Ενημέρωση από την πορεία αλληλεγγύης για τον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα στις 24/2.

Σύντομη ενημέρωση από την πορεία αλληλεγγύης για τον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα στις 24/2.

post image

Τη Τετάρτη 24/2 πραγματοποιήθηκε στα Γιάννινα πορεία αλληλεγγύης για τον απεργό πείνας/δείψας Δ. Κουφοντίνα,με τη συμμετοχή περίπου350 ατόμων από δυνάμεις της αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου. Η «Ανοιχτή συνέλευση ενάντια στην κοινωνική συναίνεση» συμμετείχε με δικό της μπλοκ που συσπείρωσε περίπου 100 άτομα με πανό που έγραφε «Κράτος & κεφάλαιο οι μόνοι τρομοκράτες , ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ ».

                     Αλληλεγγύη στον απεργό πείνας, από 8/1, Δημήτρη Κουφοντίνα

Ο πολιτικός κρατούμενος Δημήτρης Κουφοντίνας βρίσκεται σε απεργία πείνας από τις 8 Γενάρη, προτάσσοντας για ακόμη μια φορά το σώμα του ως ύστατο μέσο αγώνα ενάντια στο καθεστώς εξαίρεσης και απομόνωσης. Βρισκόμενος σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και έχοντας ξεπεράσει τις 40 ημέρες απεργίας πείνας, η ζωή του βρίσκεται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση. Κάθε ημέρα και ώρα που περνάει επιβαρύνει τον (ήδη επιβαρυμένο) οργανισμό του, προκαλώντας του μη αναστρέψιμες βλάβες και οδηγώντας τον στον θάνατο.

Στις 22/12/2020 ο Δ. Κουφοντίνας απήχθει βίαια και απροειδοποίητα από τις αγροτικές φυλακές Βόλου και οδηγήθηκε στις πειθαρχικές φυλακές Δομοκού έπειτα από εντολή, της περιβόητης πλέον, Σοφίας Νικολάου (γ.γ. αντιεγκληματικής πολιτικής) που συνεχίζει να χτίζει την πολιτική της καριέρα πάνω στα σώματα κρατουμένων. Ακόμα και σύμφωνα με τον πρόσφατα ψηφισμένο νόμο που καταστρατηγεί κατάφωρα τα δικαιώματα των πολιτικών κρατουμένων, ο Δ. Κουφοντίνας θα έπρεπε να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού όπου εξέτιε την ποινή του. Αντ' αυτού το κράτος παραβιάζοντας τον ίδιο του τον (αυταρχικό) νόμο, τον μετέφερε εκδικητικά και αυθαίρετα στις, με υπερπληθυσμό, φυλακές Δομοκού που σε κελί απομόνωσης. Ο Δ. Κουφοντίνας δεν ικετεύει ούτε εκβιάζει το κράτος για ευνοϊκότερη μεταχείριση όπως αναφέρεται από τα ΜΜΕ που εσκεμμένα θάβουν την απόπειρα δολοφονίας του απεργού πείνας. Αντίθετα με συνέπεια στον αγώνα επιλέγει για άλλη μια φορά τον δρόμο της αντίστασης και διεκδικεί την άμεση μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού. Όπως αναφέρει και ο ίδιος: “Πρόκειται για την προσπάθεια να συντρίψουν ένα πρόσωπο, όχι γι’ αυτό που είναι, αλλά για αυτό που σηματοδοτεί, με την άρνηση του να υποκύψει στις αφόρητες πιέσεις που το σύστημα του ασκεί, όπως ζητούσαν επίμονα και πρόσφατα στη Βουλή οι εκπρόσωποι της οικογένειας και ο εκλεκτός της Πρεσβείας. Μετά τα όσα απροκάλυπτα γίνονται και όσα κυνικά αποκαλύπτονται στον πόλεμο εναντίον μου, η απεργία πείνας αποτελεί πια ζήτημα προσωπικής συνέπειας και ατομικής αξιοπρέπειας.”

Το κράτος δείχνει για ακόμη μια φορά τον εκδικητικό του χαρακτήρα απέναντι σε όποιον αγωνίζεται ενάντια στην κρατική εκμετάλλευση και καταστολή. Εφευρίσκοντας νόμους και τερτίπια στοχοποιεί και επιτίθεται με μένος σε όσους αντιστέκονται, σε όσους δεν συναινούν στην υποταγή τους και συνεχίζουν να αγωνίζονται για ελευθερία και αξιοπρέπεια. Ο Δ. Κουφοντίνας δεν τιμωρείται μόνο για τις πράξεις του, για τις οποίες έχει αναλάβει πλήρως τις ευθύνες του και βρίσκεται έγκλειστος εδώ και 18 χρόνια, αλλά και για τη δράση του και τη συμβολή του, πίσω από τα κάγκελα, στον αγώνα ενάντια στο σύστημα που παράγει ανισότητα, εκμετάλλευση και πειθήνια όντα.

Με πρόσχημα την πανδημία το κράτος δράττει της ευκαιρίας να τσακίσει κάθε μορφή αντίστασης, είτε αυτή προέρχεται από όσους/όσες μάχονται εναντίον του εντός και εκτός των τειχών, είτε προέρχεται από το σύνολο της εργατικής τάξης, του φοιτητικού κινήματος και των ευρύτερων αγώνων για την κοινωνική απελευθέρωση. Σε μια συνθήκη που βιώνουμε στο πετσί μας τη στέρηση της ελευθερίας και της έκφρασης, ο Δ. Κουφοντίνας με τον πιο επίπονο τρόπο μας δείχνει ότι οι αγώνες για έναν πιο δίκαιο κόσμο, δεν μπορούν και δεν γίνεται να μπουν σε καραντίνα.

Για εμάς πραγματοποιείται άλλη μια δολοφονία κράτους-κεφαλαίου, η οποία δείχνει ξεκάθαρα και (ξανά)επιβεβαιώνει ότι στόχος τους είναι να τελειώνουν με οτιδήποτε στέκεται εμπόδιο στα αδηφάγα σχέδια τους. Στηρίζουμε τον αγώνα του Δημήτρη Κουφοντίνα γιατί η μάχη που δίνει μας υπενθυμίζει ότι δεν αρκεί απλά να ζούμε, αλλά να ζούμε με αξιοπρέπεια.

Νίκη στην απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα και άμεση ικανοποίηση του αιτήματος του

Αγώνας μέχρι το γκρέμισμα και της τελευταίας φυλακής

Το πάθος για τη λευτεριά είναι δυνατότερο από όλα τα κελιά

Δύναμη σε όσα άτομα δεν ξεχνούν, δεν σιωπούν και συνεχίζουν να αγωνίζονται

Ανοιχτή Συνέλευση Ενάντια στην Κοινωνική Συναίνεση / aseks@riseup.net

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License