Η ταξική πάλη δεν αναστέλλεται, αποτελεί το πολιτικό εργαλείο αντίστασεις κόντρα στους αντιδημοκρατικούς πολιτικούς και κοινωνικούς περιορισμούς που επιβάλλει η ακροδεξιά ΝΔ ως κυβέρνηση. Ειδικά σήμερα που η κυβέρνηση με υγειονομικό πρόσχημα πλάθει μια κατάσταση εξαίρεσης και ένα κράτος έκτακτης ανάγκης για να αμφισβητήσει το κοινωνικό συμβόλαιο και να επιτεθεί στην εργατική τάξη για να διαφυλλάξει την κυριαρχία των αστών στην βαθειά οικονομική ύφεση που ζούμε.

Απαντάμε ηχηρά πως το τρίπτυχο “μαζικός εμβολιασμός – μαζική παραγωγή φαρμάκου – νοσοκομεία και ΜΕΘ” αποτελούν τη μοναδική απάντηση σε ένα υγειονομικό θέμα. Η κατάργηση της φαρμακευτικής πατέντας και η κρατικοποίηση των ιδιωτικών κλινικών είναι κρίσιμοι όροι υλοποίησης αυτής πολιτικής για δωρεάν δημόσια υγεία. Η καραντίνα, οι απαγορεύσεις και τα lockdown αποτελούν μια ακροδεξιά πολιτική επίθεση στις πληβείες τάξεις. Ο καπιταλισμός πρέπει να ανατραπεί παρέα με τα συμπτώματα του που σπέρνουν θλίψη και οργή.

Να περιφρουρήσουμε τις απεργίες, τις διαδηλώσεις, το πανεπιστημιακό άσυλο, το δικαίωμα των αγωνιστών να προπαγανδίζουμε ελεύθερα τις πολιτικές απόψεις μας. Να αμφισβητήσουμε καθημερινά στην πράξη την υποκριτική στάση και αφήγηση της ακροδεξιάς κυβέρνησης: τα μέτρα που λαμβάνει δεν είναι υγειονομικά, αλλά πολιτικά. Να καταργήσουμε τους νόμους της ΝΔ και να ρίξουμε την κυβέρνηση που δολοφονεί καθημερινά συμπολίτες μας είτε αυτοί είναι ασθενείς, είτε άνεργοι, είτε μετανάστες και πρόσφυγες.

Παραμένουμε στο δρόμο του αντικαπιταλιστικού κομμουνιστικού αγώνα ενάντια στην δεξιά και τον εθνικισμό, ενάντια στην εθνική ενότητα με την κυβέρνηση, όπως αγωνιστήκαμε την Πρωτομαγιά του ’20, την 7η Οκτώβρη στο Εφετείο Αθηνών, την 17η Νοέμβρη της Εξέγερσης του Πολυτεχνείο και την 30η Γενάρη των Διεθνιστικών Ιμίων.

Καμία υποχώρηση μπροστά στην τρομοκρατία που προβάλλουν στην νεολαία και τους αγωνιστές, ούτε στην περιστολή των κεκτημένων δικαιωμάτων μας, δεν δεχόμαστε τα πρόστιμα και τις διώξεις του κράτους με προσχήματα ούτε πολιτικά, ούτε ατομικά. Αγωνιζόμαστε τα καταργήσουμε απαγορεύσεις και προστίματα εις βάρος του λαού. Υπερασπιζόμαστε την ελεύθερη μετακίνηση και έκφραση όλων ανεξαιρέτως.

Η ΟΡΜΑ καλεί σε συγκέντρωση ενάντια στις πολιτικές και κοινωνικές απαγορεύσεις και τα πρόστιμα της κυβέρνησης, το Σάββατο 6/2, στις 12μμ στην πλατεία Συντάγματος.

https://ormantifa.org/enantia-stis-politikes-kai-koinonikes-apagoreyseis-kai-ta-prostima-tis-kyvernisis-sygkentrosi-to-savvato-12mm-pl-syntagmatos/

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License