[ΕΚΤΑΚΤΟ] ΜΑΤ και ΔΡΑΣΗ στην Πρυτανεία του Α.Π.Θ.

πηγές: alerta.gr, φοιτητικά σχήματα, επικοινωνία με συντρόφισσες και συντρόφους

ΜΑΤ μπήκαν στην Πρυτανεία του ΑΠΘ, που τελεί υπό κατάληψη από σήμερα το πρωί από τους συλλόγους φοιτητ(ρι)ών Φυσικού, Ηλεκτρολόγων/Μηχανολόγων και Πολιτικών Επιστημών.

ΔΡΑΣΗ και ΜΑΤ και στο προαύλιο.

Οι μπάτσοι έχουν κόψει την κυκλοφορία από το συντριβάνι και προς το ΑΠΘ, πιθανότητα υπάρχουν προσαγωγές (από επικοινωνία με φοιτητή)

Άμεση ανάγκη κόσμου στην πρυτανεία, ζητούν οι φοιτητες. Είναι μέσα εγκλωβισμένος κόσμος και από έξω συγκεντρωμένοι αλληλέγγυοι.

Προσεγιση από μεριά Φιλοσοφικής/Εθνική Αμύνης κόβεται από ΔΕΛΤΑδες με ελέγχους. Οι μπάτσοι κάνουν λόγο για φθορές, είναι παρόν και ο Πρύτανης!

από Eλεύθερο κοινωνικό ραδιόφωνο 1431AM 22/02/2021 1:14 μμ.


Αυτή την ώρα γίνονται προσαγωγές των φοιτητών που ήταν μέσα στην Πρυτανεία (από επικοινωνία με φοιτητή)

Οι δίοδοι από Φιλοσοφική και ΣΘΕ κλειστές πλέον και γεμάτες με αστυνομία!!!

από alerta.gr

από Κ 22/02/2021 3:39 μμ.


Πορεία 5 η ώρα προς το Αστυνομικό μέγαρο. Από την τηλεόραση. Ας υπάρχει απευθείας ενημέρωση από φοιτητες.                                                Τα γεγονότα είναι πολύ σοβαρα. Και φαίνεται ότι είναι μόνο η αρχή. Τα τελευταία φοιτητικά κινήματα αφησαν παρακαταθήκες. Να μην τιναχθουν όλα στον αέρα!

από Εδω 22/02/2021 3:42 μμ.


Συγκέντρωση άγαλμα Βενιζέλου τώρα. Στις  5  πορεία  στο αστυνομικό μέγαρο.


post image

8.09 Φοιτητές με πανό του Συλλόγου Φοιτητών Φυσικού καταλαμβάνουν την Πρυτανεία, ρίχνουν ένα τεράστιο πανό από την πρόσοψη ζητώντας την κατάργηση του νόμου και καλούν σε συνέλευση το απόγευμα.

11:15 Εμφανίζονται μπάτσοι στα πανεπιστήμια, σύμφωνα με ΜΜΕ μετά από πρόσκληση του Πρύτανη.

11:37 μπήκαν μέσα στην Πρυτανεία, ταυτόχρονα έκλεισε η κυκλοφορία στο κέντρο από το συντριβάνι και προς το ΑΠΘ.

Αμέσως υπήρξε κινητοποίηση και κόσμος συγκεντρώθηκε έξω από την Πρύτανεία και άρχισε να φωνάζει συνθήματα.

12:07 Η αστυνομία προσπαθεί να απομακρύνει τα 20 άτομα που ήταν μέσα στην πρυτανεία

12:56 Οι μπάτσοι ρίχνουν κρότου λάμψης, γίνονται αντιπαραθέσεις μπροστά στην κεντρική πύλη του ΑΠΘ, όπου είναι συγκεντρωμένος ο κόσμος, περίπου 500 άτομα. Σχηματίζουν πορεία και ξεκινούν να αποχωρούν, τελικά επιστρέφουν προς Πρυτανεία και την επανακαταλαμβάνουν, οι μπάτσοι παραμένουν έξω από το Πολυτεχνείο στην είσοδο.

13:52 Κυκλοφορεί βίντεο με διαδηλωτή που τον σέρνουν στο έδαφος και τον ψεκάζουν ενώ είναι ακινητοποιημένος. [ https://www.facebook.com/100002727274353/posts/3198481766919368/ ]

15:19 Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη ΓΑΔΘ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Πρύτανης βρίσκεται στη ΓΑΔΘ και προσπαθεί να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα

16:40 Συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου

Εικόνες:

από @1431report 22/02/2021 6:16 μμ.


Ξεκίνησε η πορεία από Άγαλμα Βενιζέλου προς τα δυτικά, με τελικό προορισμό τη ΓΑΔΘ. Μια διμοιρία ακολουθεί την πορεία από δεξι για λίγο, μετά αποχώρησαν.

Επίσης μόλις έγινε γνωστό ότι στην αντιπαράθεση που προκλήθηκε περίπου στις 12 το μεσημέρι οι μπάτσοι χτύπησαν κι έναν καθηγητή της Φιλοσοφικής.

από @1431report 22/02/2021 6:44 μμ.


Ξεκινάει στο 1431 εκπομπή με ανταποκρίσεις για την επέμβαση της αστυνομίας στο πανεπιστήμιο https://1431am.org/

από @1431report 22/02/2021 7:28 μμ.


post image

Τα άτομα που έχουν προσαχθεί στη ΓΑΔΘ είναι πάνω από 25, δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό αν έχουν μετατραπεί σε συλλήψεις.

Η πορεία που είχε ξεκινήσει από το Άγαλμα Βενιζέλου προχώρησε προς τα δυτικά, ανέβηκε Αγίου Δημητρίου και επέστρεψε στην Καμάρα. Ο σύλλογος Φυσικού είχε αποφασίσει να επιστρέψει προς την Πρυτανεία που παραμένει υπό κατάληψη, ωστόσο στην Καμάρα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις τους έκλεισαν το δρόμο και δεν τους άφησαν να συνεχίσουν προς τα πανεπιστήμια. Αυτή την ώρα παραμένει κλειστή η Εγνατία, ενώ παραμένουν μπάτσοι γύρω από τα πανεπιστήμια.

Εικόνες:

από @1431report 22/02/2021 7:37 μμ.


post image

Πορεία αλληλεγγύης στα προσαχθέντα άτομα της Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε και στη Λάρισα. Η πορεία καλέστηκε από το φοιτητικό σύλλογο των εστιακών στις 6 και μισή, κινήθηκε στο κέντρο της πόλης και κατέληξε στο αρχαίο θέατρο.

Εικόνες:


post image

.

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License