Τρομοκρατικές οργανώσεις είναι το κράτος και το κεφάλαιο. Για την προσπάθεια στοχοποίησης της ομάδας μας.|Αναρχική ομάδα Bellini

Η συλλογικότητα μας έχοντας ως πολιτική αφετηρία της και θέση τον αντικρατικό αντιφασισμό, μάζι με πολλές άλλες συλλογικότητες και συντρόφους/ισσες, πάλεψε με όλες της τις δυνάμεις ενάντια στον φασίστικο συρφετό από την μέρα που ξεκίνησε μέχρι σήμερα. Αντιστάθηκε με όλες τις δυνάμεις σε κάθε είδους κανιβαλιστή, στις ναρκοσυμμορίες που λυμαίνονται τα Εξάρχεια εδώ και χρόνια, αυτούς που με κεντρική εντολή του υπουργείου συναναστρέφονται και χαϊδεύουν οι ένστολοι δολοφόνοι της αστυνομίας. Κινούμενοι από βασικές πολιτικές μας θέσεις, όπως η έμπρακτη αλληλεγγύη στους/στις πολιτικούς κρατούμενους/ες και στους διωκόμενους/ες συντρόφους/ισσες, ο αγώνας ενάντια στην μισθωτή σκλαβιά, η αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες, συμμετείχαμε και συμμετέχουμε στους κοινωνικούς ταξικούς αγώνες και σε κινήματα αλληλεγγύης, με ξεκάθαρες αναρχικές θέσεις. Τα κινήματα και οι αγώνες αυτοί, αναδύονταν και οργανώνονταν πάντα από τις καταπιεσμένες μειονότητες και τις κατώτερες τάξεις, τις οποίες ως αναρχικοί δεν εκπροσωπούμε, αλλά είμαστε κομμάτι τους. Η αναρχία ήταν, είναι και θα είναι ο τρόπος πολιτικής-κοινωνικής οργάνωσης των απανταχού καταπιεσμένων και οι αναρχικοί/ες οφείλουν να μαχόνται ενάντια στην εξαθλιώση και την εκμετάλλευση, με πίστη στην ελευθερία και στην κοινωνική επανάσταση.

Τους τελευταίους μήνες πληροφορούμαστε από διάφορους συντρόφους/ισσες, ο,τι δεκάδες άτομα έλαβαν κλήτευση για να καταθέσουν ως μάρτυρες της υπόθεσης σύντροφοι/ισσες. Τι μας αφορά σαν συλλογικότητα να ανοίξουμε ένα τέτοιο ζήτημα ίσως αναρωτηθεί κάποιος, εκτός σίγουρα από το κομμάτι της αλληλεγγύης μας προς τους συντρόφους και την συντρόφισσα που διώκονται. Οι μάρτυρες που καλούνται λοιπόν φαίνεται να ερωτούνται επιτακτικά από τον αρμόδιο για την υπόθεση ανακριτή, εάν γνωρίζουν την ομάδα μας και την πολιτική μας δράση, ακόμα και αν συμμετέχουν σε αυτήν. Εδώ προκύπτει ένα σοβαρό ζήτημα για εμάς. Για ποιο λόγο το όνομα της ομάδας μας φαίνεται να εμπλέκεται έστω και ανεπίσημα, στις έρευνες για την συγκεκριμένη υπόθεση; Θέλοντας να προσεγγίσουμε ρεαλιστικά το ζήτημα και μη βρίσκοντας καμία λογική στα παραπάνω, αυτό που βλέπουμε ως πιθανό "σενάριο" είναι μια ακόμα γελοία προσπάθεια στοχοποίησης από τις διωκτικές αρχές(μπάτσους, ανακριτή) σαν συνέχεια των στοχοποιήσεων των αναρχικών συλλογικοτήτων-ομάδων από την κρατική μηχανή.

Οι τελευταιές τρείς περιπτώσεις που ο κρατικός μηχανισμός αποπειράθηκε να στοχοποιήσει συλλογικότητες/ομάδες και φυσικά οι προσπάθειες του έπεσαν στο κενό, αφορούσαν δύο συντρόφους του Ρουβίκωνα τους οποίους μέσα απο τις γελοιές τους μεθοδεύσεις πήγαν να χρεώσουν ηθική και φυσική αυτουργία αντοίστιχα για την εκτέλεση του γνωστού ναρκέμπορου Χαμπίμπι. Επίσης προσπάθεια στοχοποιήσης υπήρξε στην περίπτωση των συντροφων/ισσών της Ταξικης αντεπίθεσης απο γνωστά μιντιακά φερέφωνα που υπηρετούν πιστά τα συμφεροντα του κεφαλαιου και τις αστικης ταξης, δημοσιευοντας διάφορα άρθρα μετα τις συλληψεις του Π.Γεωγιαδη και των υπολοίπων δυο συντρόφων/ισσών. Συγκεκριμένα ανέφεραν πως η συλογικοτητα αυτή ειναι δεξαμενη τρομοκρατών με προφανή υποβολέα την "αντι"τρομοκρατικη υπηρεσία. Μια πιο πρόσφατη περίπτωση είναι αυτή του αυτοδιαχειριζόμενου στεκιού τις ΑΣΟΕΕ, οπου χωρίς κανένα στοιχείο βρέθηκαν κατηγορούμενοι για την παρέμβαση στο γραφείο του πρύτανη 8 σύντροφοι/ισσες, στους οποίους επιβλήθηκαν εξοντωτικοί περιοριστικοί όροι και χρηματικά πρόστημα.

Ας ξετυλίξουμε το κουβάρι αυτής της υπόθεσης από την αρχή.Από τις 8 Μαρτίου 2020 ξεκινάει μια τραγελαφική δίωξη εναντίον 4 αναρχικών συντρόφων για συμμετοχή στην οργάνωση-κατασκεύασμα της αστυνομίας, με την επωνυμία ''σύντροφοι-συντρόφισσες''. Στις δημόσιες τοποθετήσεις τους, οι τρείς σύντροφοι και η συντρόφισσα, κάνουν παραπάνω από ξεκάθαρο πως διώκονται αποκλειστικά για την αναρχική πολιτική τους ταυτότητα. Υπογραμμίζουν σε κάθε κείμενο τους πως μέχρι αυτήν την στιγμή δεν υπάρχει ούτε ένα στοιχείο που να τους συνδέει με κάποια από τις επιθέσεις, ενώ στην τελευταία τοποθέτηση του ενός συντρόφου αναφέρεται, πως το βίντεο στο οποίο υποτίθεται, οτι αναγνωρίζεται να συμμετέχει σε επίθεση, κρίθηκε ως ποιοτικά ανεπαρκές από την ίδια(!!) την αστυνομία. Από την πρώτη μέρα που συνελήφθησαν, η συλλογικότητα μας, μαζί με πλήθος συλλογικοτήτων και ατομικοτήτων του αναρχικού/αντιεξουσιαστικού χώρου και του ευρύτερου κινήματος, συμμετείχε σε ανοιχτές συνελεύσεις, συγκεντρώσεις και δημόσιες κινήσεις αλληλεγγύης στους τέσσερις διωκόμενους αναρχικούς.

Το κράτος ακολουθώντας βήμα προς βήμα την κατασταλτική του ατζέντα, προσπαθεί να τελειώσει ολα τα οργανωμένα κομμάτια του αναρχικού κινήματος,(καταλήψεις, συνελεύσεις, συλλογικότητες) στοχοποιώντας αυτές δημόσια και διώκοντας τους συντρόφους/ισσες που οργανώνονται σε αυτές. Είναι πλέον γνωστή η κυρίαρχη αφήγηση από το κάθε λογής δημοσιογραφικό παπαγαλάκι, πως οι αναρχικές συλλογικότητες/ομάδες/συνελεύσεις είναι ''δεξαμενές'' τρομοκρατών. Αυτή είναι και η γραμμή κεντρικά από το υπουργείο ΠΡΟΠΟ, ως η βάση της κρατικής προπαγάνδας εναντίον του αναρχικού κινήματος. Το υπουργείο, που έχει τα ''χέρια'' του βαμμένα με αίμα διαδηλωτών, προφανώς προσπαθεί να απο-νομιμοποιήσει κοινωνικά τα οργανωμένα κομμάτια του ευρύτερου ανατρεπτικού κινήματος. Οι αναρχικές συλλογικότητες-ομάδες όμως είναι δεξαμενές αγωνιστών/ριών και τέτοιες θα συνεχίσουν να είναι. Τρομοκράτες είναι όσοι χτυπούν και βασανίζουν διαδηλωτές, όσοι ευθύνονται για την κατάρρευση του συστήματος υγείας και τους εκατοντάδες νεκρούς καθημερινά, όσοι αβαντάρανε εδώ και δεκαετίες τους ναζί δολοφόνους της Χρυσής Αυγής. Η συλλογικότητα μας έχοντας ως πολιτική αφετηρία της και θέση τον αντικρατικό αντιφασισμό, μάζι με πολλές άλλες συλλογικότητες και συντρόφους/ισσες, πάλεψε με όλες της τις δυνάμεις ενάντια στον φασίστικο συρφετό από την μέρα που ξεκίνησε μέχρι σήμερα. Αντιστάθηκε με όλες τις δυνάμεις σε κάθε είδους κανιβαλιστή, στις ναρκοσυμμορίες που λυμαίνονται τα Εξάρχεια εδώ και χρόνια, αυτούς που με κεντρική εντολή του υπουργείου συναναστρέφονται και χαϊδεύουν οι ένστολοι δολοφόνοι της αστυνομίας.

Κινούμενοι από βασικές πολιτικές μας θέσεις, όπως η έμπρακτη αλληλεγγύη στους/στις πολιτικούς κρατούμενους/ες και στους διωκόμενους/ες συντρόφους/ισσες, ο αγώνας ενάντια στην μισθωτή σκλαβιά, η αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες, συμμετείχαμε και συμμετέχουμε στους κοινωνικούς ταξικούς αγώνες και σε κινήματα αλληλεγγύης, με ξεκάθαρες αναρχικές θέσεις. Τα κινήματα και οι αγώνες αυτοί, αναδύονταν και οργανώνονταν πάντα από τις καταπιεσμένες μειονότητες και τις κατώτερες τάξεις, τις οποίες ως αναρχικοί δεν εκπροσωπούμε, αλλά είμαστε κομμάτι τους. Η αναρχία ήταν, είναι και θα είναι ο τρόπος πολιτικής-κοινωνικής οργάνωσης των απανταχού καταπιεσμένων και οι αναρχικοί/ες οφείλουν να μαχόνται ενάντια στην εξαθλιώση και την εκμετάλλευση, με πίστη στην ελευθερία και στην κοινωνική επανάσταση. Η επιμονή μας αυτή να προωθούμε την αναρχική θεώρηση και πρακτική εντός των αγώνων, μας έφερε στο στόχαστρο της καταστολής. Όντας κομμάτι αυτών, η αναρχική πολιτική οργάνωση και δράση, δεν μπορεί να απο-νομιμοποιηθεί κοινωνικά από κανέναν ανακριτή,και κανέναν μπάτσο. Η ομάδα μας Θα συνεχίσει να αγωνίζεται ενάντια στον φασισμό, τις ναρκοσυμμορίες, την κρατική καταστολή και την εξαθλίωση της κοινωνικής βάσης. Για αυτούς τους λόγους και πολλούς παραπάνω ο αγώνας για την ολική απελευθέρωση από κράτος και κεφάλαιο, θα νικήσει.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΡΧΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ/ΣΥΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ

ΟΙ ΑΝΑΡΧΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΗΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ-ΑΓΩΝΙΣΤΡΙΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ/ΕΣ ΤΟΥΣ/ΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ/ΕΣ

Υ.Γ: Την αμέριστη αλληλεγγύη μας στους συντρόφους που διώκονται για την την διαμαρτυρία τους στις φυλακές Κορυδαλλού ως απάντηση στην βίαιη μεταγωγή του τότε απεργού πεινας Κ. Γιατζόγλου, όπως επίσης και στους συντρόφους της Τ.Α για τις εκ νέου ξεδιάντροπες παρακολουθήσεις μέσω συσκευών γεωεντοπισμού σε οχήματα.

Αναρχική ομάδα Bellini

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License