Προκήρυξη: "Αυτή η μηχανή σκοτώνει φασίστες"

Προκήρυξη ενάντια στο πρόσφατο νομοσχέδιο για τη λογοκρισία της τέχνης.

post image

Αυτό έγραψε και κόλλησε πάνω στην κιθάρα του ο αμερικανός μουσικός Γούντι Γκάθρι για να εκφράσει μέσα από τα τραγούδια του την οργή του για τις κοινωνικές ανισότητες και αδικίες εις βάρος των αδυνάμων, στην εποχή του.

"Είμαι στο δρόμο για να τραγουδήσω τραγούδια που θα σου αποδείξουν πως αυτός είναι ο δικός σου κόσμος και πως ακόμα κι αν σου έχει φερθεί σκληρά και σε έχει κλωτσήσει κάτω μια ντουζίνα φορές, ό,τι χρώμα και αν είσαι, ό,τι είδους άνθρωπος και αν είσαι, εγώ είμαι στο δρόμο για να πω τραγούδια που θα σε κάνουν να νιώσεις περηφάνια γι’ αυτό που είσαι και γι’ αυτό που κάνεις", είπε.

Η τέχνη μπορεί να εισβάλει χωρίς όπλα και χωρίς βία γιατί είναι η ίδια ένα από τα πιο επικίνδυνα όπλα. Αν φοβούνται την τέχνη, ας τους δείξουμε πόσο πολύ δίκιο έχουν λοιπόν.

Η λογοκρισία της τέχνης που προωθεί το νέο νομοσχέδιο δεν πρέπει να περάσει.

Κάτω ο φασισμός!

ΕΝΩΣΗ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΩΝ

Εικόνες:

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License