[Πανοραμικό βίντεο] Τι πραγματικά συνέβη σήμερα στην πλατεία Συντάγματος (Κουφοντίνας)

[Πανοραμικό βίντεο] Τι πραγματικά συνέβη σήμερα Παρασκευή 5 Μαρτίου στην πλατεία Συντάγματος, κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης αλληλεγγύης στον αγώνα του Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος βρίσκεται σε απεργία πείνας επί 57 ημέρες.

VIDEO: https://www.youtube.com/watch?v=iGXBijc-cgM

Όχι, αυτές οι εικόνες δεν προέρχονται από την Τουρκία του Ερντογάν. Όχι, αυτός ο βαριά εξοπλισμένος στρατός αστυνομικών με τις χακί στολές, τα πιστόλια, τα γκλομπς, τα ασφυξιογόνα, τις κρότου-λάμψης, τα δίτροχα και την αύρα νερού που επιτίθενται σε διαδηλωτές, χωρίς ούτε καν μια αφορμή, δεν είναι Τούρκοι αστυνομικοί. Όχι, αυτός ο φυλακισμένος που βρίσκεται λίγο πριν το κατώφλι του θανάτου, κάνοντας απεργία πείνας για 57η μέρα, δεν είναι απεργός πείνας στα τουρκικά κελιά του Ερντογάν.

Όχι, εδώ είναι Αθήνα, εδώ είναι Ελλάδα, έχουμε δημοκρατία, καταδικάζουμε τη βία και την τρομοκρατία απ’όπου κι αν προέρχεται. Η δημοκρατία δεν καταργεί την ελευθερία του λόγου, δε χτυπά το δικαίωμα της διαδήλωσης, η δημοκρατία δεν εκδικείται, η δημοκρατία δε δολοφονεί, γιατί αν όλα τα παραπάνω ίσχυαν δε θα ήταν -στη θεωρία- δημοκρατία, μας λένε και μας κουνάν συχνά το χέρι.

Όμως –στην πράξη- «η δημοκρατία δε γνωρίζει αδιέξοδα», «η δημοκρατία δεν εκβιάζεται». Κάθε φορά που ακούω αυτή τη φράση τέτοιες εικόνες έρχονται στο μυαλό μου. Γιατί αυτή ακριβώς η φράση των αυτοαποκαλούμενων δημοκρατών χρησιμοποιείται πάντα ως άλλοθι για τα χειρότερα εγκλήματα τους.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License