''Η παράδοση των καταπιεσμένων μας διδάσκει ότι η κατάσταση 'έκτακτης ανάγκης' που ζούμε τώρα δεν είναι η εξαίρεση αλλά ο κανόνας. Πρέπει να κατορθώσουμε να συλλάβουμε την ιστορία έχοντας αυτήν την επίγνωση. Τότε θα διαπιστώσουμε καθαρά ότι η αποστολή μας είναι να δημιουργήσουμε μια πραγματική κατάσταση έκτακτης ανάγκης και έτσι θα βελτιωθεί η θέση μας στον αγώνα κατά του φασισμού'' Βάλτερ Μπένγιαμιν, Θέσεις για την ιστορία της Φιλοσοφίας.

ΓΙα το κράτος και το κεφάλαιο, ο πόλεμος ενάντια στους απο τα κάτω δεν παίρνει ποτέ ανακωχή. Όσοι πίστεψαν ότι μπροστά στον κίνδυνο του κορωνοιού θα υπρξει μια υποτιθέμενη ανακωχή και μια πίστωση χρόνο, προκειμένου ''να λογαριστούμε μετά'' διαψεύδονται πανηγυρικά με την εξέλιξη της πανδημίας.Στην πολιτική, δεν υπάρχει κενό και όταν πάει να δημιουργηθεί, ο αντίπαλος σπέυδει να το καταλάβει.Κάτι που αποδεικνύεται με ωμό τρόπο στην περίοδο που διανύουμε. Την περίοδο της απουσίας μαζικών αγώνων και μαχητικών κινήσεων. Το κράτος, ως συλλογικό επιτελείο της αστικής τάξης διαχειρίζεται την πανδημία με το βλέμμα προσανατολισμένο στην προώθηση μιας νέας μορφής κοινωνικής οργάνωσης, βαθύτερης εκμετάλευσης και εκτεινόμενης καταπίεσης.

Το φάρμακο της κρατικής διαχείρισης απέναντι στον κοβιντ-19 είναι η αναίρεση κάθε εργασιακού κεκτημένου. Όσα δεν κατάφεραν να ξηλωθούν την τελευταία δεκαετία ακόμα λόγω αντιμνημονιακών ταραχών και απονομιμοποίησης του πολιτικού συστήματος, ξηλώνονται τώρα: Μείωση όσων μισθών παρέμεναν πάνω απο τον βασικό μισθό μέσω του επιδόματος αναστολής εργασίας, κατάργηση προσαύξηση στην αμοιβή της υπερωρίας, απενεργοποίηση της επιθεώρηση εργασίας μέσω της κατάργησης της υποχρέωσης των εργοδοτών να δηλώνουν τις ώρες εργασίας, οικονομική εξόντωση εποχιακών εργαζομένων και μακροχρόνιων ανέργων μέσω αυστηρών προυποθέσεων για την λήψη του επιδόματος ανεργίας και του επιδόματος αναστολής εργασίας, επέκταση της συνθήκης εξατομίκευσης που επιβάλλουν η τηλεργασία και η τηλεκαπαίδευση με ηλεκτρονικές συνελέυσεις σε σωματεία και φοιτητικούς συλλόγους,κλπ. Παράλληλα, πέρα απο τον άμεσο μισθό βλέπουμε την επίθεση να ξεδιπλώνεται και στον έμμεσο μισθό, στις συνθήκες αναπαραγωγής της εργατικής μας δύναμης στις κοιωνικές παροχές και κατακτήσεις (υγεία-εκπαίδευση-στέγη-τροφή-ΜΜΜ) Πόσο ακόμα θα μειωθεί ο μισθός μας όταν αναγκαζόμαστε να πληρώνουμε το τεστ κοβιντ και να χρησμοποιούμε τις ετήσεις αδειές μας ή όταν πρέπει να αγοράζουμε καινούργιο λάπτοπ για τις αναγκες της τηλεργασίας ή/της τηλεκπαίδευσης; Τι κομμάτι του μισθού θα φέυγει στην αποπληρωμή των δανείων με το νέο πτωχευτικό κώδικα, για να μην χάσουμε τα σπίτια μας και πόσα θα μας φέυγουν κάθε μήνα για να θησαυρίζουν τα σούπερ μάρκετ;

Ταυτόχρονα, τα αφεντικά και το κράτος τους προβλέποντας την κοινωνική ρευστότητα που δημιουργεί η εξαθλίωση μας θωρακίζονται κατασταλτικά υλοποιώντας μια πολιτική προληπτικής αντιεξέγερση.Μέσα σε ένα χρόνο προσλήφθησαν χιλιάδες μπάτσοι, αγοράστηκαν οχήματα, δακρυγόνα, ντρόνες, κάμερες, κλπ.Αναβαθμίστηκε το θεσμικό οπλοστάσιο που λύνει τα χέρια των μπάτσων να απαγορεύουν οποιαδήποτε δημόσια κινητοποίηση κρίνουν αυτοί,ενώ η απαγόρευση κυκλοφορίας και οι 6 προβλεπόμενοι λόγοι μετακίνησης αφήνουν ουσιαστικά κάθε πολιτική δράση στο έλεος της καταστολής και των προστίμων. Ταυτόχρονα ο έλεγχος της μετακίνησης, η απαγόρευση κυκλοφορίας κάποιες ώρες της ημέρας , η σκληρή ταξική διαχείριση της Δυτικής αττικής, οι υπερεξουσίες των μπάτσων να κρίνουν το γιατί και πότε θα μετακινούμαστε, η πλήρης απαγόρευση ιστορικών κινηματικών γεγονότων (17/11), (6,12) δημιουργούν ένα συνολικό πλαίσιο πειθάρχησης, αναβάθμισης του ελέγχου και,τελικά, εξοικείωση του κρατικού μηχανισμού με ασκήσεις και πειράματα αντιεξεγερτικής πολιτικής στα κατώτερα στρώματα.Και όσο συμβαίνουν αυτά, σχηματίζεται μια θανατοπολιτική στις πλάτες της κοινωνικής βάσης. ´Τα κέρδη μου , οι νεκροί σας´, μας πετάει στη μούρη το κεφάλαιο , επιβάλλοντας τη συνέχιση της λειτουργίας της βιομηχανίας και άλλων μεγάλων εργασιακών χώρων, την απρόσκοπτη λειτουργία του τουρισμού και ,την πάση θυσία, ομαλή και αδιάκοπη κατανάλωση. ΕΝώ δεν έχει ληφθεί η παραμικρή μέριμνα για άυξηση δπαναών για την λειτουργία περισσότερων ΜΕΘ, παροχή δωρεάν τεστ, πρόσληψη υυγεινομικού προσωπικού και την λειτουργία πρωτοβάθμιων δομών υγείας. Είναι εξοργιστικό ότι την ώρα που το σύστημα υγείας καταρρέει και η πλειοψηφία των θανάτων να συμβαίνει εκτός ΜΕΘ τα ιδιωτικά παραμάγαζα της υγείας να θησαυρίζουν στις πλάτες μας χωρίς να επιτάσσονται.Μπροστά στη νέα αυτή δυστοπική κατάσταση, επιλέξαμε να μην κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια αλλά να αντισταθούμε στην συνθήκη που μας επιβάλλει να κυκλοφοορύμε μόνο για δουλειά και κατανάλωση ή να σαπίζουμε έγκλειστες στο σπίτι. Εμπνεόμενες απο τις καθημερινές εμπειρίες και τα υλικά αμς συμφέροντα επιλέξαμε να δράσουμε σε κρατικούς καπιταλιστικούς στόχους σχετικούς με τις μετακινήσεις μας και τα σούπερ μάρκετ, σε δύο θεμάτικες που αναδεικνύουν την βαρβαρότητα της ταξικής-κρατικής διαχείρισης της πανδημίας.

Τα μεγάλα σουπερ μάρκετ αποτελούν τους κερδισμένους της πανδημίας, βλέποντας τα ποσοστά κερδοφορίας να αυξάνονται. Τα στοιχεία απο έρευνες το αποτυπώνουν ξεκάθαρα οσυνολικός ετήσιος τζίρος του κλάδου αυξήθηκε κατά 10%, και το ποσοστό αυτό εκτοξέυεται στο 35,2% για τα μεγάλα καταστήματα (1000-2400τμ) Φυσικά, η αυξημένη αυτή κερδοφορία δεν βελτίωσε σε τίποτα τους μισθούς και τις συνθήκες εργασίας. Αντιθέτως τα αφεντικά του σούπερ μάρκετ, αξιοποιώντας τα νέα κυβερνητικά νομοθετίματα αλλά και την απειλή της ανεργίας που πλανάται στην αγορά εργασίας, δημιουργούν συνθήκες γαλέρας στο εωστερικό τους:Απλήρωτες υπερωρίες , εξαντλητικά ωράρια , κομμένα ρεπό,έλλειψη μέτρων προστασίας απο τον ιό, απολύσεις και απειλές σε όποια υπερασπίζεται τα διακιώματα της. Στα ΜΜΜ αναδεικνύεται, όλο τον τελυταίο χρόνο, η υποκρισία της ταξικής διαχείρισης του κοβιντ-19. Η μετακίνηση με τα ΜΜΜ, μια απραίτητη ανάγκη για χιλιάδες ανθρώπους της τάξης, περιορίστηκε κατά 90% τον Μάρτη-Απρίλη μέσω της μεγάλης μείωση των δρομολογίων και της κυβερνητικής παρότρυνσής για ''χρήση εναλλακτικών μέσων μετακίνησης''. Ουσιαστικά το υπουργρέιο μεταφορών, βλέποντας λόγω λοκντάουν , μείωση των μετακινήσεων θα είχε ως αποτέλεσμα μειωμένα έσοδα για τον ΟΑΣΑ, αποφάσισε συνειδητά να υπολειτουργήσει-αντί να αυξήσει τα δρομολόγια-ΜΜΜ. Ανάγκασε έτσι πολλές εργαζόμενες να χρησιμοποιήσουν ΙΧ ξοδέυοντας μεγαλύτερο μέρος του μισθού τους στην καθημερινή τους μετακίνηση. Παράλληλα το φτωχότερο κομμάτι της τάξης μας, όσες δεν διαθέτουμε ΙΧ, καταδικάστηκαν να περιμένουμε περισσότερο χρόνο στις στάσεις, να συνωστιζόμαστε στα λεωφορεία ή να εξαναγκαζόμαστε να περπατήσουμε, μειώνοντας έτσι τον λιγοστό ελέυθερο χρόνο μας.

Η επιχειρηματική λογική στη λειτουργία των ΜΜΜ, εκβανθυνθηκε ακόμα περισσότερο μετά τον Μάη όταν η κατακόρυφη αύξηση των μετακινήσεων (άρση του πρώτου λοκνταουν) οδήγησε σε συνθήκες συνωστισμού την ώρα που το κράτος έβαζε ανώτατη πληρότητα μέσα στους συρμούς 65%! Ο σάλος που ξέσπασε με την κραυγαλέα ατνίφαση αποτέλεσε χρυσή ευκαιρία για την προώθηση της ιδιωτικοποίησης, μέσω παραχώρησης γραμμών στα ΚΤΕΛ, τα οποία αποζημιώνονται με 1,41 ευρώ/ οχηματοχιλιόμετρο, πόσο πολλαπλάσιο απο το μέσο κόστος λειτουργίας... Τι ίδια περίοδο εκατοντάδες λεωφορεία σαπίζουν λόγω έλλειψης ανταλλακτικων και η εξαγγελλόμενες 500 προσλήψης οδηγών και τεχνικών μοιάζουν συμβολικές μπροστά στις 3000 συνταξιοδοτίσεις οδηγών της τελευταίας 10ετίας. Τα παραπάνω, σε συνδιασμό με το κόψιμο της ελεύθερης μετακίνησης για τις άνεργες εκτός Αττικής, την αδιάκοπη συνέχιση των ελέγχων και των επιβολών προστίμων δείχνουν οτι η πανδημία αποτέλεσε επιταχυντή της εμπορευματοποίησης των ΜΜΜ, αλλά και της καταστολής- περιορισμό της ελεύθερης μετακίνησης.

Απένταντι σε όλα αυτά επιλέξαμε να αποτινάξουμε απο πάνω μας την εικόνα του πειθήνιου πολίτη που όταν δεν εργάζεται το μόνο δικαίωμα που του μένει είναι να καταναλώνει. Φορέσαμε λοιπόν γάντια μάσκες και κουκούλες χρησιμοποιώντας απλα μέσα όπως δρεπανοκατσάβιδο, σφυρί και μπογια και βγήκαμε μια βολτα τις ώρες της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Τον τελευταίο μήνα πραγματοποιήσαμε

11 ακυρωτικά α)1:250 β)3:242 γ)4:608 δ)3:ΤΡΑΜ12 εκδοτήρια ηλ.εισιτηρίου α)Άλσος Παγκρατίου β)Αχιλλέως Τραμ γ)Αμφιθέας Τραμ δ)Κασομούλη Τραμ ε)Νέος Κόσμος Τραμ ζ) Ησαπ Κάτω Πατήσια η)Μετρό Νέος Κόσμος Στα δύο τελευταία σπάστηκαν και οι μπάρες ελέγχου Ξημερώματα 27/12 Lidl Περισσού ΑΒ Αγ.Δημητρίου Μάρκετ ιν Ζωγράφου Μάρκετ ιν ΒύρωναςΗ ημέρα επιλέχτηκε για να σαμποταριστεί στο ελάχιστο η κυριακάτικη εργασία.

Οι δράσει μας αποτελούν ένα λιθαράκι στο ευρύτερο πλαίσιο αγώνα που είναι αναγκαίας για την επιβίωση μας στο διαμορφωμένο καθεστώς εξαίρεσης. Ξέρουμε ότι τεέτοιες ενέργειες δεν μπορούν να αναπληρώσουν στο 100% τις δημόσιες και μαζικές μορφές αγώνα μπορούν όμων να δημιουργήσουν υλικό κόστος για κράτος και αφεντικά και να ανδείξουν πολιτικά τις θέσεις και τα συμφέροντα μας. Η οργάνωση και η γενίκευση πρακτικών αντιβίας απο την κοινωνική βάση και η ευρεία αποδοχή/ υιοθέτηση τους σε εργασιακούς χώρους,γειτονίες,σχολές, σχολεία , κλπ, είναι το σημέιο κλειδί για να δημιούργησουμε μια πραγματική κατάσταση ανάγκης όχι για εμάς ,τους απο κάτω,αλλά για κράτος και κεφάλαιο.

υγ.Άξιζε αυτή βόλτα

Αλωνίστριες και σουλατσαδόροι

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License