Σχετικά με την συγκέντρωση μνήμης στον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο στο Σύνταγμα (4/12)

Το πολιτικό σκεπτικό σύμφωνα με το οποίο οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε η συγκεκριμένη κίνηση ήταν σαφές, η επιχειρούμενη βεβήλωση της μνήμης του Αλέξανδρου, οι απαγορεύσεις συγκεντρώσεων, διαδηλώσεων, εκδηλώσεων με πρόσχημα την πανδημία, έπρεπε να απαντηθούν από το αναρχικό – ριζοσπαστικό κίνημα.

Το απόγευμα της Παρασκευής 4/12, συντρόφισσες και σύντροφοι βρεθήκαμε ταυτόχρονα και συντονισμένα στην πλατεία Συντάγματος για να πραγματοποιήσουμε μια συγκέντρωση τιμής και μνήμης στον αναρχικό μαθητή Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο.

Το πολιτικό σκεπτικό σύμφωνα με το οποίο οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε η συγκεκριμένη κίνηση ήταν σαφές, η επιχειρούμενη βεβήλωση της μνήμης του Αλέξανδρου, οι απαγορεύσεις συγκεντρώσεων, διαδηλώσεων, εκδηλώσεων με πρόσχημα την πανδημία, έπρεπε να απαντηθούν από το αναρχικό – ριζοσπαστικό κίνημα.

Η οργανωμένη πολιτική μας παρουσία στο πιο κεντρικό σημείο της Αθήνας, χτυπήθηκε από τις ένστολες συμμορίες του Χρυσοχοΐδη μέσα σε ελάχιστα λεπτά. Το αποτέλεσμα ήταν ο τραυματισμός συντρόφισσας από ρίψη χειροβομβίδας κρότου – λάμψης πάνω της και συλλήψεις αγωνιστών – αγωνιστριών. Χωρίς την συγκεκριμένη μέρα να ισχύουν τα χουντικά διατάγματα του αρχηγού της αστυνομίας, χωρίς κανένα απολύτως πρόσχημα, το κράτος έδειξε τις πραγματικές του προθέσεις που δεν είναι άλλες από το να τσακίσει κάθε αντίσταση στην θανατοπολιτική του. Να φιμώσει κάθε φωνή που επαναφέρει στην συλλογική μνήμη ότι το κράτος δολοφονεί και πως οι εξεγέρσεις εναντίων του είναι πάντα επίκαιρες.

Το πείσμα των συντρόφων και των συντρόφισσών όπου μετά την επίθεση της αστυνομίας ανασυντάχθηκαν και συνέχισαν να παραμένουν μέσα στον χώρο του μετρό φωνάζοντας συνθήματα, η συσπείρωση κινηματικών δυνάμεων απέναντι στην κρατική τρομοκρατία, η συλλογική ανυπακοή που εκφράστηκε απέναντι σε απαγορεύσεις και διατάγματα, είναι ένα μικρό και συνάμα αναγκαίο βήμα στην προσπάθεια μας να υψώσουμε οδοφράγματα απέναντι στην πανδημία ολοκληρωτισμού του κράτους και του κεφαλαίου.

Η εγκληματική διαχείριση της πανδημίας, η αστυνομική βία που χτυπάει πλέον όποιον/α απλά επιλέξει να κατέβει στο δρόμο, τα κατασταλτικά πογκρόμ στην γειτονιά των Εξαρχείων, οι κρατικές δολοφονίες μεταναστ(ρι)ών στα χερσαία και θαλάσσια σύνορα, οι επερχόμενοι πλειστηριασμοί σπιτιών, οι θάνατοι κρατουμένων σε φυλακές και κέντρα κράτησης, η φτώχεια και η εξαθλίωση που σπέρνουν οι πολιτικές τους. Μπορούν και πρέπει να βρουν απέναντι τους τον κόσμο του αγώνα, όσους/ες παλεύουν για έναν κόσμο ελευθερίας – ισότητας – αλληλεγγύης.

Αλληλεγγύη στους συλληφθέντες της πλατείας Συντάγματος

Αλληλεγγύη σε όσους βρέθηκαν στο δρόμο για να σπάσουν την τρομοκρατία του κράτους

Οι εξεγέρσεις είναι πάντα επίκαιρες

Αλληλεγγύη – Αντίσταση – Αντεπίθεση

Σύντροφοι – Συντρόφισσες

Αρχεία:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License