Αλληλεγγύη στον σύντροφο Ερρόλ

Στεκόμαστε αδιαπραγμάτευτα στο πλευρό του αναρχικού συντρόφου Ερρόλ. Ως ελάχιστο σινιάλο αλληλεγγύης σηκώσαμε πανό σε Αθήνα και Νέα Σμύρνη.

post image

Η 6η Δεκέμβρη, η μέρα ορόσημο για το ριζοσπαστικό κίνημα, η μέρα που το 2008 πέφτει νεκρός από τις σφαίρες της αστυνομίας ο Αλέξης Γρηγορόπουλος στα Εξάρχεια, μας βρήκε και φέτος στο δρόμο.

Με πολιτικό μοχλό την υγειονομική κρίση, το κυρίαρχο σύμπλεγμα επιχειρεί να θέσει σε εφαρμογή τα σχέδια που για χρόνια έχει επί χάρτου: να καταφέρει να περιγράψει στην ολότητά τους τα όρια των μαζικών αγώνων, να εγκλωβίσει την κίνηση των δρώντων υποκειμένων σε μια ανώδυνη και αφομοιώσιμη έκφραση. Είναι για μας κάτι παραπάνω από ξεκάθαρο πως επιχειρείται η σύνταξη ενός νέου κοινωνικού συμβολαίου χωρίς την συναίνεση της, εγκλωβισμένης στα σπίτια της, κοινωνίας.

Η σταυροφορία αυτή δεν θα μπορούσε παρά να ξεκινήσει από ημέρες όπως η 17η Νοέμβρη και 6η Δεκέμβρη, κοινά εμπεδωμένες σαν σημεία αναμέτρησης για τα κινήματα. Με τους δρόμους των Εξαρχείων ασφυκτικά γεμάτους από τις αστυνομικές δυνάμεις, σε αποστολή να αποτρέψουν την οποιαδήποτε προσέγγιση στο μνημείο του Αλέξη, είναι προφανές πως ο στόχος δεν είναι μόνο η διαδήλωση αλλά και η ίδια η μνήμη. Η γνώση του περάσματος από τη διαμαρτυρία στη σύγκρουση, στην εξέγερση.

Μέσα στις εκατοντάδες συλλήψεις των σκουπιδιών με τα μπλε και τα χακί ήταν και ο σύντροφος Ερρόλ για τον οποίο δρομολογείται τάχιστα διαδικασία απέλασης στην Γαλλία από όπου και κατάγεται. Μεταφέρεται στα κρατητήρια της ασφυκτικά γεμάτης Πέτρου Ράλλη και κατόπιν στο στρατόπεδο συγκέντρωσης της Αμυγδαλέζας σε ένα ιδιότυπο καθεστώς απομόνωσης. Το μένος των διωκτικών μηχανισμών δεν μας εκπλήσσει καθώς ο σύντροφος για χρόνια έχει δώσει δυναμικό "παρών" σε δεκάδες αγώνες και απελευθερωτικά εγχειρήματα, ενώ μετράει ήδη άλλη μια απόπειρα της κρατικής ασφάλειας για απομάκρυνσή του από τη χώρα το 2015, για τη συμμετοχή του στο κίνημα ενάντια στα μεταλλεία χρυσού στη Χαλκιδική.

Είμαστε αδιαπραγμάτευτα στο πλευρό του και στο πλευρό καθενός που αγωνίζεται ενάντια στην τυραννία κράτους και κεφαλαίου.

Αλληλεγγύη στον σύντροφο Ερρόλ, παύση όλων των εκδικητικών μεθοδεύσεων εις βάρος του.

Την τελευταία λέξη θα την πουν οι εξεγερμένοι.

Αναρχική ομάδα ΣΑΛΒΟ

a_salvo@riseup.net

salvo.noblogs.org

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License