2η Πανελλαδική μέρα αλληλεγγύης και δράσης στον επαναστάτη απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου

Καλούμε ομάδες, στέκια, καταλήψεις, συλλογικότητες, ατομικότητες κλπ να συμβάλλουν, με όποιο τρόπο δράσης οι ίδιες προκρίνουν, ώστε να μετατρέψουμε τη συγκεκριμένη μέρα σε μέρα πανελλαδικής αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα.

Απόσπασμα από τη δήλωση έναρξης της απεργίας πείνας του Δ. Κουφοντίνα:

“.....δεν πρόκειται μόνο για μεθόδευση εξόντωσης ενός πολιτικού κρατούμενου. Ούτε απλά για το χάιδεμα της πιο ακροδεξιάς της τάσης, από μια ολοένα και πιο ακροδεξιά κυβέρνηση. Πρόκειται για την προσπάθεια να συντρίψουν ένα πρόσωπο, όχι γι αυτό που είναι, αλλά για αυτό που σηματοδοτεί, με την άρνηση του να υποκύψει στις αφόρητες πιέσεις που το σύστημα του ασκεί, όπως ζητούσαν επίμονα και πρόσφατα στη Βουλή οι εκπρόσωποι της οικογένειας και ο εκλεκτός της Πρεσβείας.

Μετά τα όσα απροκάλυπτα γίνονται και όσα κυνικά αποκαλύπτονται στον πόλεμο εναντίον μου, η απεργία πείνας αποτελεί πια ζήτημα προσωπικής συνέπειας και ατομικής αξιοπρέπειας.”

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ

Φυλακές Δομοκού

8 Ιανουαρίου 2021

Την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου ξεκίνησε απεργία πείνας ο επαναστάτης κομμουνιστής Δ. Κουφοντίνας διεκδικώντας την μεταγωγή του από τις φυλακές Δομοκού στον Κορυδαλλό όπου θα έπρεπε να έχει μεταχθεί.

Πιο συγκεκριμένα, στις 22/12 ο επαναστάτης Δημήτρης Κουφοντίνας, που βρίσκονταν στις αγροτικές φυλακές Βόλου, απήχθη από πολυάριθμη αστυνομική δύναμη όλων των ειδών και με διαδικασίες express μεταφέρθηκε στις πειθαρχικές φυλακές Δομοκού.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας, πριν μεταφερθεί στις αγροτικές φυλακές Βόλου όπου παρέμεινε 2μιση χρόνια, εξέτιε την ποινή του στον Κορυδαλλό. Ακόμη, λοιπόν, κι αν λάβουμε υπ όψιν τους δικούς τους νόμους θα έπρεπε να μεταχθεί στη φυλακή, όπου αρχικά εξέτιε την ποινή του, δηλαδή στον Κορυδαλλό. Όμως, μετά από εντολή της γενικής γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφίας Νικολάου, ο Δ. Κουφοντίνας οδηγήθηκε στον Δομοκό.

Η συγκεκριμένη μεταγωγή έγινε μετά την ψήφιση του νομοσχέδιου τερατούργημα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, το οποίο εκτός από τις φωτογραφικές διατάξεις που αφορούν τον αγωνιστή Δημήτρη Κουφοντίνα, προβλέπει και μια σειρά από διατάξεις που αυστηροποιούν το καθεστώς κράτησης, αναιρώντας βασικά δικαιώματα των κρατουμένων. Δικαιώματα που δεν παραχωρήθηκαν, αλλά αποτελούν κεκτημένα αγώνων από δεκάδες αγωνιστές/τριες και αξιοπρεπείς κρατούμενους/ες που τα διεκδίκησαν, βάζοντας οδόφραγμα τα σώματα τους, αντικρίζοντας θαρρετά το τέρας του σωφρονισμού στα μάτια.

Το Σάββατο 16/1, πολυάριθμες αστυνομικές δυνάμεις όλων των υπηρεσιών μετέφεραν με τη βία τον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα στο Νοσοκομείο Λαμίας, με εισαγγελική εντολή, παρόλο που ο ίδιος έχει δηλώσει ότι δεν επιθυμεί ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Ο σύντροφος στο νοσοκομείο επιβεβαίωσε και πάλι με σθεναρό τρόπο την άρνησή του για παροχή οποιασδήποτε ιατρικής αγωγής. Μετά από την άρνησή του αυτή μετήχθει εκ νέου στις φυλακές Δομοκού. Εκεί τον έβαλαν σε ένα κελί απομονωμένο, ενώ η κατάσταση της υγείας του συντρόφου επιδεινώνεται με ραγδαίους ρυθμούς καθημερινά. Την Τετάρτη 20/1 τον μετέφεραν ξανά στο νοσοκομείο της Λαμίας, όπου έκανε κάποιες εξετάσεις (αιματολογικές – καρδιολογικές) και τον επέστρεψαν αυθημερόν στο κελί απομόνωσης στις φυλακές Δομοκού.

Σε ένδειξη αλληλεγγύης στον αγωνιστή Δημήτρη Κουφοντίνα και μέχρι να ικανοποιηθεί το αίτημά του να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού, το Σάββατο 16/1, ξεκίνησαν απεργία πείνας οι αναρχικοί Νίκος Μαζιώτης, μέλος του Επαναστατικού Αγώνα, και Γιάννης Δημητράκης, οι οποίοι κρατούνται στις φυλακές Δομοκού. Δήλωση έναρξης πενθήμερης απεργίας πείνας από τη Δευτέρα 18/1 έκαναν οι πολιτικοί κρατούμενοι Βαγγέλης Σταθόπουλος και Πολύκαρπος Γεωργιάδης, που κρατούνται στις φυλακές Λάρισας.

Νίκη στην απεργία πείνας του επαναστάτη Δ. Κουφοντίνα

Δύναμη στους απεργούς πείνας Γ. Δημητράκη, Ν. Μαζιώτη, Π. Γεωργιαδη, Β. Σταθόπουλο

Κανένα καθεστώς εξαίρεσης για τους πολιτικούς κρατούμενους

Συνέλευση Αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License