Δράσεις για το περιβάλλον από όλο τον κόσμο

Αποδελτίωση είδησεων για το περιβάλλον

Μια ομάδα διαδηλωτών/-τριών στο Λονδίνο πραγματοποιούν κατάληψη στους Euston Square Gardens εδώ και δύο εβδομάδες, κλειδαμπαρώνοντας τους εαυτούς τους σε αυτοσχέδιες υπόγειες σήραγγες. Οι διαδηλωτές/τριες προσπαθούν να προστατεύσουν το πράσινο, το οποίο πρόκειται να αντικατασταθεί με μια προσωρινή πιάτσα ταξί και στη συνέχεια προορίζεται για ένα έργο σιδηροδρόμου υψηλής ταχύτητας. Οι διαδηλωτές/τριες υποστηρίζονται από συχνές διαδηλώσεις στην επιφάνεια.

Για άλλη μια φορά, ο κόσμος στην Αργεντινή διαδήλωσε εναντίον των προγραμματισμένων έργων εξόρυξης στη νότια επαρχία Chubut. Αρκετές χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σε διάφορες πόλεις και επαρχίες την περασμένη εβδομάδα για να διαμαρτυρηθούν ενάντια σε εξαντλητικά για τη γη έργα εξόρυξης με το σύνθημα "Το νερό αξίζει περισσότερο από το χρυσό".

Η βραζιλιάνικη εταιρία-κολοσσός εξόρυξης Vale συμφώνησε να καταβάλει αποζημίωση 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων για μια θανατηφόρα κατάρρευση φράγματος που σκότωσε 272 άτομα. Η καταστροφή του Brumadinho συνέβη στις 25 Ιανουαρίου 2019. Ήταν ένα τρομερό εργατικό ατύχημα και θεωρείται μία από τις χειρότερες περιβαλλοντικές τραγωδίες στην ιστορία της Βραζιλίας, η οποία οδήγησε σε μια τοξική ροή αποβλήτων εξόρυξης που κινήθηκε με 80 χιλιόμετρα την ώρα και κατάπιε τα πάντα στο δρόμο της.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License