post image

Ο αναρχικός αγωνιστής και σύντροφος Errol είναι όμηρος του ελληνικού κράτους χωρίς εξηγήσεις, ένας κρατούμενος με βάση μια άγνωστη πολιτική απόφαση και μόνο. Στην υπόθεση του συντρόφου μας δεν υπάρχει καμία δικαστική-εισαγγελική εμπλοκή. Υπάρχουν μόνο οι αποφάσεις των μπάτσων. Το αστικό κράτος χάνει ακόμα μια φορά κάθε πέπλο νομιμότητας και δικαιωματισμού. Έχοντας στην φαρέτρα του τον Covid19 επεκτείνει την κυριαρχία του. Δεν μας ξαφνιάζει τίποτα πλέον. Ο πόλεμος από μεριάς του κράτους προς την ανυπόταχτη κοινωνική βάση κλιμακώνεται και οι αναρχικοί/ες, αγωνιστές/τριες βρίσκονται βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του πυρός.

Η υπόθεση του ERROL

Η απόφαση της απέλασης του ERROL έχει εκδοθεί από την Πέτρου Ράλλη βασιζόμενη όμως σε άλλη απόφαση απέλασης που έχει εκδοθεί από το Υπουργείο προστασίας του πολίτη και την Κρατική Ασφάλεια. Συγκεκριμένα τα ανώτερα κλιμάκια της καταστολής αποφάσισαν να κατατάξουν τον σύντροφο στην λίστα Ε.Κ.ΑΝ.Α. (Εθνικός Κατάλογος ΑΝεπιθύμητων Αλλοδαπών) και κατ’ επέκταση να τον απελάσουν. Η ιδεολογική αιτιολόγηση αναγράφεται ως εξής: “Η άρνηση εισόδου στην χώρα σε αλλοδαπό αποτελεί κυριαρχικό δικαίωμα της Πολιτείας, εφόσον σταθμίζει ζητήματα ασφάλειας και πολιτικής κάνοντας στην ουσία την παραδοχή και σε νόμιμο έγγραφο ότι η δίωξη ενός αναρχικού συντρόφου αποτελεί πολιτική επιλογή και ως εκ τούτου ο σύντροφος είναι πολιτικός κρατούμενος. Το πιο εξωφρενικό είναι ότι δεν εξηγούν πουθενά τους λόγους. Το ίδιο έγγραφο αναφέρει ότι “για λόγους εθνικής ασφάλειας και δημόσιου συμφέροντος το έγγραφο αποτελεί διαβαθμισμένο υλικό και ως εκ τούτου δεν δύναται να σας γνωστοποιηθεί το περιεχόμενο της απόφασης”.

Συμπερασματικά, το διοικητικό δικαστήριο που αναμένουμε για να αρθεί η κράτηση “μέχρι την οικειοθελή αποχώρηση από την Ελλάδα(1ο στάδιο) και το διοικητικό δικαστήριο που αναμένουμε για να σταματήσει να ισχύει η απέλαση μέχρι την εκδίκασή της (2ο στάδιο) θα γίνουν χωρίς ο δικηγόρος να μπορεί να έχει το περιεχόμενο ενός από τα κύρια έγγραφα που αιτιολογεί την απέλαση του συντρόφου ενώ ταυτόχρονα ο δικαστής δεν θα μπορεί να ελέγξει την νομιμότητα της διαδικασίας αφού το έγγραφο παραμένει απόρρητο και προς τον ίδιο. Το μπαλάκι πετιέται στον δικαστή που μπορεί να ακυρώσει την απόφαση εφόσον δεν τηρούνται βασικές νομικές προϋποθέσεις και με την απλή λογική ότι στην αστική δημοκρατία δικάζουν οι δικαστές όχι οι μπάτσοι, ή από την ακριβώς αντίθετη προσέγγιση μπορεί να αποδεχτεί την κατάσταση και να μην δεχτεί τις αντιρρήσεις από μεριάς συντρόφου εφόσον πρόκειται για διαβαθμισμένο έγγραφο και λόγους εθνικής ασφάλειας.

Όσο αφορά τους υπόλοιπους λόγους που επικαλείται η Πέτρου Ράλλη στη δική της απόφαση για απέλαση, αποτελούν γελοία νομικά κατασκευάσματα που λογικά θα καταρρεύσουν στο δικαστήριο εφόσον πρόκειται για υποθέσεις πλημμεληματικού χαρακτήρα που δεν έχουν εκδικαστεί, για κατηγορίες που έχουν παραγραφεί, υποθέσεις αρχείου και τίποτα παραπάνω.

Επιπρόσθετη ενημέρωση από τον σύντροφο

-Ο σύντροφος βρίσκεται αυτή την στιγμή σε στρατόπεδο συγκέντρωσης σε κελί μόνος του διαχωρισμένος από άλλους κρατούμενους. Η δικαιολογία είναι ότι περνάει κάποιες μέρες αναγκαστικής καραντίνας μέχρι να ενταχθεί κανονικά. Αυτό είναι ακόμα ένα ψέμα, αφού όλοι οι άλλοι κρατούμενοι περνάνε την καραντίνα ανά ομάδες των 5 μέχρι 10 ατόμων.

-Πέρα από το κρύο, την υγρασία, την βρωμιά και το σκατοφαγητό ο σύντροφος μας ενημέρωση ότι το Σαββατοκύριακο 12-13/12 οι μπάτσοι άφησαν τους κρατούμενους για τουλάχιστον 30 ώρες χωρίς φαγητό.

-Επίσης ο σύντροφος μα ς ενημέρωσε από πληροφορίες που είχε από μετανάστες που φέραν από την Πέτρου Ράλλη στην Αμυγδαλέζα, πως τις προηγούμενες μέρες, κρατούμενοι στην Πέτρου Ράλλη έβαλαν φωτιά και δημιούργησαν καταστροφές σε όλο το δεύτερο όροφο των κρατητηρίων.

Ο σύντροφος ERROL είναι αλύγιστος και η ψυχολογία του πολύ καλή. Παραμένει ένας πραγματικός κίνδυνος για κάθε εξουσία.

*Στις 11 Δεκεμβρίου, πήγαμε στο Πολυτεχνείο, στα Εξάρχεια φτιάξαμε ένα γιγαντοπανό για τον σύντροφο Εrrol και το αναρτήσαμε στο κεντρικό κτήριο ΑΒΕΡΩΦ το οποίο βλέπει στην πύλη της Πατησίων. Το πανό τοποθετήθηκε στο μέρος εκείνο που αποτελεί φυσικό χώρο των αγωνιζόμενων ανθρώπων. Εκεί που συνελήφθη και ο σύντροφος πριν ένα μήνα υπερασπιζόμενος την μνήμη της εξέγερσης και την ανοιχτότητα του Πολυτεχνείου ενάντια στην κρατική κατοχή και την απαγόρευση κυκλοφορίας.

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License