Η απαγόρευση της κυκλοφορίας έγινε απαγόρευση της ζωής. Ο Δημήτρης Κουφοντίνας έδειξε τον δρόμο - να βγούμε να σπάσουμε τον τρόμο. Κάλεσμα για συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Δημήτρη Κουφοντίνα την Κυριακή 28/2 στις 12:00 μ.μ. στα Λιοντάρια. 

Αναρχικοί - Αναρχικές 

από @ 01/03/2021 10:49 πμ.


ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

Η πανδημία του κορονοϊού έχει ανοίξει την πόρτα σε κράτη και κεφάλαιο να δικαιολογήσουν μία ακόμα οικονομική κρίση του καπιταλισμού και να εγκαθιδρύσουν δυστοπικά μοντέλα κοινωνικού ελέγχου. Στην Ελλάδα είμαστε στην ακόμα πιο δυσάρεστη θέση, αυτή η περίοδος να συνδυάζεται με την πιο αυταρχική και ακροδεξιά κυβέρνηση των τελευταίων δεκαετιών. Το νεοφιλελεύθερο κράτος της ΝΔ απομυζεί με αστραπιαία ταχύτητα κάθε ελπίδα από τα κατώτερα κοινωνικά στρώματα, ενώ ταΐζει την ντόπια και υπερεθνική ελίτ μέχρι σκασμού. Ταυτόχρονα θωρακίζει τις επιλογές της, επιβάλλοντας τρόμο και καταστέλλοντας όσους και όσες αντιδρούν. Αυτή τη στιγμή το καθεστώς δηλώνει τόσο ισχυρό ώστε να αντιμετωπίσει κάθε "δυσάρεστη" εξέλιξη εκτός ατζέντας (σκάνδαλα, αντιδράσεις και κατακραυγή), μοιάζοντας πλέον περισσότερο με το φασιστικό ολοκληρωτικό κράτος της Τουρκίας του Ερντογάν.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο η ΝΔ έχει επιλέξει να αναλάβει την ευθύνη ακόμα και για μια πολιτική δολοφονία. Η απόφαση της κυβέρνησης να εκτελέσει τον πολιτικό κρατούμενο Δημήτρη Κουφοντίνα και να σηκώσει το πολιτικό κόστος του πρώτου νεκρού απεργού πείνας είναι σημείο ορόσημο στη μεταπολιτευτική ιστορία του ελληνικού κράτους. Είναι το σημείο όπου το κράτος διαμηνύει ότι πλέον κάνει ό,τι γουστάρει με όσους αιχμαλωτίστηκαν επειδή αντιστάθηκαν στη λυσσαλέα κυριαρχία του. Με γοργούς ρυθμούς περνάμε σε ένα καθεστώς που έχει να φανεί απο τις δεκαετίες του 50 και του 60, όπου οι αντιφρονούντες είχαν δύο επιλογές - το καράβι για την εξορία ή τη δήλωση μετάνοιας.

Ο κοινωνικός αγωνιστής και κομμουνιστής Δημήτρης Κουφοντίνας, μέλος της οργάνωσης της επαναστατικής αριστεράς "17 Νοέμβρη", για ακόμη μία φορά δε διάλεξε την μετάνοια ή την υποταγή, αλλά τον αγώνα μέχρι τέλους. Ξεκίνησε απεργία πείνας στις 8/1 και δίψας στις 22/2 διεκδικώντας τη μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού. Η διεκδίκηση αυτή δεν είναι παρά η εφαρμογή του νόμου που η κυβέρνηση ψήφισε πρόσφατα και φωτογραφίζει τον ίδιο τον πολιτικό κρατούμενο Δημήτρη Κουφοντίνα. Αποδεικνύει έτσι την εκδικητικότητά της απέναντί του και τις αξίες που πρεσβεύει, με άλλα -δικά του- λόγια: "Πλήρης εξευτελισμός του κράτους δικαίου, για το οποίο φλυαρούν, πλήρες κουρέλιασμα των ίδιων τους των νόμων" (απόσπασμα από την ανακοίνωση έναρξης απεργίας πείνας). Είναι μία πρακτική εκ μέρους του κράτους που ο Δημήτρης Κουφοντίνας αποφάσισε να πολεμήσει μέχρι τέλους, χρησιμοποιώντας το έσχατο μέσο πάλης και διεκδίκησης για έναν φυλακισμένο, την απεργία πείνας.

Εδώ και περισσότερο από 40 μέρες, όλα τα καθεστωτικά ΜΜΕ απέκρυψαν ή διαστρέβλωσαν επιμελώς κάθε τί που σχετίζεται με τον αγώνα του Δημήτρη Κουφοντίνα. Η ίδια η απεργία πείνας, η πορεία της υγείας του, παρεμβάσεις αλληλεγγύης, συμβολικές επιθέσεις, συγκεντρώσεις και πορείες, όλα θάφτηκαν κατά παραγγελία της κυβέρνησης. Φυσικά έβαλε το χέρι του και ο υπουργός καταστολής Χρυσοχοίδης, όπου με τη μία ή την άλλη πρόφαση, και τελικά καταλήγοντας χωρίς καμία πρόφαση, κατέπνιξε βίαια όλες τις κινητοποιήσεις εν τη γενέσει τους, συνεχίζοντας το παραμύθι του νόμου και της τάξης πασπαλισμένο με λίγο κορονοϊό.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας έδειξε το δρόμο με την πολιτική του αξιοπρέπεια. Έσπασε τον τρόμο απέναντι στο μονοπώλιο των αποφάσεων του κράτους για τις ζωές μας. Είναι οι στιγμές εκείνες που αν δεν σπάσουμε και εμείς τον τρόμο βγαίνοντας στον δρόμο, θα χάνουμε συνεχώς τη γη κάτω απο τα πόδια μας.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΛΗΘΗ

Η ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΣΙΓΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΟΡΓΗ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ - ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

Αναρχικοί/ές

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License