Συγκέντρωση στο Υπουργείο Πολιτισμού, Πέμπτη 04/03 στις 12μ και πορεία προς το Υπουργείο Εργασίας.

Στηρίζουμε το κάλεσμα σωματείων, ενώσεων και συλλόγων καλλιτεχνών αύριο στο Υπουργείο Πολιτισμού και συμμετέχουμε στην πορεία προς το Υπουργείο Εργασίας.

Ακολουθεί απόσπασμα από το κείμενο της Συνέλευση Αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα, που μοιράστηκε στην παρέμβαση στο Υπουργείο Πολιτισμού.

Υπερασπίζεστε Παιδεραστές Δολοφονείτε αγωνιστές!

Δύο κόσμοι σε σύγκρουση ”Είναι αλήθεια ότι προερχόμαστε από δυο διαφορετικούς κόσμους.

Δύο κόσμοι οι οποίοι βρίσκονται σε τροχιά σύγκρουσης μεταξύ τους χωρίς διάθεση ανακωχής. Δύο κόσμοι τους οποίους χωρίζει μια άβυσσος διαφορετικών αξιών, πρακτικών, προτύπων, λογικών, συμπεριφορών. Από την μια πλευρά είναι ο κόσμος της εξουσίας, του καπιταλισμού, της πατριαρχίας. Ένας κόσμος βουτηγμένος στο αίμα, την καταπίεση, την λήθη, την υποκρισία, με τα ψεύτικα χαμόγελα στις δεξιώσεις να καλύπτουν φρικτά εγκλήματα. Από την άλλη πλευρά είναι ο κόσμος των καταπιεσμένων, των αδύναμων, των φτωχών, των κολασμένων. Ο κόσμος της αντίστασης, της αλληλεγγύης, του αγώνα και της δικαιοσύνης. Είμαστε εμείς που αναγνωρίζουμε τα κατάλοιπα και τις αντιφάσεις που κουβαλάμε από τον κόσμο της εξουσίας και τα πολεμάμε. Τόσο μέσα μας όσο και εξωτερικά. Ο κόσμος που δεν χάνει την συλλογική μνήμη του, που δεν σταμάτησε και δεν θα σταματήσει να ζητάει τον λογαριασμό για τα διαρκή εγκλήματα του κράτους και του κεφαλαίου σε βάρος της τάξη του.

Είμαστε οι φοιτητές/-ριες που δεν θέλουν να δουν τις σχολές τους να γεμίζει με αστυνομία και που διαδηλώναμε για την απόσυρση του νομοσχεδίου – έκτρωμα της Κεραμέως όλο το προηγούμενο διάστημα. Είμαστε οι εργάτες/ριες που παλεύουμε μέσα από τα σωματεία μας τις αντεργατικές πολιτικές του κεφαλαίου που μας θέλουν σύγχρονους σκλάβους στις γαλέρες των αρίστων. Είμαστε οι μετανάστες/ριες που βρίσκονται φυλακισμένες στα στρατόπεδα συγκέντρωσης του ελληνικού κράτους και βιώνουμε στο πετσί μας τις αντιμεταναστευτικές πολιτικές της Ευρώπης - Φρούριο. Είμαστε οι κρατούμενοι θύματα της θανατοπολιτικής της Σοφίας Νικολάου και παλεύουμε να ανατρέψουμε τις σωφρονιστικές πολιτικές που μας δολοφονούν κάθε μέρα. Είμαστε οι καλλιτέχνες που αναγκαζόμαστε να ζούμε υπό το καθεστώς της ανασφάλιστης εργασίας με απλήρωτες εργατοώρες, να αναπαράγουμε την σάπια κουλτούρα τους έχοντας πλέον και τους τρομονόμους πάνω από το κεφάλι μας. Είμαστε όλοι και όλες που αναγνωρίζουμε ότι η απεργία πείνας του πολιτικού κρατούμενου Δημήτρη Κουφοντίνα δεν αποτελεί μια μεμονωμένη υπόθεση, αλλά συνδέεται άμεσα με όλα τα ανοιχτά κοινωνικά μέτωπα. Η βάρβαρη κατασταλτική επίθεση που δεχόμαστε είναι κοινή και μας απειλεί όλους και όλες. Έτσι κοινός οφείλει να είναι και ο αγώνας για μια κοινωνία ισότητας και αλληλεγγύης.

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΠΛΟ ΧΑΣΕΛ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟ GRUP YORUM

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΚΛΑΔΙΚΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License