ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Π.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

Πολύκαρπος Γεωργιάδης Φυλακές Λάρισας 4/3/2021

Η απεργία πείνας του πολιτικού κρατούμενου Δ. Κουφοντίνα ήρθε σε μια περίοδο που ήδη είχε ξεκινήσει η αυταρχική εκτροπή της αστικής δημοκρατίας. Η ακροδεξιά/νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση επιχείρησε από το ξεκίνημά της να προχωρήσει στο τσάκισμα του “εσωτερικού εχθρού”, του α/α χώρου, των προσφύγων και μεταναστών, του εργατικού και φοιτητικού κινήματος. Δεν δίστασε να κάνει κουρελόχαρτο ακόμα και το ιερό φετίχ της αστικής δημοκρατίας, το σύνταγμα, για να απαγορεύσει τις διαδηλώσεις της 17ης Νοεμβρίου “καθ' άπασαν την επικράτεια”, όπως θα έλεγε και ο ιδεολογικός και πολιτικός πρόγονος του μισού κυβερνητικού επιτελείου, Γεώργιος Παπαδόπουλος.

Για τον Κ. Μητσοτάκη και τον σοσιαλφασίστα Χρυσοχοΐδη οι απεργίες, οι διαδηλώσεις, οι διεκδικήσεις, η λαϊκή αντίσταση δεν είναι τίποτα άλλο παρά αναχρονισμοί που πρέπει να ξεπεραστούν καθώς εμποδίζουν την καπιταλιστική ανάπτυξη. Ως έναν τέτοιο αναχρονισμό οι ακροδεξιά βλέπει και τον Δ. Κουφοντίνα. Επιδιώκει να τον εξοντώσει με μια εκδικητική μανία που ξεσκεπάζει όλη την φασιστική σαπίλα που κρύβεται πίσω από τον κρατικό μονόλογο και τα επικοινωνιακά φτιασιδώματα. Θέλουν να θάψουν τον Δ. Κουφοντίνα κάτω από τόνους λάσπης και συκοφαντιών με σκοπό να θάψουν μια ολόκληρη εποχή κοινωνικών αγώνων.

Να θάψουν την παράδοση και την κληρονομιά της αντιιμπεριαλιστικής πάλης και της λαϊκής επαναστατικής αντιβίας που αναπτύχθηκε μεταπολιτευτικά από ένα κομμάτι του κινήματος, σπάζοντας το κρατικό μονοπώλιο της βίας. Η Ε.Ο.17Ν δεν υπάρχει πια. Ο λόγος της και η δράση της μπορούν να κριθούν ιστορικά και κινηματικά ως ένα τμήμα μιας εποχής διαφορετικής από τη δική μας. Ο Δ. Κουφοντίνας ανέλαβε ακέραια την ευθύνη για τη συμμετοχή του στη 17Ν και το πλήρωσε ακριβά συγκεντρώνοντας όλα τα βέλη της εκδικητικότητας πάνω του. Γιατί δεν σιώπησε, ούτε μουσειοποίησε την πολιτική του δράση.

Οι νέες συνθήκες του πολυετούς εγκλεισμού έβαλαν μπροστά του νέα καθήκοντα. Συγκεκριμένη ανάλυση της συγκεκριμένης κατάστασης, όπως λέει συνέχεια ο ίδιος επαναλαμβάνοντας την αγαπημένη του φράση από τον Λένιν. Προσπάθησε και προσπαθεί να έχει το δικό του μερίδιο συμμετοχής στο κίνημα, να παρεμβαίνει, μα λειτουργεί ως πολιτικό ον, να γράφει βιβλία, να μεταφράζει, να αναλύει, να αγωνίζεται. Δεν παύει να αναζητά το κόκκινο νήμα που συνδέει διαφορετικές εποχές, διαφορετικά κινήματα, διαφορετικά μέσα πάλης, διαφορετικούς ανθρώπους που παρά τη διαφορετικότητα που τους διακρίνει συγκλίνουν σε έναν κοινό στόχο: την κοινωνική απελευθέρωση και την απαλλαγή των ανθρώπων από τα δεσμά της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης.

Σήμερα, που ολοένα και πυκνώνουν τα σύννεφα του ιμπεριαλιστικού πολέμου πάνω από τα κεφάλια μας και που η επέλαση του μιλιταρισμού και της αστυνομοκρατίας δημιουργεί συνθήκες κοινωνικής ασφυξίας, είναι καθήκον μας να αναζητήσουμε συλλογικά και κινηματικά αυτό το κόκκινο νήμα της αντίστασης, της αξιοπρέπειας και της απειθαρχίας. Και σ' αυτήν την αναζήτηση θέλουμε τον Δ. Κουφοντίνα ζωντανό, δυνατό, υγιή, δίπλα μας να συμμετέχει με την πολύτιμη γνώση και εμπειρία που διαθέτει στον κινηματικό διάλογο και την πολιτική πράξη, για να μπορέσουμε “να σηκώσουμε άλλον πύργο ατίθασο απέναντί τους”.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ

Πολύκαρπος Γεωργιάδης

Φυλακές Λάρισας 4/3/2021

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License