Μασόβκα – Επανασύνδεση ηλεκτρικής τροφοδότησης σε οικογένεια ανέργων στην Κυψέλη – Κάλεσμα σε ηλεκτρολόγους.


Αναρχική Συλλογικότητα Μασόβκα – Επανασύνδεση ηλεκτρικής τροφοδότησης σε οικογένεια ανέργων στην Κυψέλη – Κάλεσμα σε ηλεκτρολόγους.

«Τον νόμο τον φτιάχνει η εξουσία, όχι η αλήθεια» - Τόμας Χομπς

Όταν κυβερνητικά χείλη εκφέρουν απόψεις για εθνική ομοψυχία και κοινή εθνική προσπάθεια, τότε μια έντονη μυρωδιά ανθρώπινης σάρκας αναδύεται στον ορίζοντα. Η κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν σταματά να δηλώνει ότι εν μέσω πανδημίας δεν πρόκειται να αφήσει κανένα πολίτη αβοήθητο. Από μόνη της αυτή η δήλωση πρέπει να προκαλεί προβληματισμό και εγρήγορση στους από τα κάτω, που γνωρίζουν πια πολύ καλά ότι κάθε είδους κρίση (οικονομική, υγειονομική, κλπ) προορίζεται για τους ίδιους, τα βάσανα των οποίων θα γεννήσουν καινούριες ευκαιρίες για την ολιγαρχία. Ένα επίκαιρο και χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι συνεχείς και απροσχημάτιστες διακοπές ηλεκτροδότησης από τη ΔΕΗ. Θα ανέμενε κανείς ότι όσο διαρκεί η πανδημία και με δεδομένο τον εγκλεισμό που επιβάλλει η κυβέρνηση στους πολίτες, το λιγότερο θα ήταν να ανασταλούν οι διακοπές ρεύματος στις οικονομικά ασθενέστερες οικογένειες ή τουλάχιστον ένα ελάχιστο μέρος του ποσού που θα έπρεπε να καταβληθεί για να μην συμβεί η διακοπή να καλύπτονταν από το κράτος. Αντ’αυτού τα καλοπληρωμένα golden boys της ΔΕΗ με την αμέριστη κρατική κάλυψη και συμπαράσταση, φοβούμενα μήπως μειωθούν τα ετήσια παχυλά μπόνους, έχουν εξαπολύσει ένα πραγματικό κυνήγι μαγισσών, διακόπτοντας με συνοπτικές διαδικασίες το ρεύμα σε εκατοντάδες νοικοκυριά. Παράλληλα δηλώνουν με δημόσιες ανακοινώσεις τις προθέσεις τους ότι σύντομα τα νούμερα όσων πρόκειται να μείνουν χωρίς ρεύμα θα ανέρθουν σε χιλιάδες.

Μία σύντομη αναζήτηση στο διαδίκτυο φανερώνει περίτρανα το μέγεθος της αλητείας που διαπράττουν. Δεν διστάζουν να κόβουν το ρεύμα σε φτωχές οικογένειες ακόμα και για ποσά κάτω των 100 ευρώ, σε ανθρώπους με αναπηρία, σε ανέργους, σε ηλικιωμένους, ακόμα και σε κατάκοιτους. Εκατοντάδες είναι τα παιδιά που αδυνατούν να παρακολουθήσουν την τηλεκπαίδευση, καθώς στο σπίτι τους δεν υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η πρόσφατη διακοπή ηλεκτροδότησης σε καρκινοπαθή στην Κοζάνη, τον οποίο μάλιστα οι μπάτσοι χλεύασαν την ώρα που του διέκοπταν την παροχή ρεύματος. Τα συνεργεία της ΔΕΗ στην προσπάθειά τους να πράττουν τις διακοπές ανενόχλητα συνοδεύονται ακόμα και από ΜΑΤ (πρόσφατο παράδειγμα τα όσα έλαβαν χώρα στην Αγία Βαρβάρα).

Την ίδια χρονική στιγμή οι μεγαλοοφειλέτες της ΔΕΗ, εφοπλιστές, βιομήχανοι και επιχειρηματίες με υπερπολυτελείς βίλες, αμέριμνοι συνεχίζουν το φαγοπότι, καθώς γνωρίζουν ότι κανένα συνεργείο της ΔΕΗ δεν πρόκειται να τους προσεγγίσει. Χρωστούν περίπου 1 δις Ευρώ κι όμως μένουν στο απυρόβλητο. Στο στόχαστρο μπαίνουν μονάχα οι μικροοφειλέτες, εκείνοι δηλαδή που αποτελούν την εύκολη λεία για τους μηχανισμούς της κυβέρνησης, από τη δικαστική εξουσία έως τη ΔΕΗ.

Ας αντισταθούμε στα αποκρουστικά έργα της κυβέρνησης!

Σήμερα, Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου, επανασυνδέσαμε την ηλεκτρική τροφοδότηση σε οικογένεια ανέργων στην περιοχή της Κυψέλης. Η οικογένεια είχε χάσει τον διακανονισμό δόσεων πριν από μερικούς μήνες. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι γιατί μετά την προτεραιοποίηση του συγκεκριμένου ζητήματος στη συνέλευσή μας, προσπεράσαμε όσα προβλήματα είχαμε μπροστά μας και κάναμε την αρχή. Θα παλέψουμε μέχρι τέλους ώστε κανένα σπίτι των απόκληρων αυτής της κοινωνίας να μην μείνει υπό το φως των κεριών.

Απευθύνουμε κάλεσμα σε συντρόφους ηλεκτρολόγους να πλαισιώσουν και να συνδράμουν στην κίνησή μας. Γνωρίζουμε ότι μπροστά στον κρατικό μηχανισμό και τα δεκάδες συνεργεία που καθημερινά εξορμούν διακόπτοντας το ρεύμα σε σπίτια φτωχών οικογενειών, φαντάζουμε μικροί και ασήμαντοι. Εμείς αντιθέτως πιστεύουμε ακράδαντα ότι αν αφιερώσουμε όλες τις δυνάμεις μας συντονισμένα και σ’αυτό το μέτωπο αγώνα, θα υπάρξουν άμεσα και καίρια αποτελέσματα. Τα κρατικά συνεργεία θα κάνουν τη δουλειά τους (ας την χαρακτηρίζουμε καλύτερα ως ντροπή) και εμείς σε παράλληλους χρόνους και τόπους, θα κάνουμε τη δική μας. Όμως, τίποτα δεν θα ευδοκιμήσει αν δεν συνδράμουν αρκετοί ηλεκτρολόγοι και σύντροφοι που έχουν επαρκείς γνώσεις πάνω στο αντικείμενο. Το πρώτο λιτό κάλεσμα το πραγματοποιήσαμε πριν από λίγες μέρες μέσω της σελίδας μας στο facebook, δίχως να δίνονται λεπτομέρειες για το εγχείρημα. Η ανταπόκριση όπως αναμενόταν ήταν σχεδόν ανύπαρκτη. Ένας ηλεκτρολόγος αρκούσε για να γίνει η αρχή. Αυτός ήταν ο σκοπός μας και επιτεύχθηκε. Η αρχή έγινε και τώρα ήρθε η στιγμή να δημοσιοποιήσουμε τις όποιες αναγκαίες λεπτομέρειες και να απευθύνουμε ευρύ κάλεσμα στο κόσμο του αγώνα, ανάμεσα στον οποίο αναζητούμε ηλεκτρολόγους, όσους και όσες περισσότερους/ες συντρόφους/ες είναι δυνατόν. Σ’αυτούς τους συντρόφους δεν χρειάζεται να δοθούν περισσότερες πληροφορίες, ειδικά δημόσια, μάθαμε άλλωστε μέσα στη πανδημία να συνεννοούμαστε με μια ματιά ή ένα σινιάλο.

Αντίστοιχο κάλεσμα στέλνουμε στα ταξικά αδέρφια μας, στους από τα κάτω που εν μέσω πανδημίας, καπιταλισμού και απόλυτης φτώχειας, δεν μπόρεσαν να ανταπεξέλθουν στα υπέρογκα έξοδα και βρέθηκαν να βιώνουν τον εγκλεισμό χωρίς ηλεκτρικό. Σε αυτούς, λοιπόν, λέμε ότι δεν χρειάζεται στιγμή δισταγμού ή ντροπής. Είναι χρέος τους να αντιταχθούν στην κρατική τρομοκρατία. Ναι, θα το ξαναπούμε για μία ακόμα φορά: Τρομοκρατία είναι η ανεργία, τρομοκρατία είναι η φτώχεια και η ανέχεια, τρομοκρατία είναι να διαβιείς χωρίς τροφή ή θέρμανση. Ας μην ζήσουν ούτε μία μέρα ακόμα κλεισμένοι σε τέσσερα ντουβάρια χωρίς ρεύμα και θέρμανση. Ας επικοινωνήσουν με τη συλλογικότητα και τα υπόλοιπα θα τα βρούμε μεταξύ μας. Ως Μασόβκα θα αναλάβουμε και ολόκληρη την ποινική ευθύνη σε περίπτωση που υπάρξει κάποια ατυχή συνάντηση με τους κλουζώ των μπάτσων εν ώρα δικής μας «εργασίας».

Μιας και αναφέραμε τους μπάτσους, οφείλουμε να ενημερώσουμε την ηγεσία τους ότι αν καταφέρουν και προσπεράσουν τα όσα «φίλτρα» έχουμε θέσει πριν εκφράσουμε την αλληλεγγύη του εν λόγω εγχειρήματος προς όποια οικογένεια/ατομικότητα το ζητήσει, με λίγα λόγια αν κατορθώσουν να σκηνοθετήσουν τόσο άριστα ένα γεγονός με τη βοήθεια κάποιου πρόθυμου ρουφιάνου ώστε να μας παραπλανήσουν και εν τέλει να μας συλλάβουν επί τω έργω, ας μην χαίρονται. Αν νομίζουν ότι θα διστάσουμε, πλανώνται πλάνη οικτρά. Θα είναι χαρά και τιμή μας να παραβρεθούμε για μία ακόμα φορά στο εδώλιο των στρατοδικείων της ελληνικής αστικής δημοκρατίας και να σας ξεφτιλίσουμε. Ξανά και ξανά. Εσάς και το σύστημα που υπηρετείτε ως μαντρόσκυλα. Ειδικά για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα, δεν θα είχαμε πρόβλημα να προσέρθουμε ενώπιον της «αδέκαστης» και «αμερόληπτης» δικαστικής εξουσίας ακόμα και οικειοθελώς.

Συμβουλεύουμε την κυβέρνηση μετά την ίδρυση του πανεπιστημιακού αστυνομικού σώματος, να προχωρήσει άμεσα στην ίδρυση ενός καινούρια σώματος μπάτσων, που ως αντικείμενο θα έχει την φύλαξη των μετρητών ηλεκτρικής ενέργειας κάθε οικίας.

Όσο η ΔΕΗ θα συνεχίζει αυτή τη βαρβαρότητα, τόσο στο στόχαστρό μας θα βρίσκονται οι μεγαλομέτοχοί της, τα golden boys, τα συνεργεία που διακόπτουν την ηλεκτροδότηση και οι μπάτσοι που τα συνοδεύουν.

Μόνο ο λαός θα σώσει το λαό – Κανένας μόνος του απέναντι στο κράτος.

Επικοινωνία με τη συλλογικότητα:

E-mail: masovka@espiv.net

Αναρχική Συλλογικότητα Μασόβκα

Υ.Γ. 1 - Εις το εξής δεν θα υπάρξει καμία ανακοίνωση από τη μεριά μας για το που και πότε πραγματοποιούνται επανασυνδέσεις ηλεκτρικού ρεύματος. Ευελπιστούμε να δημιουργήσουμε μια μεγάλη λίστα την οποία θα δημοσιεύσουμε στο τέλος της πανδημίας.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License