Κάλεσμα αλληλεγγύης για τους 8 στην Ευελπίδων

Κάλεσμα αλληλεγγύης στα δικαστήρια για την υπόθεση των 8 διωκόμενων της ΑΣΟΕΕ

Άλλη μια στημένη δίωξη έρχεται να προστεθεί στον κατάλογο των κρατικών μεθοδεύσεων εναντίον αγωνιστών.

Συγκεκριμένα, στοχοποιούνται σύντροφοι και συντρόφισσες από το Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι ΑΣΟΕΕ, καθώς και φοιτητές και αγωνιστές της σχολής ή άτομα του φιλικού τους περιβάλλοντος με μια δικογραφία που έχει ως μοναδικό στοιχείο απλά και μόνο την παρουσία τους στο ανοικτό εκείνη την ημέρα πανεπιστήμιο.

Η συγκεκριμένεια προσπάθεια του κράτους δεν μας εκπλήσσει, καθώς αποτελεί συνέχεια μιας αλυσίδας γεγονότων (πχ εισβολή στις εστίες της πανεπιστημιούπολης, εκκένωση των καταλήψεων της πρυτανείας και του χώρου του κάτω πολυτεχνείου τις ημέρες πριν την 17η νοέμβρη) που προετοιμάζουν το δρόμο για την ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας και την αύξηση του ελέγχου και της επιτήρησης με σύγχρονα μέσα εντός των σχολών (κάμερες, κάρτες εισόδου) ώστε να δημιουργηθεί ένα αποστειρωμένο πανεπιστήμιο, όπου δεν θα επιτρέπεται καμία πολιτικοποιημένη δραστηριότητα και ούτε θα προωθείται η πραγματική γνώση, αλλά θα εκπαιδεύει τους φοιτητές για να τους κάνει πειθήνιους και υπάκουους εργαζόμενους.

Όλα αυτά συμβαίνου μέσα σε ένα περιβάλλον όπου ο κόσμος είναι κλεισμένος στα σπίτια του και αποχαυνωμένος , ενώ ταυτόχρονα του πουλάνε θέαμα στην τηλεόραση και κάθε τόσο πετάνε κάποιον στα λιοντάρια για να πουλήσουν το αίσθημα ασφάλειας και διατήρηση της τάξης. Ενώ οι τηλεθεατές θα έχουν ξεχάσει σε 2 μέρες την υπόθεση, ζωές καταστρέφονται με μοναδικά στοιχεία την παρουσία σε μία ανοιχτή σχολή καθώς και τις φιλικές σχέσεις που διατηρούν. Σε αυτήν την δυστοπία που πλέον βιώνουμε, πρέπει να σταθούμε αλληλέγυοι στους διωκόμενους συντρόφους.

Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Ευελπίδων αύριο,Παρασκευή 8/1 στις 10:00 π.μ. στο κτήριο 9 και στη γενικότερη στήριξη ενάντια στη συγκεκριμένη σκευωρία.

 

αναρχικοί / αναρχικές από σχολές της Αθήνας

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License