1990, απεργία πείνας της GRAPO / εκτέλεση βασανιστή γιατρού

Στις 27 Μαρτίου 1990, μαχητές των GRAPO (Αντιφασιστικές Ομάδες Αντίστασης 1ης Οκτώβρη) εκτέλεσαν γιατρό που επέβαλε το βασανιστήριο της υποχρεωτικής σίτισης σε φυλακισμένους συντρόφους τους που πραγματοποιούσαν απεργία πείνας. Η προκήρυξη προέρχεται από το βιβλίο για τις GRAPO που έχει μεταφράσει και προλογίσει ο Δημήτρης Κουφοντίνας. Κανείς γιατρός να μη συναινέσει στον περαιτέρω βασανισμό το Δημήτρη. ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟΙ

Εκτέλεση βασανιστή γιατρού

Στις 27 Μαρτίου 1990, στη Σαραγόσα, η Ομάδα Μάχης «ΧουάνΧοσέ Κρέσπο Γαλέντε» της οργάνωσής μας εκτέλεσε έναν απότους ιατρικούς διευθυντές που είχε ιδιαίτερα μεγάλη εμπλοκήστην εφαρμογή της υποχρεωτικής σίτισης των πολιτικών κρατούμενων του PCE(r) και των GRAPO, που βρίσκονται σε απεργίαπείνας από τις 30 Νοεμβρίου 1989.

Από εκείνη την ημέρα, τα γουρούνια της σοσιαλφασιστικής κυβέρνησης δεν έκαναν πίσω στην εφαρμογή των μέσων που θα έφθειραν τη θέληση των κρατούμενων να αντισταθούν, περιλαμβανομένης της υποχρεωτικής σίτισης, για να τους αναγκάσουν να εγκαταλείψουν τον αγώνα για τα δίκαια αιτήματά τους. Ο δόκτωρ Χοσέ Ραμόν Μουνιός Φερνάντες ήταν ένα από τα χρησιμοποιούμενα όργανα, όχι μόνο στην προσπάθεια για το σπάσιμο τηςαπεργίας, αλλά και στον εξαναγκασμό και άλλων επαγγελματιώννα αποδεχτούν αυτή την εγκληματική πολιτική που, υποκριτικά,χαρακτηρίζουν «σεβασμό στη ζωή».

Αυτοί που μιλούν για σεβασμό στη ζωή είναι ακριβώς οι ίδιοιπου μετέτρεψαν αυτή την απεργία πείνας στην πιο μακροχρόνια περίοδο βασανιστηρίων στην Ιστορία. Αυτοί που μιλούν για σεβασμό στη ζωή είναι εκείνοι που κατασκεύασαν και ενορχήστρωσαν αυτό το καταχθόνιο σχέδιο, σχεδιασμένο να ωθήσει τους απεργούς στα όριά τους, σε μια κατάσταση όπου -έχοντας καταρρεύσει η υγεία τους- μόνο η απειλή ενός βέβαιου θανάτου μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να τους εκβιάσει, αναγκάζοντάς τους να ενδώσουν και να υποταχθούν στην απομόνωση και τον διασκορπισμό. Όταν όμως ακόμα και μια τέτοια ωμότητα αποδεικνύεται ανεπιτυχής, αντιμέτωπη με την αποφασιστικότητα αντρών και γυναικών που κατέχουν ηθική ακεραιότητα που δεν συγκρίνεται με αυτήν που ασκείται από αυτούς τους δήμιους, η καταφυγή στην υποχρεωτική σίτιση, με προφανή πρόθεση να συντρίψουν τη θέλησή τους,παρατείνοντας επ’ αόριστο την πάλη τους με τον θάνατο, σε μιαμακάβρια σπειροειδή κίνηση που κάνει, συγκριτικά, να ωχριούν τα ιατρικά πειράματα των ναζί.

Όλοι εκείνοι που εφάρμοσαν το βασανιστήριο της υποχρεωτικής σίτισης υπό το πρόσχημα ιδιαίτερων ηθικών κωδίκων, γνώριζαν ότι συνεργάζονταν ευθέως και ενεργά με τις τρομοκρατικές πολιτικές της κυβέρνησης ενάντια στους πολιτικούς κρατούμενους και το επαναστατικό κίνημα. (…)

Κατά τη διάρκεια της απεργίας οπλιστήκαμε με υπομονή, ελπίζοντας σε μια δίκαιη λύση που θα μπορούσε να βάλει ένα τέλος σεαυτή την οδυνηρή σύγκρουση. Ο καθένας όμως μπορεί να αντιληφθεί ότι η κοινή λογική είναι άχρηστη σε αυτή την κυβέρνηση. Είναι, όπως πάντα, τόσο άξεστοι και φασίστες που μόνο τα αντάρτικα χτυπήματα μπορούν τους αναγκάσουν να σταματήσουν και να σκεφτούν.

Αντιμέτωποι με κάθε ηθική αρχή και κάθε λαϊκό συμφέρον,όχι μόνο είναι κουφοί στις χιλιάδες φωνές που υψώθηκαν για να απαιτήσουν μια δίκαιη διευθέτηση της απεργίας, αλλά επίσης συνεχίζουν να κυλιούνται μέσα σε ένα βούρκο εξαπάτησης και συκοφαντίας. Αν τεθεί ως ζήτημα ανθρωπιστικής συμπεριφοράς, ταπράγματα είναι πολύ απλά. Δεν έχουν παρά να επανα-ομαδοποιήσουν τους κρατούμενους και να σεβαστούν τη φυσική και ηθική ακεραιότητά τους, καθώς και την πολιτική ταυτότητά τους.

Περεταίρω, αν -όπως δεν παύουν να επαναλαμβάνουν- αισθάνονται τόση αγάπη για τη ζωή και ειλικρινώς θέλουν να διευθετήσουν το «ζήτημα της βίας» -όπως το αποκαλούν-, γιατί δεν ξεκινούν απελευθερώνοντας τους κρατούμενους που έχουν υποφέρει τα περισσότερα από τα χτυπήματα της θεσμοποιημένης βίας; Απελευθερώστε αυτούς που υποφέρουν από τα σοβαρά και μη αναστρέψιμα αποτελέσματα των βασανιστηρίων και των επαναλαμβανόμενων απεργιών πείνας. Απελευθερώστε αυτούς τους άντρες και τις γυναίκες. Αυτό θα δείξει ένα πραγματικό ενδιαφέρον για τη διευθέτηση του ζητήματος.

Μπορούν να συνεχίσουν πάνω στον παλιό δρόμο των βασανιστηρίων και της κρατικής τρομοκρατίας. Σε αυτή την περίπτωσηόμως θα πρέπει να υπολογίσουν ότι ο αγώνας θα είναι μακρύς, και όσο και αν κρυφτούν πίσω από ένα τείχος στολών και πολυβόλων,εμείς θα τους καταδιώξουμε, εμείς θα τους αντιμετωπίσουμε, καιθα φροντίσουμε να αποδοθεί δικαιοσύνη.

ΕΠΑΝΑ-ΟΜΑΔΟΠΟΙΗΣΗ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ!

ΚΑΤΩ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ!

ΕΝΟΠΛΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ!

ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

Κεντρική Διοίκηση των GRAPO

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License