Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση στα πλαίσια της πανελλαδικής ημέρας δράσεων, Τρίτη 9/2 στις 13:00 στην Καμάρα

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα, Τρίτη 9/2 στις 13:00, Καμάρα.

post image

Στις 8/1/2021 ο σύντροφος, πολιτικός κρατούμενος, Δημήτρης Κουφοντίνας, μέλος της Ε.Ο. 17 Νοέμβρη, ξεκίνησε απεργία πείνας ενάντια στην εκδικητική μεταχείριση του από την κυβέρνηση και τους διωκτικούς μηχανισμούς, οι οποίοι παραβαίνοντας ακόμα και τους δικούς τους αστικούς νόμους αρνούνται να τον μεταφέρουν από τις φυλακές Δομοκού, στις φυλακές Κορυδαλλού όπου και δικαιούται να βρίσκεται με βάση τον φωτογραφικό νόμο που ψήφισε εις βάρος του η κυβέρνση της ΝΔ.

Βάζοντας το σώμα του ανάχωμα, για ακόμη μια φορά, αντιστέκεται στο καθεστώς εξαίρεσης, στο μακροχρόνιο, αυτό σχεδιασμό που διεξάγεται μεθοδικά και διαχρονικά από το αστικό κράτος και τις κυβερνήσεις του. Που με ειδικούς νόμους (187 Α) και συνεχόμενες επιβαρυντικές τροπολογίες προσπαθούν να εξοντώσουν τους πολιτικούς κρατούμενους.

Η κυβέρνηση της ΝΔ εν μέσω τις υγειονομικής και οικονομικής κρίσης που διανύουμε βρήκε την ευκαιρία να εξαπολύσει σφοδρή επίθεση στην εργατική τάξη και τη κοινωνική βάση ψηφίζοντας αντιλαϊκά νομοσχέδια που τσακίζουν το λαό, την νεολαία, τους εργαζομένους, τους φοιτητές, τους μετανάστες, τους πολιτικούς κρατουμένους και τους φυλακισμένους. Η εγκληματική διαχείριση της πανδημίας από το κράτος και την αστική τάξη κορυφώθηκε με την επιλογή της στήριξης των πολεμικών εξοπλισμών, του ΝΑΤΟ, των ΜΜΕ και των κατασταλτικών μηχανισμών. Στον αντίποδα η δημόσια υγεία και το υγειονομικό προσωπικό έμειναν να παλεύουν στην υγειονομική κρίση στα ίδια πλαίσια υποβάθμισης που το σύνολο των κυβερνήσεων των τελευταίων χρόνων φρόντισε να εγκαθιδρύσει.

Το όργιο καταστολής που έλαβε χώρα στις κινητοποιήσεις της 17ης Νοέμβρη και της 6ης Δεκέμβρη, η φωτογραφική απόφαση της αστυνομίας για απαγόρευση συγκεντρώσεων την τρέχουσα εβδομάδα (συνάμα με την προκλητικό “παραθυράκι” που επιτρέπει τον συνωστισμό σε εμπορικά καταστήματα), το νομοσχέδιο για την καταστολή των διαδηλώσεων, η επίθεση στα εργατικά σωματεία και στο φοιτητικό κίνημα αλλά και η εντεινόμενη καταστολή του αναρχικού και του ευρύτερα ανταγωνιστικού κινήματος αποδεικνύουν όχι απλά το ότι η αστική τάξη και το κράτος οχυρώνονται απέναντι στις κοινωνικές θύελλες που επιφυλάσσουν οι πολιτικές τους, αλλά το ότι προσπαθούν να εξαφανίσουν κάθε φωνή αντίστασης.

Στο πρόσωπο του Δημήτρη Κουφοντίνα, το αστικό κράτος και οι διωκτικοί του μηχανισμοί θέλουν να πάρουν εκδίκηση για όλους εκείνους που δεν έσκυψαν το κεφάλι , που δεν μετανόησαν, για όλους αυτούς που παρέμειναν πιστοί στην Επαναστατική Υπόθεση και δώσανε τη ζωή τους γι’ αυτή. Γιατί ο σύντροφος Δημήτρης Κουφοντίνας καταγράφεται στην ιστορική μνήμη του κινήματος ως τέτοιος. Ως αλύγιστος κομμουνιστής, λαϊκός αγωνιστής, αμετανόητος επαναστάτης, ως ένας αντάρτης πόλης που αμφισβήτησε έμπρακτα το κρατικό μονοπώλιο της βίας, επιστρέφοντας ένα μερίδιο από την καθημερινή βία που επιβάλλουν κεφάλαιο, κράτος και ιμπεριαλιστικοί μηχανισμοί.

Γιατί πάλεψε από το μετερίζι του για τα συμφέροντα του λαού, της εργατικής τάξης και της νεολαίας και σήμερα ακόμη για μία φορά συνεχίζει να αντιστέκεται απέναντι στην κατασταλτική ασυδοσία.Απέναντι στον ρεβανσισμό που εκφράζεται στο πρόσωπο του αγωνιστή Δ. Κουφοντίνα από την κυβέρνηση, την αστική τάξη, το κράτος αντιτάσσουμε την Αλληλεγγύη, την Οργάνωση, την Αντεπίθεση ως τον μόνο δρόμο ανύψωσης αναχωμάτων αντίστασης μπροστά στην επελαύνουσα κρατική καταστολή. ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥ ΠΕΙΝΑΣΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΑΜΕΣΗ ΜΕΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΔΟΜΟΚΟΥ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥΗ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΣΙΤΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΟ

Ταξική Αντεπίθεση Θεσσαλονίκης (ομάδα αναρχικών και κομμουνιστών)

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License