Καλούμε σε συγκέντρωση την Παρασκευή  08/01 στις 10:00 στα δικαστήρια Ευελπίδων,με αφορμή την δίωξη 8 συντρόφων μας για την παρέμβαση στον πρύτανη της ΑΣΟΕΕ.

Η δίωξη αυτή από πλευράς κράτους και πρυτανείας,μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί μιας και στοχοποιεί άτομα τα οποία δραστηριοποιούνται και πολιτικοποιούνται εδώ και χρόνια μέσα και έξω απ'το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο.Η δημόσια παρουσία τους μέσα απ'το στέκι του πανεπιστημίου ενοχλεί,μιας και αντιτίθεται στα σχέδια της πρυτανείας αλλά και συνολικότερα του κράτους.Σχέδια τα οποία  θέλουν τα πανεπιστήμια αποστειρωμένους χώρους,με μπάτσους και ελέγχους στις εισόδους.Πίσω απ'αυτά φυσικά κρύβονται οι "δουλίτσες" μεταξύ κράτους,πρυτάνεων και εργολάβων,με το δημόσιο και ιδιωτικό χρήμα να ρέει άφθονο στις τσέπες τους.Φυσικά,αν κάποιοι/ες εναντιώνονται στα σχέδια αυτά,είναι οι άνθρωποι που πολιτικοποιούνται  και παράγουν δημόσιο λόγο και δράση.

Θεωρούμε την δικαστική και πολιτική σκευωρία που στήνεται στα πρόσωπα των συντρόφων μας ως μια ακόμα πρακτική τρομοκρατίας των αγωνιζόμενων ανθρώπων,αυτών που δεν σκύβουν κεφάλι μπροστά στην βαρβαρότητα,αυτών που σηκώνουν ανάστημα και δεν παραδίνονται στις κρατικές προσταγές. Καθόλου τυχαία δεν θεωρούμε επίσης την ολοένα αυξανόμενη επίθεση στους πανεπιστημιακούς χώρους (όπως την εισβολή των μπάτσων στο κτίριο της Α'ΦΕΠΑ), που με πρόφαση την ανομία και το εμπόριο ναρκωτικών,στήνουν δίκες παρωδίες και επιθέσεις με παρατεταμένα τα όπλα.

Δηλώνουμε την αμέριστη στήριξη και αλληλεγγύη μας στους διωκόμενους και ξεκαθαρίζουμε πως δεν θ'αφήσουμε κανένα σύντροφο και καμιά συντρόφισσα μόνη απέναντι στο κράτος και τα τσιράκια του. Απ'την ΑΣΟΕΕ μέχρι τις Εστίες δεν θα παραδοθούμε με σκυμμένο το κεφάλι μπροστά στα βρώμικα σχέδιά τους.

-Αλληλεγγύη στα 8 συντρόφια που κατηγορούνται για την παρέμβαση στον πρύτανη της ΑΣΟΕΕ

-Να παραμείνουν οι πανεπιστημιακοί χώροι εστίες αγώνα και αντίστασης.

-Το κράτος πουλάει τα ναρκωτικά

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License