Τρίτη 2/3, 18:00 – Σύνταγμα, Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον αγωνιστή πολιτικό κρατούμενο Δ.Κουφοντίνα [Λαϊκή Αντιφασιστική Δράση]

Καλούμε στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα σήμερα Τρίτη 02/03/2021 στις 18.00

post image

Καλούμε στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα σήμερα Τρίτη 02/03/2021 στις 18.00

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥ ΠΕΙΝΑΣ Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

ΓΙΑ ΜΕΤΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥ Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝA

Στις 8 Γενάρη ο αγωνιστής πολιτικός κρατούμενος Δ. Κουφοντίνας ξεκίνησε απεργία πείνας με αίτημα την μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού. Το αίτημα του έρχεται σαν αποτέλεσμα της μεταγωγής του στις φυλακές Δομοκού, έπειτα από ένα νομοσχέδιο- τερατούργημα του Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το οποίο καταπατά και τσακίζει κεκτημένα με αγώνες δικαιώματα των κρατούμενων, με φωτογραφικές διατάξεις εκδικητικού χαρακτήρα απέναντι στον Δ. Κουφοντίνα. Είναι ξεκάθαρο πλέον από την στάση της κυβέρνησης και την εκκωφαντική σιωπή που έχει επέλθει πάνω στο δίκαιο και νόμιμο αίτημα του πολιτικού κρατούμενου Δ. Κουφοντίνα, ο οποίος στις 22/2 ζήτησε να του βγάλουν τον ορό ενυδάτωσης και ξεκίνησε απεργία δίψας, πως το βασανιστήριο στο οποίο τον έχουν υποβάλλει εξελίσσεται από ώρα σε ώρα στην πρώτη κρατική δολοφονία πολιτικού κρατούμενου απεργού πείνας από την μεταπολίτευση και μετά.

Η μανία του μαύρου μετώπου των ιμπεριαλιστών- της ντόπιας εξαρτημένης ολιγαρχίας- των πολιτικών εκπροσώπων της- των καναλαρχών- των κρατικών και παρακρατικών μηχανισμών και κάθε λογής φιλελεύθερων και ακροδεξιών απέναντι στον Δ. Κουφοντίνα είναι μνημειώδης τα τελευταία χρόνια. Ειδικότερα, μέσα σε αυτή την περίοδο όξυνσης της ταξικής αφαίμαξης και της κοινωνικής λεηλασίας η εκδικητική μανία της κυβέρνησης μεγαλώνει μέσα και από την υιοθέτηση μιας ακροδεξιάς, τουλάχιστον όσον αφορά ζητήματα κοινωνικών δικαιωμάτων και καταστολής, τακτικής και στρατηγικής σε σύμπνοια πάντα με τα πιο φασιστικά τμήματα του κρατικού μηχανισμού- αστυνομία, δικαστές- που εκφράζουν τα πιο αντιδραστικά τμήματα της εξαρτημένης άρχουσας τάξης και χτίζουν την κοινωνική συναίνεση πάνω στον αντικομμουνισμό και στην πάταξη του εσωτερικού εχθρού.

Ο αγώνας του Δ. Κουφοντίνα όσο και η επίθεση που εξελίσσεται απέναντι του αποτελούν τμήμα της συνολικότερης επίθεσης που εκφράζεται απέναντι στην εργατική τάξη και τον λαό, μέσα από το τσάκισμα των συλλογικών αγώνων και την ποινικοποίηση της πολιτικής δράσης μέσα στο πλαίσιο του λοκντάουν. Αιχμή της επίθεσης αποτελούν οι απαγορεύσεις των συγκεντρώσεων της 17ης Νοέμβρη και 6ης Δεκέμβρη, η είσοδος των φασιστικών κρατικών συμμοριών στην κατάληψη της Πρυτανείας του ΑΠΘ και οι 31 συλλήψεις των αγωνιζόμενων φοιτητών/τριων που διαμαρτύρονται ενάντια στο νόμο Κεραμεώς-Χρυσοχοϊδη και διεκδικούν το άνοιγμα των πανεπιστημίων με όλα τα απαραίτητα μέτρα υγειονομικής προστασίας αλλά και συνολικά η αστική κρατική και παρακρατική βία απέναντι στις οργανωμένες δυνάμεις του λαϊκού κινήματος ανεξαρτήτου ιδεολογικής και πολιτικής αναφοράς. Ο αγώνας του πολιτικού κρατούμενου Δημήτρη Κουφοντίνα, η συσπείρωση των κινηματικών δυνάμεων και η επισφράγιση της παρουσίας του εργαζόμενου λαού στον δρόμο, μέσα από την σταθερή και όλο και μαζικότερη παρουσία του, θέτει φραγμό στην κυβερνητική δολοφονική πολιτική που κατευθύνεται από τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό,για να νικήσει η ζωή, για να νικήσει ο αγώνας του πολιτικού κρατούμενου αγωνιστή Δημήτρη Κουφοντίνα,έστω και την ύστατη στιγμή.

ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥ Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝA

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΜΕΤΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

ΚΑΤΩ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥ Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

Λαϊκή Αντιφασιστική Δράση

https://laikiantifadrasi.wordpress.com/

Εικόνες:

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License