6/12/20 Εξάρχεια. Η ημέρα μνήμης και τιμής για το δολοφονηθέντα αναρχικό μαθητή Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο μετατρέπεται σε όργιο καταστολής και αυθαιρεσίας των ένστολων δολοφόνων που προσπαθούν να εμποδίσουν τις συγκεντρώσεις στο μνημείο του Αλέξη αλλά και στην ευρύτερη περιοχή. Παρά τον φόβο που επιχείρησε να σπείρει η κρατική καταστολή εκείνη την ημέρα (όπως και την επόμενη στις 7/12) εκατοντάδες άτομα βγήκαν στον δρόμο σπάζοντας τις απαγορεύσεις και το κλίμα τρομοκρατίας. Η ΕΛ.ΑΣ. δεν δίστασε να απαγορεύσει την προσέλευση στο μνημείο ακόμα και σε όσους ήθελαν να αφήσουν απλά ένα λουλούδι, να αποκλείσει πολιτικά γραφεία, να απειλήσει και να τραμπουκίσει τους κατοίκους της περιοχής, να κυνηγήσει και να συλλάβει δεκάδες αγωνίστριες/ές. Ανάμεσα στις 374 προσαγωγές και τις 135 συλλήψεις που έγιναν, ήταν και ο αναρχικός σύντροφος (και μετανάστης) Errol, στον οποίο ανακοινώνεται όσο είναι κρατούμενος ότι θα απελαθεί, επειδή θεωρείται κίνδυνος για την δημόσια τάξη. Από τις 7/12 μέχρι και τις 9/12, που εκδόθηκε η απόφαση απέλασης, κρατήθηκε στο κολαστήριο της Πέτρου Ράλλη και ύστερα μεταφέρθηκε στο camp της Αμυγδαλέζας.

 Η ίδια η απόφαση του διοικητή της Πέτρου Ράλλη, είναι η πρακτική αποτύπωση της εφαρμογής του δόγματος "νόμος και τάξη". Η αιτία του "βαπτίσματος" του συντρόφου Errol ως "δημόσιο κίνδυνο" είναι μία και είναι εξόφθαλμη: είναι η πολιτική του ταυτότητα και η συμμετοχή του στους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες. Είναι η συμμετοχή του σε εγχειρήματα όπως οι καταλήψεις Βανκούβερ και Άρβαλη 3 και η υπεράσπιση αυτών και της Παναιτωλίου, το άνοιγμα του Κάτω Πολυτεχνείου εν όψει του απαγορευμένου τριημέρου της 17 Νοέμβρη αλλά και η συμμετοχή του σε αγώνες ενάντια στη λεηλασία της φύσης όπως στις Σκουριές το ’15. H κυβέρνηση χρησιμοποιεί το χαρακτηρισμό του δημόσιου κινδύνου θέλοντας να εξοντώσει τον ίδιο, τις πολιτικές του ιδέες και δράσεις, αλλά και να φοβίσει τον κόσμο του αγώνα δια του παραδειγματισμού. Όπως σε κάθε περίοδο πολύπλευρης κρίσης το κράτος και οι φορείς του λεηλατούν παραπάνω τις ζωές μας, έτσι και τώρα με τη βοήθεια της συνθήκης της πανδημίας περνούν απανωτά νομοσχέδια που καταργούν κατοχυρωμένα δικαιώματα και κεκτημένα. Παράλληλα όμως, γνωρίζουν πολύ καλά πως σε αυτές τις περιόδους οι κοινωνικές αντιστάσεις που μπορεί να εκφραστούν αν καταφέρουν να οργανωθούν είναι ικανές να αντεπιτεθούν, να διεκδικήσουν μία καλύτερη ζωή, να αντισταθούν στην αδικία, να εξεγερθούν για να ανατρέψουν την κανονικότητα της καπιταλιστικής βίας και εκμετάλλευσης.

 Γι’ αυτό και το κράτος, ενώ αδιαφορεί για την μέριμνα για το δημόσιο σύστημα υγείας και την αποσυμφόρηση των σχολείων, των ΜΜΜ, των φυλακών και των στρατοπέδων συγκέντρωσης, ξοδεύει δημόσιο χρήμα για καινούριους μπάτσους, οχήματα και εξοπλισμό. Γι' αυτό προβαίνει σε προληπτικές κατασταλτικές ενέργειες, εκκενώνοντας μαζικά πολιτικές, στεγαστικές και προσφυγικές καταλήψεις, περνώντας νομοσχέδια που απαγορεύουν τις διαδηλώσεις και το δικαίωμα στην απεργία, που καταργούν το άσυλο και γεμίζουν με μπάτσους τα πανεπιστήμια. Γι' αυτό και επιτίθεται σε όσους συνεχίζουν να αγωνίζονται παρά την τρομοκρατία και την αστυνομοκρατία, αναρχικούς/ές και αγωνίστριες/ές, μαθητές και φοιτήτριες, εργαζόμενες και υγειονομικούς. Επειδή φοβάται την κοινωνική οργή και καλά κάνει.

 Ο Errol, ως αναρχικός, αγωνίζεται για την ανατροπή αυτής της δυστοπίας. Η απόφαση για την απέλαση του είναι ξεκάθαρα εκδικητική για τον ίδιον και προληπτική για όποιον και όποια στέκεται απέναντι σε κράτος και κεφάλαιο και αντιδρά. Η έμπρακτη αλληλεγγύη μας στον σύντροφο Errol, αλλά και η πολιτική υπεράσπιση όσων απαιτεί και διεκδικεί, είναι το ελάχιστο και το αυτονόητο που μπορούμε να κάνουμε ως αγωνιστές και αγωνίστριες. Η απελευθέρωση του από το camp της Αμυγδαλέζας και η παραμονή του εδώ είναι τα δίκαια αιτήματα του, όχι μόνο για τον ίδιον αλλά και για όποιον κι όποια διώκεται για τις πολιτικές του/της ιδέες. Στηρίζουμε τον αγώνα του αναρχικού συντρόφου Errol όπως και όλων όσων αγωνίζονται για έναν κόσμο ελευθερίας, ισότητας και αλληλεγγύης.

 

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ERROL

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΙΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ/ΙΣΣΕΣ ΜΑΣ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

 

Στηρίζουμε την εβδομάδα αλληλεγγύης στον αναρχικό σύντροφο Errol 21-28 Δεκεμβρίου

ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License