Ο ΙΟΣ ΔΕΝ ΘΕΡΑΠΕΎΕΤΑΙ ΜΕ ΑΠΑΓΟΡΕΎΣΕΙΣ-ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΕΙ ΥΓΕΊΑ ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΊΑ.

Ο ΙΟΣ ΔΕΝ ΘΕΡΑΠΕΎΕΤΑΙ ΜΕ ΑΠΑΓΟΡΕΎΣΕΙΣ-ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΕΙ ΥΓΕΊΑ ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΊΑ. Να δημιουργήσουμε τους συλλογικούς αγώνες του σήμερα για την ανατροπή της δυστοπίας που επιβάλλουν κράτος και κεφάλαιο. ΑΥΤΟΟΡΓΆΝΩΣΗ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗ-ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΊΑ.

post image

Ο ΙΟΣ ΔΕΝ ΘΕΡΑΠΕΎΕΤΑΙ ΜΕ ΑΠΑΓΟΡΕΎΣΕΙΣ-ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΕΙ ΥΓΕΊΑ ΧΩΡΊΣ ΕΛΕΥΘΕΡΊΑ

Από τη διαχείριση του Covid 19…

Τους τελευταίους οχτώ μήνες βρισκόμαστε μπροστά στην προσπάθεια εγκαθίδρυσης ενός μόνιμου καθεστώτος έκτακτης ανάγκης με αφορμή τη διαχείριση του Covid 19. Το κράτος διαχειρίζεται την υγειονομική κρίση με τον προσφιλέστερο του τρόπο: επιβάλλοντας απαγορεύσεις, κανονικοποιώντας την εποπτεία, την καταστολή, την καταπίεση και την εκμετάλλευση. Μας βομβαρδίζει καθημερινά μέσω χρηματοδοτούμενων MMΕ και «αντικειμενικών» επιστημόνων με «ατομική ευθύνη» μετακυλώντας την δική του ευθύνη για την εδώ και χρόνια μεθοδευμένη υποστελέχωση, υποχρηματοδότηση και απαξίωση του συστήματος υγείας. Η υποβάθμιση του συστήματος υγείας συνακολουθείται από την αναβάθμιση των κατασταλτικών δυνάμεων, ως διαχειριστές ακόμη και της πανδημίας.

Η διαχείριση του Covid 19 είναι ένα ακόμα πεδίο άσκησης ταξικής πολιτικής που καταδεικνύει με τον πιο εμφατικό τρόπο την δολοφονική και αντικοινωνική φύση της βιοπολιτικής του κράτους. Ενώ παρουσιάζει τα μέτρα απαγόρευσης συναθροίσεων και συνωστισμού ως μέτρα προστασίας από τον Covid 19, ταυτόχρονα αρνείται την αποσυμφόρηση των φυλακών, στοιβάζει εργαζομένους/ες στα εργασιακά κάτεργα και στα ΜΜΜ και συνεχίζει να κατασκευάζει αποθήκες ψυχών τα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών/τριών, ενώ το σύνθημα «μένουμε σπίτι» δεν προοριζόταν για τοξικοεξαρτημένους/ες και άστεγους/ες. Το κράτος αποτελεί το μεγαλύτερο παράδοξο της σύγχρονης εποχής. Ενώ δήθεν επωμίζεται την προστασία της δημόσια υγείας και διαφόρων κοινωνικών ομάδων, είναι το ίδιο το κράτος που κατασκευάζει κοινωνικούς πάριες και αποδιοπομπαίους τράγους: φτωχούς/ες, παράνομους μετανάστες/ριες, νεολαίους/ες σε πλατείες.

…στον ολοκληρωτισμό του αύριο

Το κράτος και το κεφάλαιο επιδιώκουν χρησιμοποιώντας τον Covid 19 να επιταχύνουν τους σχεδιασμούς τους για την νέα δυστοπική κανονικότητα που θέλουν να εγκαθιδρύσουν στις κοινωνίες μας. Δράττονται της ευκαιρίας για να εξαπολύσουν μια εκ νέου επίθεση τους/στις από τα κάτω με μια σειρά από αντεργατικά-αντικοινωνικά μέτρα (τηλεργασία – εκ περί τροπής εργασίας-απολύσεις- πολυνομοσχέδιο για την παιδεία – περιβαλλοντικός νόμος, απαγόρευσή διαδηλώσεων), ενώ με το νέο πτωχευτικό νόμο ακυρώνουν το δικαίωμα στη στέγαση.

Παράλληλα βάζουν στο στόχαστρο κάθε κοινωνική και ταξική αντίσταση στους κρατικούς και καπιταλιστικούς σχεδιασμούς. Στοχεύουν τους αγωνιστές/στριες που εναντιώνονται στην εκμετάλλευση και την καταπίεση. Στοχεύουν τον αγώνα για την ίδια την ζωή, την υγεία και την ελευθέρια. Στοχεύουν όλους τους κοινωνικούς ταξικούς πολιτικούς αγώνες του χθες, του σήμερα, και του αύριο για να επιβάλλουν ένα μόνιμο καθεστώς έκτακτης ανάγκης.

Να δημιουργήσουμε τους συλλογικούς αγώνες του σήμερα για την ανατροπή της δυστοπίας που επιβάλλουν κράτος και κεφάλαιο.

ΑΥΤΟΟΡΓΆΝΩΣΗ-ΑΝΤΊΣΤΑΣΗ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗ-ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΊΑ

αναρχική συλλογικότητα Vogliamo tutto e per tutti

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License