ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΤΗΣ 17ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ 100 ΝΕΚΡΟΙ ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΡΥΨΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ Καθημερινά η εγκληματική διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση υπογραμμίζει όλο και περισσότερο ότι το μόνο που έχει να προσφέρει είναι η αδιαφορία για τις ανάγκες της κοινωνικής βάσης, η απομόνωση, ο εγκλεισμός, η περαιτέρω φτωχοποίηση και το τσάκισμα όσων αντιστέκονται και αμφισβητούν την εν λόγω διαχείριση. Ενώ οι υγειονομικοί κάνουν έκκληση για προσλήψεις, για δημιουργία και επίταξη ΜΕΘ, γίνεται ξεκάθαρο πως λεφτά υπάρχουν μόνο για την εξαγορά των ΜΜΕ, την οχύρωση της ΕΛ.ΑΣ., την διάσωση μεγάλων εταιριών, για φιάσκα σαν τον μεγάλο περίπατο και για χριστουγεννιάτικες φιέστες που δημιουργούν μια επίπλαστη εικόνα ευημερίας. Αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά πως την υγειονομική κρίση, όπως και όλες, θα κληθεί να σηκώσει στις πλάτες του ο λαός.

post image

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ 100 ΝΕΚΡΟΙ ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΡΥΨΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

Καθημερινά η εγκληματική διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση υπογραμμίζει όλο και περισσότερο ότι το μόνο που έχει να προσφέρει είναι η αδιαφορία για τις ανάγκες της κοινωνικής βάσης, η απομόνωση, ο εγκλεισμός, η περαιτέρω φτωχοποίηση και το τσάκισμα όσων αντιστέκονται και αμφισβητούν την εν λόγω διαχείριση. Ενώ οι υγειονομικοί κάνουν έκκληση για προσλήψεις, για δημιουργία και επίταξη ΜΕΘ, γίνεται ξεκάθαρο πως λεφτά υπάρχουν μόνο για την εξαγορά των ΜΜΕ, την οχύρωση της ΕΛ.ΑΣ., την διάσωση μεγάλων εταιριών, για φιάσκα σαν τον μεγάλο περίπατο και για χριστουγεννιάτικες φιέστες που δημιουργούν μια επίπλαστη εικόνα ευημερίας. Αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά πως την υγειονομική κρίση, όπως και όλες, θα κληθεί να σηκώσει στις πλάτες του ο λαός.

Όπως σε όλη την επικράτεια, έτσι και στην Καρδίτσα στις 17 Νοεμβρίου αποφασίσαμε παρά την απαγόρευση να βγούμε στους δρόμους σπάζοντας την τρομοκρατία. Η δημόσια παρουσία μας πέραν της επετείου είχε στόχο να απαντήσει δυναμικά και μαζικά στην βίαιη καταστολή (δεν ξεχνάμε τη βίαιη προσαγωγή νεαρής γυναίκας στην πλατεία Λάππα μετά από έλεγχο σχετικά με τη μετακίνηση της κάποιες μέρες νωρίτερα) και τη στοχοποίηση που δέχεται ο Αντιεξουσιαστικός/Αναρχικός χώρος με πρόσχημα τη δημόσια υγεία. Αντικρίσαμε τεράστια αστυνομική δύναμη σε όλο το κέντρο της πόλης, στις πλατείες και στις γειτονιές μας, ακόμα και κάτω από τα ίδια μας τα σπίτια καθώς πολλούς από μας παρακολουθούσαν ασφαλίτες από νωρίς. Στην πλατεία Στρατολογίας ήρθαμε αντιμέτωποι με ολόκληρη αστυνομική επιχείρηση η οποία μας περικύκλωσε και καταλόγισε πρόστιμα σε 11 συντρόφους (300 ευρώ έκαστος/η) εντελώς παράνομα και ανυπόστατα. Όλα τα παρευρισκόμενα άτομα στέκονταν ανά μονάδες ή ανά δυάδες τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες αποστάσεις, φορώντας μάσκες και έχοντας τα απαιτούμενα έγγραφα και βεβαιώσεις μετακίνησης. Αυτοί που απέτυχαν να τηρήσουν τα μέτρα προστασίας ήταν οι ίδιοι οι ελεγκτές μας, μη τηρώντας αποστάσεις και κάποιοι χωρίς καν να φορούν μάσκα.

Υγειονομική βόμβα λοιπόν δεν αποτελούν οι διαδηλώσεις, αλλά η ίδια η προσπάθεια καταστολής τους. Η τρομοκρατία παρόλα αυτά έσπασε, ο κόσμος βγήκε στον δρόμο και η πορεία έγινε κανονικά. Η πόλη προσπαθεί ακόμη να σταθεί στα πόδια της μετά την σαρωτική επέλαση του Ιανού και την ανικανότητα της περιφέρειας και δημοτικής αρχής να τον αντιμετωπίσουν, το νοσοκομείο είναι σε κόκκινο συναγερμό, οι πλατείες είναι γεμάτες κόσμο και τα μόνα άτομα που στοχοποιούνται είναι αυτά που αντιστέκονται στη φάρσα που ονομάζεται ατομική ευθύνη. Η ευθύνη βρίσκεται πια μόνο στα χέρια της κυβέρνησης. Δε θα σας αφήσουμε να ξορκίσετε τα εγκλήματα και τις αποτυχίες σας με στολίδια, φτωχοποίηση, φόβο και απομόνωση. Ατομική ευθύνη τέλος.

Έτσι λοιπόν με αφορμή τα “άδικα” πρόστιμα που μας επιβλήθηκαν την 17η Νοεμβρίου αποφασίσαμε και προχωρήσαμε στην δημιουργία μιας πρωτοβουλίας για την διαγραφή αυτών των προστίμων. Είμαστε άτομα που συναντιούνται και συνδιαμορφώνουν μέσα στους κοινωνικούς – ταξικούς αγώνες και σε διάφορες δομές αυτοοργάνωσης ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα και στο ολοκληρωτικό καθεστώς καταστολής.Μία από τις πρώτες μας κινήσεις ήταν να προχωρήσουμε σύμφωνα με το νόμιμο μας δικαίωμα σε ένσταση ενάντια στα πρόστιμα μας προς τα τμήματα Ασφάλειας και Τροχαίας Καρδίτσας η οποία συνοπτικά απορρίφθηκε χωρίς καμία αιτιολόγηση. Να σημειωθεί ότι η έγγραφη απάντηση στην ένσταση μας που είναι υποχρεωμένοι να μας κοινοποιήσουν 2 μέρες μετά την κατάθεση της ένστασης καθυστέρησε σε πολλά άτομα από εμάς και χρειάστηκε να τηλεφωνούμε καθημερινά για να πιέσουμε για την αυτονόητη και νομικά υποχρεωμένη κοινοποίηση της.

Το επόμενο βήμα είναι να προχωρήσουμε σε ομαδική προσφυγή κατά της επιβολής των προστίμων στα διοικητικά δικαστήρια και να ανοίξουμε κοινωνικά και πολιτικά το ζήτημα αυτό τόσο στην πόλη της Καρδίτσας, όσο και πανελλαδικά, καθώς και να συνδεθούμε και να συναγωνιστούμε με αντίστοιχες πρωτοβουλίες ανά την επικράτεια. Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι επίσης η απόκτηση μιας μετέπειτα συλλογικής εμπειρίας και δυναμικής τόσο από εμάς όσο και από τα υπόλοιπα άτομα που θα συνδιαμορφώσουν μαζί μας για την αντιμετώπιση ανάλογων ζητημάτων που υπάρχουν ή μπορεί να προκύψουν.

Απαιτούμε:

• την απόσυρση των κατηγοριών και την άμεση διαγραφή όλων των εκδικητικών και αντισυνταγματικών προστίμων από της πανελλαδικές κινητοποιήσεις της 17ης Νοεμβρίου και της 6ης Δεκεμβρίου σε όλη τη χώρα.

• την ενίσχυση της δημόσιας και δωρεάν υγείας με μόνιμο και σταθερό ιατρικό, νοσηλευτικό και νοσοκομειακό προσωπικό, την άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα, χωρίς αποζημίωση στους ιδιοκτήτες και δωρεάν τεστ για όλους.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΤΗΣ 17ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Όποιο άτομο θέλει να μας στηρίξει οικονομικά στα έξοδα της δίκης μπορεί να το κάνει εδώ:

GR7101105430000054300104806 (IBAN) ή 543/001048-06 (Αρ. Λογαριασμού)ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΑΝΤΕΛΗΣ (Δικαιούχος)ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑETHNGRAA (BIC/SWIFT)

Όποιο άτομο θέλει να έρθει σε επαφή μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα πρόστιμα μας ή που αναζητά κάποια κατεύθυνση σχετικά με δική του αντίστοιχη περίπτωση μπορεί να το κάνει εδώ: autodiaxirizomenostekikarditsas@espiv.net

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License