Η ΑΝΤΙΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ-ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΤΡΟΜΟΝΟΜΟ

 

Επί κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εισήχθει μέσα στον νέο ποινικό κώδικα, ο λεγόμενος τρομονόμος, ο οποίος μέσα σε όλες τις νομοθεσίες του, που στοχεύουν ξεκάθαρα στην καταστολή αγωνιζόμενων ατόμων, εμπεριέχει και ποινές φυλάκισης 3 εώς 5 ετών για "δημόσια απειλή" μέσω διαδικτύου.

Έτσι, εν έτη 2021 η κυβέρνηση της ΝΔ πατάει σε αυτό το κομμάτι, αυτή την φορά με συγκεκριμένο στόχο την μουσική μας και την ευρύτερη δημιουργική μας έκφραση.

Σύμφωνα λοιπόν με το άρθρο 8 που προβλέπεται να εμπλουτίσει τον τρομονόμο, θα απαγορεύεται οποιοδήποτε υλικό που ανεβαίνει στο διαδίκτυο από δημιουργό-καλλιτέχνη η ακόμα και από οποιοδήποτε χρήστη και "εμπεριέχει υποκίνηση σε βία η μίσος και δημόσια πρόσκληση σε τρομοκρατικό έγκλημα".

Όμως οι τυχάρπαστες αυτές κυβερνήσεις που απατώνται πως θα μας φιμώσουν, δεν υπολογίζουν μια βασική συνιστώσα.

Η έκφραση μας πηγάζει από τα βιώματα και τα συναισθήματα μας, δεν είναι κάτι έξω από εμάς, είναι η ίδια η ύπαρξη μας.

Όσο ζούμε με καταπιεστές, τόσο ηδονή θα μας προκαλεί η εξόντωση τους.

Όσο παλεύουμε με μια αποστειρωμένη και ασφυχτική καθημερινότητα τόσο θα αναζητούμε την καταστροφή της.

Τα αισθήματα μας θα τα κάνουμε στίχους

Την λύσσα μας, μελωδία

Τις συγκρούσεις μας, χωρούς

Τους βανδαλισμούς μας, ζωγραφιές

Και αντίστροφα.

Από τα ρεμπέτικα στους τεκέδες το '30, την reggae στα τέλη του '60 στην τζαμάικα, το hip hop στο Bronx της αμερικής στα τέλη '70, και την δικιά μας μουσική από το '80, εώς τα ποιήματα του Νovatore, της Γώγου, του Σαλαπασίδη, της κολλητής μου, και τις ζωγραφιές του Σαντιαγο Στανιαρ και των φίλων μου.

Αν λοιπόν, η εκάστοτε εξουσία νιώθει απειλή, καλά κάνει.

Αν κάθε εξουσιαστικό, προνομοιούχο σκουπίδι θεωρεί ότι οι εκφράσεις μας υποκινούν σε βίαιες πράξεις και μίσος τότε αυτές έχουν πετύχει τον σκοπό τους, όμως πρέπει να γνωρίζει ότι η ανάγκη μας για σύγκρουση μαζί του, θα δημιουργείται πάντα από την ύπαρξη του αυτή καθ’ αυτή και αυτή είναι μια ανάγκη που δεν θα πάψει να υπάρχει ποτέ.

ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΦΟΒΟΣ, ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ

ΟΛΑ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΔΙΚΗΘΕΙΣ

ΤΑΓΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΟΔΟΦΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΟΠΛΟ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ

ΑΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΠΑΝΩ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ

Αλληλεγγύη σε όσους/όσες/όσα αντιμετωπίζουν διώξεις (76 στο σύνολο) σε ισπανία και γερμανία στα πλαίσια του άρθρου 8, πολλές από τις οποίες περιλαμβάνουν ποινές φυλάκισης.

Στηρίζουμε το κάλεσμα την Πέμπτη 11/2 στις 12:00 στα Προπύλαια.\

 

ΟΜΑΔΑ PUKE SOUP

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΠΟΛΙΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΚ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΠΑΝΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΡΧΙΑΣ

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License