Ανάληψη Ευθύνης Θεσσαλονίκη

Για αυτούς και τόσους ακόμα λόγους επιλέξαμε να επιτεθούμε με σφυριά, πέτρες και μπογιές στην κατοικία του εισαγγελέα Ευάγγελου Μιχαήλου στην οδο Λιθοξόου 1, στην Καλαμαρία και στην κατοικία του αντιεισαγγελέα Εφετών Χαράλαμπου Παπαγεωργίου στην οδό Τρικούπη 18, στην Τριανδρία, σπάζοντας την βιτρίνα της παντοδυναμίας όπου παρουσιάζουν και δείχνοντας τους πως πουθενά δεν θα είναι ασφαλείς. Οι ζωές των συντρόφων μας κοστίζουν πολύ περισσότερο απ όσο θα μπορούσατε ποτέ να φανταστείτε. Ο πόλεμος έχει αρχίσει.

Μπάτσοι, δικαστές και πολιτικοί το χτύπημα των σφυριών μας θα σας κρατά για πάντα ξύπνιους

Ο επαναστάτης Δημήτρης Κουφοντίνας βρίσκεται πλέον στην 37η ημέρα απεργίας πείνας και πλέον έχει γίνει ξέκαθαρο ακόμα και στα μυάλα των πιο αισιόδοξων πως η απάντηση της κυβέρνησης απέναντι στην επιλογή του συντρόφου, να κρατήσει μια αδιάλλακτη στάση με επαναστατική συνέπεια για την αξιοπρέπεια και την καλύτερη διαβιώση του, είναι αμείλικτη με σκοπό την εξουθένωση του αγώνιστη. Ο σύντροφος δεν ζητά ιδίαιτερη μεταχείρηση όπως αναφέρεται από τους εξουσιαστές και τα φερέφωνα τους, δεν ικετεύει το κράτος και δεν δηλώνει καμία μετάνοια. Γιατί η επαναστατική βία είναι αναγκαία, είναι δίκαιη και απαραίτητη και αυτό θα ισχύει μέχρι το τέλος (τους). Γιατί ο σύντροφος δεν ζητά χάρες από το κράτος αλλά προτάσσοντας το σώμα του ως ένα ακόμα πεδίο μάχης στον κοινωνικό και ταξικό πόλεμο, διεκδικεί την μεταγωγή του στις φύλακες Κορυδαλλού κάτι το οποίο είναι σύμφωνο και με την φωτογραφική διάταξη που η ίδια η κυριαρχία νομοθέτησε για την μεταφόρα του από τις αγροτικές φυλακές.

Ο καλοκουρδισμένος μηχανισμός του εξούσιαστικού συμπλέγματος στον ύστερο καπιταλισμό δεν θα μπορούσε να συνεχίζει την τέλεια λειτουργία του αλλά ούτε και να καταφέρει να πραγματώνει την, απαραίτητη για την επιβιώση του, εξέλιξη χωρίς να αναβαθμίζει και τα εργαλεία επιβολής του. Είτε “ενεργητικά” (μπάτσοι, στρατός κλπ) είτε “παθητικά” (συστήματα ελέγχου, νομοθετικά διατάγματα, πολεοδομικές αναδιαρθώσεις κλπ), κράτος και κεφάλαιο βρίσκουν συνεχώς νέους, πιο αναβαθμισμένους, πιο εσωτερικευμένους τρόπους να εγκαθιδρύουν την παντοδυναμία τους, και η πανδημία του covid 19 πρόσφερε το κατάλληλο έδαφος ώστε οι διάφοροι κρατικοί μηχανισμοί να δημιουργήσουν σταδιακά μια νέα πραγματικότητα υποταγής που ενδεχομένως, υπό διαφορετικές συνθήκες, να χρειάζονταν πολύ παραπάνω χρόνος για να παρουσιαστεί. Μέσα, λοιπόν, σε αυτή την γενικευμένη συνθήκη δεν θα μπορούσε ο ακρογωνιαίος λίθος της αστικης δημοκρατίας, το δικαιικό σύστημα της, να απέχει από την προωθητική αυτή διαδικασία. Μέσα στην πέριοδο της καραντίνας ψηφίζεται ο νέος πτωχευτικός νόμος, ο αντιπεριβαλλοντικός, ο αντιεργατικός, ο αντιεκπαιδευτικός καθώς και το νομοσχέδιο για την καταστολή των πορείων και η προαναφερθείσσα διάταξη για τις φυλακές. Επιπλέον παρουσιάζονται νεές διώξεις καθώς και σκευώριες εναντίον αγωνιστριών/τών και κατασταλτικές μεθοδεύσεις ενάντια σε πλήθος εργαλείων αγώνα (στέκια, καταλήψεις,πορείες και συγκεντρώσεις κλπ), με σκοπό την εξουθένωση του κινήματος και εν τέλει τον αφανισμό του. Και πρωταγωνιστικό ρόλο,φυσικά, σε αυτές τις μεθοδεύσεις έχει ο δικαστικός μηχανισμός.

Όταν λοιπόν βλέπουμε τις/ους συντρόφισσες/ους μας στις φυλακές να πολεμάνε και το κράτος να τους οδηγεί προς τον θάνατο ή την απόλυτη εξουθένωση, όταν κάθε μας προσπάθεια να υπάρξουμε στον δρόμο μαζικά καταστέλεται, όταν οι δομές μας δέχονται επίθεση, όταν μας ζητάται να μένουμε παρατηρητές καθώς οι ζωές μας μονοπωλούνται από την εργασία ή την προσπάθεια εύρεσης της, όταν οι ανθρωποί μας και εμείς εξουθενωνόμαστε με δικαστήρια, εγγυήσεις και πρόστιμα, η αντεπίθεση δεν είναι απλά επιλογή, είναι αναγκαία. Στην ιστορική συγκυρία που βρισκόμαστε η αντεπίθεση αυτή πρέπει να διέπει το σύνολο των επιλογών μας και να γινέται αναπόσπαστο κομμάτι των βιωμάτων μας. Δεν είναι στιγμή για αναδίπλωση ούτε για αναστοχασμούς και πισωγυρίσματα για λόγους μιας περίπλαστης “ασφάλειας” είναι η στιγμή που οι απαντήσεις μας πρέπει να είναι τόσο ολιστικές όσο και τα πεδία αλλοτρίωσης μας, να οξύνουμε την δράση μας, να βρούμε τις εαυτές μας μέσα απο τις αντιστάσεις μας. Να επιστρέψουμε τον πόλεμο στα σαλόνια των καταπιεστών μας, γιατι πίσω από κάθε αμείλικτο αφεντικό, δικαστικό, μπάτσο και πολιτικό υπάρχει ένα μίζερο ανθρωπάκι που είναι εύθραυστο και φοβάται. Και καλά κάνει.

Για αυτούς και τόσους ακόμα λόγους επιλέξαμε να επιτεθούμε με σφυριά, πέτρες και μπογιές στην κατοικία του εισαγγελέα Ευάγγελου Μιχαήλου στην οδο Λιθοξόου 1, στην Καλαμαρία και στην κατοικία του αντιεισαγγελέα Εφετών Χαράλαμπου Παπαγεωργίου στην οδό Τρικούπη 18, στην Τριανδρία, σπάζοντας την βιτρίνα της παντοδυναμίας όπου παρουσιάζουν και δείχνοντας τους πως πουθενά δεν θα είναι ασφαλείς. Οι ζωές των συντρόφων μας κοστίζουν πολύ περισσότερο απ όσο θα μπορούσατε ποτέ να φανταστείτε. Ο πόλεμος έχει αρχίσει.

Νύχτα τη νύχτα μέσα στη γαλήνη

Πίσω απ’το λόφο να κρύβεται η σελήνη

Πορεία μπροστά, το θέλημα μας για να γίνει

Με τσεκούρι, δόρυ και τουφέκι!

 

Νίκη στην απεργία πείνας του επαναστάτη Δημήτρη Κουφοντίνα

 

Σωματείο Ερασιτεχνών Σφυροκόπων και Μπογιατζίδων-Τομέας Άμεσων Επισκεύων

Αναρχικός Πυρήνας Μπεν Μπαμφορθ

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License