post image

Η ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΑΦΚΑ ΤΩΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ

Στις 6/2/2021, έγινε παρέμβαση 100 συντρόφων και συντροφισσών στην πρεσβεία των ΗΠΑ ως ένδειξη αλληλεγγύης στον πολιτικό κρατούμενο απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα. Μια παρέμβαση που στόχο είχε να αναδείξει την στήριξη στο δίκαιο αίτημα του απεργού πείνας και να καταδείξει τον δολοφονικό ρόλο των ΗΠΑ στις αντιτρομοκρατικές στρατηγικές εξόντωσης του συντρόφου και ευρύτερα των πολιτικών κρατουμένων. Η παρουσία συντρόφων και συντροφισσών, τα συνθήματα, οι υψωμένες γροθιές, τα πανό μας έξω από την πρεσβεία, αποτελεί μια στιγμή αντίστασης και αλληλεγγύης, μια υπενθύμιση ότι τα εγκλήματα τους δεν έχουν ξεχαστεί από τον κόσμο του αγώνα. Γιατί δεν μπορούν να ξεχαστούν τα εγκλήματά τους. Γιατί είναι υπεύθυνοι για το αιματοκύλισμα των λαών μέσω ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων. Γιατί μέσω των μηχανισμών τους, του ΝΑΤΟ και του ΔΝΤ, επιβάλλουν τη βαρβαρότητα, την καταπίεση, την ταξική αφαίμαξη, τη φτώχεια και το ξεριζωμό.

Ο πολιτικός κρατούμενος Δημήτρης Κουφοντίνας βρίσκεται στην 31η μέρα απεργίας πείνας με την κατάσταση της υγείας του να βρίσκεται σε οριακό σημείο. Μετά από εισαγγελική διάταξη που καλεί το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείο της Λαμίας ώστε να προβεί σε ιατρική παρέμβαση (αναγκαστική σίτιση) με σκοπό να καμφθεί ο αγώνας του συντρόφου. Είναι επιστημονικά τεκμηριωμένο ότι οι αναγκαστικές σιτίσεις όταν αυτές έχουν εφαρμοστεί σε βάρος των απεργών πείνας οδηγούν σε πιθανές μόνιμες βλάβες ακόμα και σε θάνατο. Για αυτό και αποτελούν διεθνώς βασανιστήριο.

Η πρεσβεία των ΗΠΑ έχει συγκεκριμένο ρόλο στην επιχείρηση εξόντωσης του Δημήτρη Κουφοντίνα, πιέζοντας με πληθώρα ανακοινώσεων και παρεμβάσεων από πρεσβευτές και στελέχη της CIA. Τόσο στη σύλληψη όσο και στην περίοδο διεκδίκησης και χορήγησης της άδειας και πάντα σε αγαστή συνεργασία με τις ελληνικές κυβερνήσεις και τους κατασταλτικούς μηχανισμούς. Μια πάγια τακτική πίεσης που έχει διεξαχθεί και για άλλους πολιτικούς κρατούμενους.

Μα όσο και να προσπαθούν δεν κατάφεραν και δε θα καταφέρουν να λυγίσουν το σύντροφο, έναν αμετανόητο επαναστάτη, έναν αντάρτη πόλης που αμφισβήτησε έμπρακτα το κρατικό μονοπώλιο της βίας, επιστρέφοντας ένα μερίδιο από την καθημερινή βία που επιβάλλουν κεφάλαιο, κράτος και ιμπεριαλιστικοί μηχανισμοί.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα του πολιτικού κρατούμενου Δημήτρη Κουφοντίνα, αγωνιζόμενοι-ες μαζί του για την επίτευξη του δίκαιου αιτήματός του, απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ, στην παραβίαση του ίδιου τους του αστικού νόμου, στις μηχανορραφίες μέσω εγγράφου της ΓΓ Αντιεγκληματικής Πολιτικής Σοφίας Νικολάου, που λέει ψευδώς ότι μεταφέρθηκε στον Δομοκό από τον Κορυδαλλό. Αντιλαμβανόμενοι τις τεράστιες πολιτικές σημάνσεις που θα φέρει η δολοφονία του συντρόφου από την κυβέρνηση. Καθώς θα αποτελέσει μια κρατική δολοφονία μέσα σε πολύ συγκεκριμένη ιστορική και ταξική συγκυρία. Σε μια συγκυρία πλήρους αυταρχοποίησης, κατασταλτικής διαχείρισης, καταβαράθρωσης δικαιωμάτων και προσπάθειας επιβολής του δόγματος Νόμος και Τάξη. Μπροστά σ’ αυτή τη συνθήκη διαλέγουμε στρατόπεδο, παλεύοντας στο πλευρό του συντρόφου, μέχρι τη νίκη.

ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΜΕΤΑΓΩΓΗ ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ

Η ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΣΙΤΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΟ

ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΞΑΙΡΕΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ

Συνέλευση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα

 

Εικόνες:

Αρχεία:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License