Επίθεση σε τράπεζες στο Μαρούσι

Επίθεση σε τράπεζες στο Μαρούσι ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης στον απεργό πείνας και δίψας Δημήτρη Κουφοντίνα

Ο επαναστάτης αγωνιστής Δημήτρης Κουφοντίνας βρίσκεται ένα βήμα πριν το θάνατο. Η ρεβανσιστική στάση της κυβέρνησης , καθώς και η υποστήριξη της πολιτικής αυτής από Παπαχελοφυλλάδες και εθελούσιους υπηκόους προλειαίνουν το έδαφος για τον πρώτο νεκρό απεργό πείνας στην Ελλάδα της μεταπολίτευσης. Στην στάση τους δεν λανθάνει κάποια θεώρηση νομικού θετικισμού πάνω στο δίκαιο αλλά η αποστροφή σε όλα αυτά που εκπροσωπεί ο ίδιος ο σύντροφος και οι ενέργειες του. Την μετουσίωση δηλαδή της επίθεσης στο κράτος και το κεφάλαιο,την υπεράσπιση των καταπιεσμένων και τον αμετανόητο αγώνα.

Ο αγώνας αυτός αγκαλιάστηκε πολύμορφα από μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας που δεν νιώθει να τρομοκρατείται από δολοφονίες βιομηχάνων, βασανιστών της χούντας, περήφανων υποστηρικτών της έννομης τάξης και ΝΑΤΟικών πρακτόρων, αλλά από τις πολιτικές της άρχουσας τάξης. Το «κράτος δίκαιου», τα αφεντικά και οι εντολοδόχοι τους οδηγούν στην εξαθλίωση και δολοφονούν μετανάστριες, εργάτες και αφαιμαγμένους οικονομικά πολίτες, ενώ παράλληλα ο έλεγχος, η καταστολή και η ψυχολογική βία αποτελούν καθημερινότητα. Στην πραγματικότητα, ο Δημήτρης Κουφοντίνας απλά επέστρεψε ένα μέρος της βίας που δεχόμαστε σε κάθε πτυχή της ζωής μας.

Ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης, την νύχτα της 27/2 και της 3/3 σπάσαμε τις κάμερες, την πρόσοψη και τα atm:

- Στην τράπεζα Eurobank επί της οδού Βασιλίσσης Σοφίας

- Στην Εθνική τράπεζα επί της οδού Βασιλίσσης Σοφίας

- Στην πολυεθνική τράπεζα HSBC επί της λεωφόρου Κηφισίας

ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

ΕΙΜΑΣΤΕ ΨΙΧΑΛΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License