Αστυνομική βία και αντιδράσεις κινημάτων από τη Λατινική Αμερική

Αποδελτίωση ειδήσεων αστυνομικής βίας, κοινωνικών κινημάτων και πολιτικών αντιδράσεων από τη Λατινική Αμερική. Από το δελτίο αντιπληροφόρησης του χθεσινού παγκόσμιου ραδιομαραθωνίου του δικτύου αναρχικών αντιεξουσιαστικών ραδιοφώνων

Εντάσεις σημειώθηκαν στο νότιο κομμάτι της Χιλής κατά την προηγούμενη εβδομάδα, όταν ένας αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε έναν ζογκλέρ και περφόρμερ δρόμου στο Panguipulli. Ως απάντηση, υπήρξαν διαδηλώσεις στο Σαντιάγο και εμπρηστικές επιθέσεις εναντίον κυβερνητικών κτιρίων.

Στην Ονδούρα, μια 26χρονη φοιτήτρια νοσηλευτικής πέθανε υπό αστυνομική κράτηση το περασμένο Σαββατοκύριακο, αφού συνελήφθη λόγω παραβίασης της απαγόρευσης κυκλοφορίας λόγω κορωνοϊού. Οι διαδηλωτές απαιτούν αλήθεια και δικαιοσύνη για τη νεαρή νοσοκόμα και εξηγήσεις εμμέσω της ανησυχητικής κλιμάκωσης της θανατηφόρας βίας κατά των γυναικών. Τουλάχιστον έξι γυναίκες σκοτώθηκαν από τότε που πέθανε αυτή η νεαρή γυναίκα. Οι διαδηλώσεις βρέθηκαν αντιμέτωπες με την αστυνομία.

Δώδεκα αστυνομικοί του Μεξικού συνελήφθησαν για μαζική δολοφονία 19 μεταναστών κοντά στα σύνορα των ΗΠΑ. Οι δολοφονίες αναβίωσαν τις μνήμες από τη φρικτή σφαγή 72 μεταναστών το 2010 κοντά στην πόλη του Σαν Φερνάντο από καρτέλ ναρκωτικών.

Έντονη κατακραυγή σημειώθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς τουλάχιστον 72 άτομα απελάθηκαν στη Αϊτή τη Δευτέρα, συμπεριλαμβανομένου ενός μωρού δύο μηνών και 21 άλλων παιδιών. Οι απελάσεις πραγματοποιήθηκαν παρά την εκ μέρους της κυβέρνησης έκδοση μορατόριουμ 100 ημερών για τις απελάσεις, με τη δικαιολογία ότι δεν υπάρχουν εγκαταστάσεις για να φιλοξενήσουν τους πρόσφυγες, καθώς διαλύθηκαν κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης Τραμπ.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License