Κάλεσμα στήριξης της πορείας για την υπεράσπιση των Φοιτητικών Εστίων

ΠΟΡΕΙΑ για την υπεράσπιση των Φοιτητικών Εστίων 23/1, 12:00 Κεντρική πύλη πανεπιστημιούπολης

Στις 30/12/20 σε μια συντονισμένη επιχείρηση μπάτσοι όλων των ειδών εισβάλουν στο κτήριο Α των φοιτιτικών εστιών του πανεπηστημίου αθηνών. Με πρόσχημα τον εντοπισμό ναρκωτικών καταστρέφουν δημόσιους χώρους, δωμάτια οικοτρόφων και καταληψιών, στέκια και πολιτιστικούς χώρους. Σε όλη την διάρκεια της επιχείρησης τα εστιακά άτομα ήταν εγκλωβισμένα στα δωμάτιά τους καθώς οι μπάτσοι απαγόρευαν την οποιαδήποτε μετακίνηση ενώ στο τέλος πραγματοποιήθηκαν και οκτώ συλλήψεις ατόμων με τους μπατσους να έχουν παρατεταμένα τα όπλα τους.

Η κατασταλτική αυτή επιχείρηση καθόλου τυχαία δεν μπορεί να είναι. Απο τις 9/12 είχε ξεκινήσει ένας καταληψιακός αγώνας εστιακών ατόμων ενάντια στην υποχρηματοδότηση τον εκδιογμό φοιτητών από τα δωμάτια τους και τα ανύπαρκτα μέτρα προστασίας απο τον covid 19. Στη συνέχεια η πρυτανεία με μια εκδικιτική στάση έκοψε την σίτιση στις εστίες κάτι που ακυρώθηκε στην πράξη απο τα εστιακά και αλληλέγγυα άτομα τα οποία κατέλαβαν το εστιατόριο ως μέσο αγώνα και αυτοοργάνωσης για τη σίτηση τους. Η ΦΕΠΑ αποτελεί εδώ και καιρό εστία αγώνα και συνάντησης μεγάλου μέρους του αντιεξουσιαστικού χώρου. Με αυτόν τον τρόπο οι εστίες παραμένουν εν μέσω απαγόρευσης κυκλοφορίας ένα σημείο όπου άνθρωποι συναντιούνται, αλληλεπιδρούν και εναντιώνονται στις καταπίέσεις που δέχονται καθημερινά. Μέσα απο αυτό το πρίσμα θεωρούμε ότι η κίνηση της πρυτανείας να στείλει τους μπάτσους στις εστίες αποτελεί μια κίνηση επίδειξης δύναμης και εκφοβισμού στα αγωνιζόμενα κομμάτια των εστιών. Παράλληλα φανερώνεται ο φόβος του κράτους για κάθε μορφή αντίστασης και για καθε υποκείμενο που παρεκλίνει από το πρότυπο του πειθήνιου υπάκουου πολιτη.

Τα πανεπιστήμια ανέκαθεν αποτελούσαν ορμητήρια ριζοσπαστικών ιδεών και δράσεων. Απο την εξέγερση του πολυτεχνείου το 73 μέχρι τις καταλήψεις κτηρίων κατα την διάρκεια της εξέγερσης του οκτώ και τους συνεχείς αγώνες που υπάρχουν μέχρι και σήμερά, το κράτος επιχειρεί με κάθε μέσο να καταστείλει οποιαδήποτε μορφή αγώνα με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την προσπάθεια ίδρυσης της περίφημης πανεπιστημιακής αστυνομίας. Η εκκένωση του Γκίνη καθώς και των περισσότερων καταλήψεων, η επιτακτικότερη αστυνόμευση των μητροπόλεων, οι απαγορεύσεις των συναθροίσεων της 17 νοέμβρη και 6 δεκέμβρη, οι διώξεις οκτώ αναρχικών για την παρέμβαση στον πρύτανη της ασσοε καθώς και πολλές άλλες περιπτώσεις καταστολής απέναντι σε ριζοσπαστικά κοινωνικά κομμάτια κάνουν σαφές ότι το υπάρχον δημοκρατικό κράτος επενδύοντας εκατομμύρια σε μπάτσους, drones και εξοπλισμούς στοχέυει στον αφανισμό κάθε αντιστασιακου πυρήνα και σε κάθε υποκειμένου που στήνει εμπόδια στον σύχρονο δυστοπικό τρόπο ζωής. Ενα πλάνο με πόλλες δυσκολίες από πλευράς του κράτους καθώς ο αγώνας είναι ο τρόπος που έχουμε επιλέξει να ζουμε και να υπάρχουμε.

Απο την πλευρά μας ως συνέλευση που τους τελευταίους μήνες στεγάζεται στις φοιτιτικές εστίες εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στα συληφθέντα άτομα κατα την διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης.

ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΟΛΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

Καλούμε σε στήριξη της  ΠΟΡΕΙΑΣ για την υπεράσπιση των Φοιτητικών Εστίων 23/1, 12:00 Κεντρική πύλη πανεπιστημιούπολης

Αντισπισιστική συνέλευση

antispe_action@riseup.net

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License