Αναρχική Συλλογικότητα Μασόβκα – Παρέμβαση στο πολιτικό γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.(+video)

Σήμερα, Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου κάναμε παρέμβαση στο πολιτικό γραφείο του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Αυτού του υπολείμματος της φεουδαρχικής εξουσίας της καταραμένης οικογένειάς του που μαστίζει τον τόπο εδώ και έναν αιώνα προκειμένου να δηλώσουμε αλληλέγγυοι με τους αιώνιους άλλους και ξένοι ως προς τους δικούς μας.

post image

Αναρχική Συλλογικότητα Μασόβκα – Παρέμβαση στο πολιτικό γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

"Κανένας δεν αφήνει την πατρίδα του εκτός αν η πατρίδα του είναι το στόμα ενός καρχαρία. Κανένας δε βάζει τα παιδιά του σε μια βάρκα, εκτός αν το νερό είναι πιο ασφαλές από την ξηρά.

Κανένας δε θα άφηνε την πατρίδα, εκτός αν η πατρίδα σε κυνηγούσε μέχρι τις ακτές, εκτός αν η πατρίδα σού έλεγε να τρέξεις πιο γρήγορα, να αφήσεις πίσω τα ρούχα σου, να συρθείς στην έρημο, να κολυμπήσεις ωκεανούς, να πνιγείς, να σωθείς, να πεινάσεις, να εκλιπαρήσεις, να ξεχάσεις την υπερηφάνεια.

Θέλω να γυρίσω στην πατρίδα, αλλά η πατρίδα είναι το στόμα ενός καρχαρία, πατρίδα είναι η κάννη ενός όπλου…"

(Ουαρσάν Σάιρ, Πατρίδα)

Την Δευτέρα 25 Ιανουαρίου ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης όσο και ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης επικαιροποίησαν μετά από κοινή τους απόφαση τον κατάλογο ασφαλών χωρών καταγωγής.

Η σημειολογία της χρήσης της λέξης πρόσφυγας ή μετανάστης, δηλαδή ο διαχωρισμός τους σε πρώτης και δεύτερης κατηγορίας που χρίζουν ή δεν χρίζουν ασύλου αναλόγως από την χώρα καταγωγής τους, έχει χρησιμοποιηθεί εδώ και δεκαετίες από τις καπιταλιστικές χώρες του δυτικού κόσμου, συμπεριλαμβανομένου του ελληνικού κράτους προκειμένου να ελέγξουν τις μεταναστευτικές ροές.

Άλλοτε σαν βαλβίδα αποσυμπίεσης υψώνοντας τείχη απέναντι σε αυτούς που ήρθαν "δίχως λόγο", άλλοτε εισάγοντας φτηνό σχεδόν δουλικό εργατικό δυναμικό στις υπηρεσίες της καπιταλιστικής οικονομικής ανάπτυξης και των αφεντικών γι’ αυτούς που "χρειάζονται μια δουλειά για να επιβιώσουν".

Έτσι, άνθρωποι από το Ανατολικό μπλόκ, την Αλβανία, την Αφρική, την Ασία ή την Υπερκαυκασία που εγκαταστάθηκαν εδώ πριν 30 χρόνια - ή έναν χρόνο- για να απομυζούν τα αφεντικά την εργατική τους δύναμη, όλη την ζωτική τους ενέργεια μπορούν να κριθούν εν μια νυκτί παράνομοι και η στήριξη στο βάσανό τους, αχρείαστη. Η δαμόκλειος σπάθη του κράτους θα είναι πάντα εκεί.

Ο συγκεκριμένος κατάλογος λοιπόν είναι το φιλοσοφικό τέχνασμα μέσω του οποίου κατάφερε να επισημοποιηθεί αυτή η ιδεολογική τεχνική ενσωμάτωσης και αποκλεισμού και να μετατραπεί σε κρατική πολιτική. Με πυρηνικό στοιχείο της νομιμοποίησής της τον ελληνικό φασισμό.

Είναι φαιδρό και προσβλητικό συνάμα ότι το οποιοδήποτε κράτος φιλοδοξεί να αποκτήσει πρώτο λόγο στο αν κάποιος είχε ή δεν είχε βάσιμους λόγους να ξεριζωθεί από τον τόπο καταγωγής του.

Αν ήταν ασφαλής ως εργάτης, ως πολίτης, ως τράνς, ως γκέι, ως γυναίκα, ως αλλόθρησκος, ως αντιφρονούντας, ή ως επαναστάτης σε θεοκρατικά ή δικτατορικά καθεστώτα, σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους, ανάμεσα σε εθνικισμούς ή σε εμφύλιους πολέμους, ανάμεσα σε στρατάρχες, φύλαρχους ή τοπικούς άρχοντες, στα γκέτο, στις μητροπόλεις ή στα τείχη ενός σπιτιού με έναν κακοποιητή.

Και ακόμη πιο προσβλητικό όταν διατείνεται ότι είναι καθαρό από τέτοιους εξουσιαστικούς προσδιορισμούς στο εσωτερικό του. Όσο υπάρχουν κράτη πάνω από τα κεφαλιά των ανθρώπων, σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου κανείς δεν είναι ασφαλής από τα σαγόνια των εξουσιαστών του. Ούτε στην πιο απόμακρη γωνία.

Είναι επίσης αξιοσημείωτη η αντίφαση ότι το ελληνικό κράτος φροντίζει διαχρονικά να αναγνωρίζει με αβίαστη ευκολία ασφάλεια σε άλλα κράτη, την ίδια ώρα που εμπορεύεται στο εσωτερικό του την ανάγκη "για τάξη και ασφάλεια". μετασχηματιζόμενο σε αστυνομικό κράτος υπό τον μπαμπούλα της εγκληματικότητας. Και ενώ απαριθμεί περίπου μισό εκατομμύριο ντόπιους που εκτοπίστηκαν από την οικονομική κρίση στον κύκλο της μνημονιακής δεκαετίας.

Φαιδρότητα και προσβολή, σε επανάληψη προς πάσα κατεύθυνση.

Πέραν όμως της ειρωνικής αυτής σύνοψης, το χρονικό πλαίσιο της απόφασής τους διόλου τυχαίο δεν είναι και σχετίζεται άμεσα με το πολιτικό τοπίο και τους ανταγωνισμούς εξουσίας της ντόπιας κρατικής τάξης. Μετά την φυλάκιση της Χρυσής Αυγής, οι 150.000 ορφανές ψήφοι φασιστών αποτέλεσαν σημαντικό φιλετάκι για την διασφάλιση της επανεκλογής της Νέας Δημοκρατίας. Σημείο που αναδεικνύει αν μη τι άλλο την βαθιά συγγένεια των φιλελεύθερων ιδεών, του εθνικισμού και του φασισμού που αποτελούν την βασική της κομματική σύνθεση.

Όπως διόλου τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι η διαδικασία χτισίματος του τείχους του Έβρου βρίσκεται εν εξελίξει. Ξεχνάει κανείς άλλωστε το πολεμικό κλίμα "εισβολής" που δημιούργησαν τα τρομοϋστερικά καθεστωτικά δημοσιογραφικά μέσα όταν στα βόρεια σύνορά μας βρέθηκαν ανυπεράσπιστοι άνθρωποι που ζητούσαν άσυλο δεχόμενοι χημικά από τους Έλληνες συνοριοφύλακες από την μια και την πίεση της κάννης των Τουρκικών όπλων στην πλάτη από την άλλη;

Επιστρέφοντας στην επικαιρότητα, η υπουργική απόφαση επικαιροποίησης του συγκεκριμένου καταλόγου αναγνωρίζει πλέον το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές ως ασφαλείς χώρες. Και ασφαλείς συνεχίζουν να θεωρούνται χώρες όπως η Ουκρανία, η Γκάνα, η Σενεγάλη, το Τόνγκο, η Γκάμπια, το Μαρόκο, η Αλγερία, η Τυνησία, η Αλβανία, η Γεωργία, η Ινδία και η Αρμενία.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι όσα ταξικά μας αδέρφια από αυτές τις χώρες δεν διαθέτουν χαρτιά, παραμένουν ευάλωτοι σε απελάσεις, στα κέντρα κράτησης, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης του άθλιου ελληνικού κράτους. Πολιτικά σημαίνει ότι ανοίγει το πράσινο φώς σε περεταίρω διώξεις Μπαγκλαντεσιανών και Πακιστανών αδερφών μας για την τέρψη των ακροδεξιών ακροατηρίων της κυβέρνησης.

Ιδεολογικά σημαίνει ώρα για αντίδραση σε αυτούς που θρέφουν και συντηρούν τον ελληνικό φασισμό:

Σήμερα, Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου κάναμε παρέμβαση στο πολιτικό γραφείο του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Αυτού του υπολείμματος της φεουδαρχικής εξουσίας της καταραμένης οικογένειάς του που μαστίζει τον τόπο εδώ και έναν αιώνα προκειμένου να δηλώσουμε αλληλέγγυοι με τους αιώνιους άλλους και ξένοι ως προς τους δικούς μας.

Αγωνιζόμαστε λοιπόν να καταστρέψουμε το κάστρο που έχτισαν οι έχοντες και οι απέχοντες. Πίσω από κάθε πρόσφυγα και μετανάστη εμείς βλέπουμε τον άνθρωπο και καμία διαδρομή δεν είναι καταδικαστέα, πολλώ δε μάλλον από αυτούς που καταδικάζουν καθημερινά τις μοίρες μας.

- Οι από τα κάτω για τους από τα κάτω, ξένοι και ντόπιοι με τα βλέμματα ψηλά ενάντια σε φασίστες, κράτος και κεφάλαιο. Μέχρι την κοινωνική επανάσταση και την αναρχία.

- Όσο υπάρχουν κράτη κανένας λαός δεν είναι ασφαλής, όσο υπάρχουμε εμείς κανένα κράτος δεν είναι ασφαλές

- Άμεση απέλαση των Μηταράκη – Βαρβιτσιώτη

- Αυτή η δράση αφιερώνεται στον επαναστάτη απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα που διανύει την 34η μέρα ασιτίας για τα αυτονόητα.

Αναρχική Συλλογικότητα Μασόβκα

Εικόνες:

Αρχεία:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License