Μασόβκα: κάλεσμα συγκέντρωσης στο Σύνταγμα στις 18:00 5/3

Κάλεσμα συγκέντρωσης στο Σύνταγμα για τον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα.

post image

Κάλεσμα στην συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Δημήτρη Κουφοντίνα στο Σύνταγμα στις 18:00

Διανύουμε την 57η ημέρα απεργίας πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα μαθαίνοντας πως κινδυνεύει απο νεφρική ανεπάρκεια.

Ενώ συνεχίζουν να βασανίζουν τον απεργό πείνας με την ζωή του να ακροβατεί το τεντωμένο σκοινί της επιβίωσης, επιμένουν να ψεύδονται απροκάλυπτα περί της άρνησης της προσφυγής του στα δικαστήρια. Η αλήθεια όμως έλαμψε και τα επιχειρήματα της κυρίας Κούρτοβικ συνηγόρου του απεργού πείνας, δικαιώθηκαν. Αφού αποκαλύφθηκε ότι όλες οι αρμοδιότητες περί της απόφασης μεταγωγής του, περνούν απο την ΚΕΜ της οποίας προΐσταται η Σοφία Νικολάου. Η γενική γραμματέας αντεγκληματικής πολιτικής που ενορχήστρωσε επί 50 ημέρες τον καθεστωτικό λόγο στην κατεύθυνση της παραπλάνησης του κόσμου.

Η απόπειρα να καταστείλουν τις συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στον Δημήτρη Κουφοντίνα, εντείνεται καθώς η ΕΛ.ΑΣ με το βολικό πρόσχημα του Covid και το τετελεσμένο της ποινικοποίησης των διαδηλώσεων μέσω του πρόσφατα επικυρωμένου αυταρχικού νομοσχεδίου προετοιμάζει δικογραφίες ενάντια σε οργανώσεις, συλλογικότητες ή πρωτοβουλίες που καλούν στην μάχη ενάντια στο συμβόλαιο θανάτου της κυβέρνησης.

Έχουν το θράσος να μιλάνε για την διασπορά του ιού. Εκείνοι που δεν πήραν ούτε ένα ουσιαστικό μέτρο για τη καταπολέμηση της πανδημίας, που έκαναν μηδαμινές προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού και παρείχαν στο ΕΣΥ ελάχιστες και σαφώς ανεπαρκείς ΜΕΘ για τα μάτια του κόσμου. Όσο πολίτες και υγειονομικοί δεινοπαθούσαν και συνεχίζουν να δεινοπαθούν καθημερινά.

Το κράτος σηκώνει το γάντι της βίας αποποιούμενο τις ευθύνες. Αλήθεια ποιός έχει την ευθύνη; Οι φοιτητές που βγήκαν αντί να αφήσουν την ιδιωτικοποίηση της παιδείας και το μεταμεσονύχτιο νομοσχέδιο να περάσει στα κλεφτά ή εκείνοι που το έφεραν νύχτα; Οι πολίτες και οι πολιτικοί χώροι που αρνούνται να μείνουν θεατές στο ενδεχόμενο της δολοφονίας ενός απεργού πείνας για πρώτη φορά εδώ και 40 χρόνια στην ευρωπαϊκή ιστορία ή εκείνοι που προσπαθούν να τον εξοντώσουν; Δική τους η αναμπουμπούλα, δικός τους και ο λύκος.

Δεν μας φοβίζουν οι δικογραφίες. Ας κοπιάσουν. Εμείς με την σειρά μας δηλώνουμε ότι όσο και αν θα θέλαμε να μείνουμε σπίτι εωσότου διασφαλιστεί η υγειονομική ασφάλεια, νιώθουμε εξαναγκασμένοι να πολεμήσουμε κινδύνους που δεν επιλέξαμε. Θα καλούμε κάθε μέρα αν χρειαστεί. Και θα δεχόμαστε καθημερινά δικογραφίες αν χρειαστεί προκειμένου να διασφαλιστεί η ακεραιότητα της ζωής του συντρόφου μας.

Στο δρόμο και όπου αλλού χρειαστεί μέχρι να δικαιωθεί ο επαναστάτης Δημήτρης Κουφοντίνας.

Καλούμε σήμερα στην συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 18:00.

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License