Ενημερώσεις από τη δικηγόρο και το γιατρό του Δ.Κουφοντίνα , 05.03.2021

Παραθέτουμε συμαντικά αποσπάσματα από συζήτηση/ενημερωτική εκπομπή με την δικηγόρο του Δ. Κουφοντίνα και τον επιλεγμένο από εκείνον γιατρό που θεωρητικά τον παρακολουθεί. Όπως καταγγέλει και εκείνος η ιατρική παρακολούθηση του απεργού, όντας σε κρίσιμη κατάσταση, προσκροούει σε μεγάλα εμπόδια.

Νωρίτερα στο the pressporject έγινε έκτακτη εκπομπή με την δικηγόρο του Δ. Κουφοντίνα, κα.Γ Κούρτοβικ και έναν εκ των 2 επιλεγμένων γιατρών που τον παρακολουθούν

Ο γιατρός Θ.Ζδουκος αναφέρει:Δέχτηκε μετά από παρέμβαση της δεύτερης γιατρού που έχει επιλεγεί από τη μεριά του απεργού, να πάρει μια μικρή ποσότητα ορού αλλά μετά τα άφησε γιατί δε δίνεται Άδεια σε εμάς ως γιατρούς επιλογής του να τον επισκεφθουμε

Απάντηση πολιτικά από την κυβέρνηση δε δίνεται.

"Υπάρχει αδιαλλαξία από όλες τις πλευρές", καταλήγοντας στο "να μην επιτραπεί σε εμάς ως γιατρούς να δούμε τον ασθενή. Προσπαθούν να τον απαξιώσουν.Συναίνεσε σε όρο ενυδάτωσης για πολύ λίγο και βάσει του ότι θα πήγαινα μετέπειτα λόγω της άρνησης της διοίκησης σταμάτησε το νερό"

Αυτη τη στιγμή [βράδυ Παρασκευής 05.03.2021] οι 2 γιατροί που έχουν επιλεχθεί από τον απεργό δεν έχουν εικόνα για την πορεία της απεργίας.

Ερωτώμενος γιατι οι γιατροι του νοσοκομείου Λαμίας δεν βγαζουν ανακοινωσεις, απαντά :"Ασκούνται τεράστιες πιέσεις στους γιατρούς, ήδη οι υγειονομικοί που εξέφρασαν τις απόψεις τους για την πανδημία βρίσκονται υπό διώξεις, εχει κονιορτοποιηθεί ο όποιος σεβασμός έστω στις θεσμικές εκφράσεις του ιατρικού συνδικαλιστικού κινήματος".

Και συνεχίζει :"Δεν υπάρχουν χρονικά περιθώρια, δε μπορούμε να ποντάρουμε σε αυτά συζητώντας για προσφυγές στα ευρωπαικά δικαστήρια. Το μοιραίο μπορεί να συμβεί τις επόμενες ώρες. Δε γίνεται να μιλάμε για ευρωπαϊκό δικαστήριο όταν ο Κουφοντίνας έχει φτάσει σε αυτή την κατάσταση. Είναι θανατοπολιτική. Ηθικα, φιλοσοφικά από όπου κι αν το πάρουμε είναι απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει. Πλέον όχι απλώς αδιαφορουν για τη ζωή του αλλά επιλέγουν το θάνατο του στα πλαίσια μιας πολιτικής έντασης και αμφισβήτηση του status quo και των δικαιωμάτων των μεταπολιτευτικών χρονών από την πτώση της χούντας."

Στη συνέχεια η δικηγόρος του Δ.Κουφοντίνα, Γ. Κουρτοβικ, σημειώνει τα προφανή:

"Αυτή η απεργία πείνας δεν αφορά απλά ένα κελί, αφορά μια ακραία πράξη αυθαιρεσίας στο βαθμό και τον τρόπο που εξελίχθηκε και στηρίχτηκε από όλο τον κρατικό μηχανισμό, είναι μια πράξη απειλή για πολύ περισσότερο κόσμο, για την ίδια την κοινωνία."

Συνεχίζει:"Οι γιατροι δε θα επιχειρήσουν πράξεις βίας προκειμένου να εκτελέσουν τις εισαγγελικές προσταγές. Η ίδια η εισαγγελέας τόνισε ότι παρότι έχει βγάλει εντολές για τη λήψη των αναγκαίων μέτρων και πράξεων, δεν έχει διατάξει αναγκαστική σίτιση "

Ενώ σχετικά με τον διορισμένο διοικητή του Γ.Ν.Λαμίας, αναφέρει:

" Με εκπλήσσει η στάση και συμπεριφορά του διοικητή, μέχρι πριν κάποιες μέρες ήταν συνεργάσιμος και ευγενής. Κάτι έχει συμβεί και άλλαξε η στάση του – τα ιατρικά ανακοινωθέντα που έχουν βγει αφορούν γιατρούς και δε μπορεί να συντάξει και να βγάλει ο ίδιος ως οδοντίατρος, είμαι βέβαιη πως έχουν πολιτική σκοπιμότητα και έχουν υπαγορευθεί ή επιβληθεί από αλλού, σε όλα σε αυτή την υπόθεση η διαχείριση γίνεται από αλλού. Και ξέρουμε ότι το κράτος είναι δυνατότερο, το ξέρουμε. Σε αυτό το στάδιο όμως αρχίζουν να το μαθαίνουνε και άλλοι και αυτό είναι ένα καλό μάθημα, είναι κάτι που πρέπει ο κόσμος να το μαθαίνει, όχι για να υποτάσσεται αλλά για να αντιστέκεται."

Σε σχετική ερώτηση με το δικονομικό κομμάτι της υπόθεσης η δικηγόρος απαντά:Για μια προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων θα πρέπει να παραβιάζεται άρθρο της συμβάσης, η επίκληση της παραβίασης να αντιστοιχεί στην αντίστοιχη νομολογία του δικαστηρίου. Εδώ αδικούμαστε αλλά μπορεί η παραβίαση να μην αντιστοιχεί σε παραβίαση των θεμελιωδών δικαιωμάτων. Το ζήτημα τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν είναι το ευρωπαϊκό, θέλει χρόνια. Στην υπόθεση Ξηρού πχ καθυστέρησε χρόνια και ηταν πολύ «μίζερο» στην απόφασή του. Σε ό,τι αφορά την "τρομοκρατία" (όρο που πρέπει να σημειωθεί πως δεν περιέχεται καν στην απόφαση για την ποινή του Κουφοντίνα) το ευρωπαϊκό δικαστήριο είναι πολύ αρνητικό και άλλες προσφυγές που έχουν γίνει, για τις συνθήκες που αφορούν τους καταδικασμένους για τη 17Ν, όλες εκτός μιας έχουν απορριφθεί. Παλίοτερα, βρήκε νόμιμες τις συνθήκες κράτησης του Κάρλος στη Γαλλία, που βρέθηκε κάτω από δραματικές συνθήκες απομόνωσης και αισθητικής στέρησης, τη βρήκε σύννομη (την κράτηση) για λογούς δημόσιας τάξης και ασφάλειας, όπως κατι αντίστοιχο συνέβη και στην περίπτωση του Οτσαλαν.Στη συνέχεια σχετικά με την διαχείριση του αιτήματος σημειώνει: "Στην ΚΕΜ η Νικολάου έχει βάλει τους συνεργάτες του γραφείου της. Δυο δικαστικοί, η Νικολάου, κάποιες εξτρα ειδικότητες και τοποθετημένα από τη Νικολάου άτομα του πολύ κοντινού της περιβάλλοντος. Η πρόεδρος ορίζει το τι θα γίνει, δε γνωρίζω αν υπάρχουν άνθρωποι αυτή τη στιγμή στην ΚΕΜ που μπορούν να αντικρούσουν τις παράνομες αποφάσεις της.

"Και κλείνει :

"Φοβαμαι ότι δεν τους αρκεί μια νεφρική ανεπάρκεια, ο στόχος είναι το μυαλό."

Σύνδεσμος της εκδήλωσης εδώ: https://thepressproject.gr/stis-2000-stin-tileorasi-tou-tpp-i-zoi-tou-dimitri-koufontina-se-kindyno/

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License