Το ενδεχόμενο της επανάστασης και της αταξικής κοινωνίας εξαρτάται από την ελπίδα μιας ζωής που μας αξίζει, από τη συνειδητή οργάνωση και την προετοιμασία για το πέρασμα σε αυτή τη ζωή από σήμερα, από την απελευθερωτική συνάντηση του όπλου της κριτικής με την κριτική των όπλων. Για το Βασίλειο της Ελευθερίας...

Δ. Κουφοντίνας 

Απεργία πείνας απο 8-1-2021

Ο φυλακισμένος επαναστάτης Δ. Κουφοντίνας βρίσκεται σε απεργία πείνας από τις 8-1, διεκδικώντας την μεταγωγή του στις Φυλακές Κορυδαλού, όπου και έχει εκτίσει το μεγαλύτερο μέρος της εξαντλητικής ποινής που του έχει επιβληθεί. Εν μία νυκτί, μπάτσοι τον απήγαγαν από την αγροτική φυλακή στην οποία κρατούνταν προκειμένου να μεταφερθεί στις φυλακές Δομοκού, αφού είχε προηγηθεί φωτογραφική διάταξη σε νόμο που ψηφίστηκε με προφανή σκοπό τον ρεμβασισμό από μεριάς κράτους στο πρόσωπο του. Αξίζει δε να σημειωθεί πως ακόμα και ο νόμος που ψήφισαν εκδικητικά αναφέρει ρητά πως η απομάκρυνση του Δ. Κουφοντίνα από τις αγροτικές φυλακές συνεπάγεται την μεταφορά του στη φυλακή που εξέτιε μέχρι πρότινος την ποινή του, δηλαδή τον Κορυδαλλό.

Η εκδικητική μανία του κράτους προς τον Δ. Κουφοντίνα σχετίζεται με την συνολική πολιτική του πορεία, ποτέ δεν υπέγραψε δήλωση μετάνοιας, ποτέ του δεν αποκύρηξε την ένοπλη πάλη από την φαρέτρα της εργατικής τάξης για χειραφέτηση. Το ίδιο κάνει τώρα, διεκδικεί με το μόνο όπλο που έχει, δηλαδή βάζοντας το σώμα του ως ανάχωμα. 

Αλλά ο Δ. Κουφοντίνας δεν είναι μόνος. Έχει ένα πολύμορφο κίνημα που τον στηρίζει και που προσπαθεί να αποτελέσει την φωνή του, τη στιγμή που τα ΜΜΕ θάβουν τον αγώνα του. Από τους έγκλειστους συντρόφους μας που ξεκίνησαν απεργία πείνας στηρίζοντάς τον , από τις δημόσιες παρεμβάσεις, τις πορείες και τα μοιράσματα, μέχρι τις νυχτερινές επιθέσεις ο κόσμος που ακολουθεί το νήμα της αντίστασης θα σταθεί μαζί του ως το τέλος.

Το πλαίσο διεξαγωγής της απεργίας πείνας αποτελεί μια πολύ ιδιαίτερη συνθήκη για την κοινωνική βάση. Απαγόρευση κυκλοφορίας, αντιμεταναστευτική πολιτική, νομοσχέδιο για διαδηλώσεις, πτωχευτικός κώδικας, περιβαλλοντικό νομοσχέδιο, εκπαιδευτικό νομοσχέδιο, και αναρίθμητες μεταρρυθμίσεις που αποτελούν Casus Belli για τους από τα κάτω περάστηκαν μέσα στην πανδημία και η κατάσταση δείχνει να γίνεται όλο και χειρότερη αν αναλογιστεί κανείς την ολοένα και αυξανόμενη εμπλοκή του στρατού στην κοινωνική ζώη και την αστυνομική επιτήρηση που μας επιβάλεται. Τα δημόσια νοσοκομεία καταρρέουν ενώ χρήματα υπάρχουν μόνο για τον στρατό, τα ΜΜΕ, την αστυνομία και τις επιχειρήσεις ( αγορά αεροσκαφών Raffale, κονδύλια για την αστυνομία, λίστα Πέτσα κ.α)

Κόντρα λοιπόν στο κοινωνικό νεκροταφείο που προσπαθούν να επιβάλουν εμείς επιλέξαμε να επιτεθούμε σαν μια ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης στον αγωνιστή Δ. Κουφοντίνα. Τα ξημερώματα του Σαββάτου 30-1 τοποθετήσαμε αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς και πυρπολήσαμε δύο βανάκια της Γενικής ταχυδρομικής και την πρόσοψη της εταιρείας security Galaxy στην Πυλαία Θεσσαλονίκης.

Η Γενική ταχυδρομική κατά την διάρκεια της πανδημίας πλούτισε πατώντας κυριολεκτικά πάνω στα κεφάλια των εργαζομένων της ενώ μάλιστα έγινε γνωστό πως στέλεχος της τόλμησε και ξυλοκόπησε υπάλληλο της εταιρείας. Από την άλλη, γνωρίζουμε πολύ καλά τον ρόλο των Security εταιρειών, τους μισθωμένους μπράβους δηλαδή, που προστατεύουν τα πλούτη των αστών είτε πρόκειται για τις πολυτελείς οικίες και οχήματα τους, είτε για τα προιόντα στα ράφια των Σούπερ Μάρκετ.Αποπειραθήκαμε έτσι να βάλουμε και μεις το λιθαράκι μας στην νυχτερινή διεξαγωγή της ταξικής πάλης. Προειδοποιούμε σε όλους τους τόνους πως οποιαδήποτε επιπλοκή στην υγεία του απεργού δεν θα μείνει αναπάντητη από το κίνημα και τις δομές του.

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

ΔΥΝΑΜΗ ΣΕ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟ, ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ, ΜΑΖΙΩΤΗ, ΔΗΜΗΤΡΑΚΗ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Αναρχική ομάδα Τάσος Τούσης

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License