[Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 15:00] Συγκέντρωση στο δημαρχείο των Αθηνών ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του Λόφου Στρέφη

Καλούμε τους κάτοικους των Εξαρχείων και όσους και όσες θέλουν να προστατέψουν τον Λόφο του Στρέφη από το ιδιωτικό κεφάλαιο, όσους και όσες θέλουν να υπερασπιστούν του δημόσιους χώρους για συγκέντρωση έξω από το δημαρχείο των Αθηνών την ώρα που θα συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου στις 15:00.

post image

Μετά από ανακοινώσεις δημοτικών παρατάξεων και δημοσιευμάτων που ακολούθησαν σε εφημερίδες έχει γίνει πλέον γνωστό πως το δημοτικό συμβούλιο, μέσω της κυριαρχίας του Αθήνα Ψηλά, της δημοτικής παράταξης του απαξιωμένου δήμαρχου Κώστα Μπακογιάννη προχωράει σε μία ακόμα ανεκδιήγητη απόφαση παραχωρώντας τον λόφο του Στρέφη σε μεγαλό-κτηματομεσιτική εταιρεία με την επωνυμία Prodea Investments μέσω του προγράμματος ιδιωτικοποίησης "Υιοθέτησε την Πόλη σου". Την απόφαση στήριξε και η παράταξη του Κασιδιάρη.

Η Prodea είναι κτηματομεσιτική που βρίσκεται στην πρωτοπορία της μετατροπής των γειτονιών μας σε τουριστικά θέρετρα, με έντονη ενασχόληση στο airbnb, υπευθυνή για την αύξηση των ενοικίων και κατ' επέκταση για τον εκδιωγμό πολλών κατοίκων της κοινωνικής βάσης, ειδικά από τα Εξάρχεια.

Τα Εξάρχεια βρίσκονται στο στόχαστρο βίαιης ανάπλασης εδώ και χρόνια. Τα νοίκια διπλασιάζονται, οι κάτοικοι εκτοπίζονται μέσω οικονομικής ή πολιτικής καταστολής, το Κολωνάκι επεκτείνεται μέσα στην γειτονιά και ένα ένα τα εγχειρήματα επιβίωσης και οργάνωσης των φτωχών κατοίκων σβήνονται από το χάρτη. Το τελευταίο χρόνο όμως η βίαιη ανάπλαση συνοδεύεται από απόλυτη αστυνομική κυριαρχία σε κάθε οικοδομικό τετράγωνο των Εξαρχείων. Οι μονάδες καταστολής έχουν εισχωρήσει παντού, σε βαθμό που είναι αδύνατο να καθίσεις κάπου πάνω από μια ώρα χωρίς να δεχθείς τον αυθαίρετο έλεγχο δυνάμεων καταστολής της ΕΛ.ΑΣ. Έλεγχος ο οποίος έχει φτάσει πολλές φορές σε επίπεδα βασανισμού.

Το φαινόμενο της αστυνομικής κυριαρχίας στο δημόσιο χώρο έχει γίνει ιδιαίτερα αισθητό στο Λόφο που αποτελούσε το τελευταίο καταφύγιο των κατοίκων και άλλων επισκεπτών. Όπως και με την υπόλοιπη γειτονιά, έτσι και με τον λόφο ήταν σίγουρο ότι το κράτος δεν θα έμενε απλά στην αστυνομοκρατία, αλλά θα προχωρούσε άμεσα και στην αξιοποίηση του λόφου για τα συμφέροντα των επιχειρηματιών οι οποίοι έχουν αποφασίσει την δημιουργία καφετεριών και την εγκατάσταση καμερών μέσα στο Λόφο με πρόσχημα την φροντίδα του λόφου από την εγκατάλειψη.

Η μαζική ανοιχτή συνέλευση του Σαββάτου αποφάσισε άμεση κινητοποίηση.

Καλούμε τους κάτοικους των Εξαρχείων και όσους και όσες θέλουν να προστατέψουν τον Λόφο του Στρέφη από το ιδιωτικό κεφάλαιο, όσους και όσες θέλουν να υπερασπιστούν του δημόσιους χώρους για συγκέντρωση έξω από το δημαρχείο των Αθηνών την ώρα που θα συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου στις 15:00.

Έχουμε χάσει ήδη πολλά. Να μην επιτρέψουμε και αυτό.

Επόμενη συνέλευση Σάββατο 30/1 15:00 θεατράκι Στρέφη.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΛΟΦΟΥ ΣΤΡΕΦΗ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΣ ΛΟΦΟΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΛΟΦΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΚΑΙ ΕΚΤΟΠΙΣΜΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΒΑΣΗΣ

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License