Ο άνθρωπος αρχίζει εκεί που τελειώνει το κράτος.

Ο άνθρωπος τελειώνει εκεί που αρχίζει ο στρατός.

Η μύηση στο ιδεώδες της πατρίδας ξεκινάει από μικρή ηλικία και στην αναγκαιότητα του πολέμου σα μοναδικό μέσο για τη προάσπιση της. Όλος ο πολιτισμός μας και ολόκληρη η κουλτούρα μας αφήνεται στα χέρια αδίστακτων πολιτικών και στρατιωτικών καρχαριών, οι οποίοι προτάσσουν ως κύριο και βασικό μέλημα την εθνική "μας" ασφάλεια, κανονικοποιόντας την σφαγή μεταξύ των λαών. Μια πολεμική παραφροσύνη, η οποία ενισχύει τους φιλοπόλεμους και τους κερδοσκόπους του πολέμου το συναίσθημα του εθνικισμού, δικαιολογώντας στην υπόλοιπη κοινωνία τα δισεκατομμύρια που ξοδεύονται προς τιμήν των εθνικών συνόρων και της προστασίας αυτών.

Μας είναι ξεκάθαρο πως και ο στρατός ως ένας θεσμός του κράτους, επιβάλλει την ιεραρχία και την πειθαρχία, κανονικοποιόντας την στις συνειδήσεις, δημιουργώντας υποτακτικά υποκείμενα, έτοιμα να δεχτούν οποιαδήποτε προσταγή στο όνομα της εξουσίας. Δεν είμαστε εδώ όμως για να λυπηθούμε τους "κακόμοιρους" φαντάρους, οι οποίοι "μη μπορώντας να κάνουν αλλιώς", υπομένουν εννέα μήνες στα χέρια του στρατού. Για μας η υποταγή είναι επιλογή ακριβώς όπως και η ανυπακοή και για αυτό στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους αντιρρησίες συνείδησης, τους οποίους κυνηγά το κράτος με εξαντλητικά οικονομικά ποσά και δικαστήρια, απλά και μόνο επειδή δεν έχουν καμία όρεξη να υπηρετήσουν και να προσφέρουν εργασία στο ελληνικό κράτος.

Παρατηρούμε πως το ελληνικό κράτος ακόμα και σε περίοδο παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης, επιλέγει να σπαταλήσει τους πόρους του στην ενίσχυση του στρατού, στο όνομα της τουρκικής απειλής και της διαφύλαξης των κυριαρχικών δικαιωμάτων του ελληνικού κράτους.

Ωστόσο, δεν έχουμε αυταπάτες, όλο αυτό το τσίρκο έχει ως στόχο τους πρόσφυγες και τις μετανάστριες, τους οποίους κυνηγά, δέρνει, πνίγει και πυροβολεί, αντιμετωπίζοντας έτσι την επονομαζόμενη μεταναστευτική κρίση, η οποία δεν είναι τίποτα άλλο πέρα από μια κερδοφόρα μπίζνα για τα κράτη της Δύσης.

Δεν μας φαίνεται περίεργο που ο μιλιταρισμός ο οποίος συντηρείται από το κράτος και προστατεύεται από τους νόμους έρχεται να συνεργαστεί και με τον θεσμό της εκπαίδευσης και συγκεκριμένα τα πανεπιστήμια τα οποία υπηρετούν τους σκοπούς του κράτους. Με τις χρηματοδοτήσεις για ερευνητικούς και εκπαιδευτικούς σκοπούς που διεξάγονται στα πανεπιστήμια για να ενισχύσουν το στρατό και την εθνική ασφάλεια, έρχονται να συνεισφέρουν στο κρατικό ταμείο.

Το Πα.Πει. ξεκινάει μια καινούργια συνεργασία με το ΓΕΕΘΑ και συγκεκριμένα με το τμήμα Δ.Ε.Σ. Σκοπός τους είναι να αναβαθμιστεί το επίπεδο των ενόπλων δυνάμεων καθώς και η αλληλεπίδραση του ακαδημαικού προσωπικού με το αντίστοιχο του στρατού. Σε ένα πανεπιστήμιο που τόσες δεκαετίες δεν έχει καλύψει τη σίτιση, τη στέγαση και τη μετακίνηση των φοιτητών του, προτιμάει να ενισχύσει ερευνητικά προγράμματα και να κάνει εκπτώσεις στη παρακολούθηση μεταπτυχιακών σπουδών στα στελέχη του ΓΕΕΘΑ.

Για αυτούς και άλλους χίλιους λόγος επιλέξαμε να αλλάξουμε τους χρωματισμούς του πανεπιστημίου από μπλε και κόκκινο, και να το φέρουμε στα μέτρα μας. Για αυτό και διακοσμήσαμε τη πρόσοψη του κτηρίου με άπλετη μαύρη μπογιά.

ΜΠΑΤΣΟΙ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΒΑΘΙΑ ΔΥΣΤΟΠΙΚΟ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΟΙ ΣΤΡΑΤΟΙ

ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΕΕΘΑ ΠΑΠΕΙ

ΘΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Αυτοδιαχειριζόμενο στέκι Πα.Πει.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License