέσεις και την ύπαρξή του στην ελλάδα.

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός άλλωστε από τη δικαστική περιπέτεια του αλβανικής καταγωγής συντρόφου Ίρντι ο οποίος κινδύνεψε με απέλαση για την αναρχική του ταυτότητα. Σε μια συνθήκη που κάθε κοινωνική αντίδραση καταστέλλεται με τον πλέον αυταρχικό τρόπο, όσοι/ες δεν σκύβουν το κεφάλι απέναντι στην καταστολή αλλά συνεχίζουν να μάχονται γίνονται στόχος από πλευρά κράτους, το οποίο δρα τιμωρητικά.

Δεν σκύβουμε το κεφάλι, δείχνουμε έμπρακτη αλληλεγγύη σε όσους/ες διώκονται για την πολιτική τους ταυτότητα και δράση, συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια σε κράτος και αφεντικά.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΕΡΡΟΛ

ΚΑΜΙΑ ΑΠΕΛΑΣΗ

Συνέλευση Υπεράσπισης Καταλήψεων Στέγης Άνω Πόλης

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License