Για την δίωξη των 7 συντρόφων και της συντρόφισσας

Για την δίωξη των 7 συντρόφων και της συντρόφισσας

post image

Για την παρέμβαση στον πρύτανη της ΑΣΟΕΕ στις 29/10 από την "Πρωτοβουλία Μαχητικής Αλληλεγγύης".

Η συγκεκριμένη κακογραμμένη πλεκτάνη προσπαθεί να στοχοποιήσει οχτώ συντρόφια με βάση την πολιτική τους ταυτότητα, καθώς και το Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι ΑΣΟΕΕ, χρησιμοποιούνται σαθρά, ενοχοποιητικά στοιχεία.

Την Παρασκευή 8/1 τα συντρόφια παρουσιάστηκαν στον εισαγγελέα και στην ανακριτή. Εκείνοι έκριναν τέσσερις μη προφυλακισθέντες χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο, και στα υπόλοιπα τέθηκε όρος η παρουσία μια φορά τον μήνα στα τοπικά ΑΤ και εγγύηση 3000 ευρώ έκαστος.

Η πιο εξωφρενική, όμως απόφαση τους ήταν η αναγκαστική λήψη DNA και αποτυπωμάτων και από τους οχτώ, μέχρι τις 11/1.

Η συγκεκριμένη σκευωρία αποτελεί ένα ακόμα μέρος ενός ψηφιδωτού κρατικής καταστολής που παρατηρούμε εδώ και κάποιους μήνες, εις βάρος του α/α χώρου. Ειδικότερα το συγκεκριμένο περιστατικό αποτέλεσε μια καλή δικαιολογία για να φέρει εις πέρας το κράτος, τον σχεδιασμό του για την ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας (ΟΠΠΙ).

Εκφράζουμε απερίφραστα την αλληλεγγύη μας στα συντρόφια και δηλώνουμε στο κράτος και τους μηχανισμούς τους πως θα μας βρίσκουν μπροστά τους, σε κάθε τους κίνηση.

Καμία αναγκαστική λήψη DNA δεν μας πτοεί, καμία δίωξη δεν μας σταματά.

Για αυτούς τους λόγους, τη Δευτέρα 11/1/2021, ημέρα που καλούνται τα συντρόφια να δώσουν τα συντρόφια DNA, αναρτήσαμε πανό συμβολικά στο κτήριο της ΑΣΟΕΕ καθώς καιθ στις φοιτητικές εστίες της σχολής.

ΣΤΕΚΙΑ - ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ

Εικόνες:

Αρχεία:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License