YJA Star: Ήρθε η ώρα για ελευθερία

Ο γυναικείος αντάρτικος στρατός, YJA-Star, εξέδωσε ένα μήνυμα για τον εορτασμό της 8ης Μαρτίου, της Διεθνούς Ημέρας της Γυναίκας. «Παρακολουθούμε μια διαδικασία στην οποία οι γυναίκες λένε «τέρμα» σε όλα τα καθεστώτα που τους επιβάλλουν φασισμό και δουλεία. Οι γυναικείοι αγώνες και το γυναικείο παράδειγμα σε όλο τον κόσμο συμβάλλουν καθοριστικά σε μια ιστορική στιγμή. Οι εκκλήσεις για ελευθερία των γυναικών έχουν εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο. "Κάθε μέρα πρέπει να είναι η ημέρα των γυναικών

post image

YJA Star: Ήρθε η ώρα για ελευθερία

«Οι αγώνες των γυναικών συμβάλλουν αποφασιστικά σε όλο τον κόσμο», δήλωσαν οι αντάρτισσες του YJA-Star χαιρετώντας στις 8 του Μάρτη όλες τις γυναίκες που αγωνίζονται.

 ANF ​​BEHDINAN Κυριακή, 7 Μαρ 2021, 10:25

Ο γυναικείος αντάρτικος στρατός, YJA-Star, εξέδωσε ένα μήνυμα για τον εορτασμό της 8ης Μαρτίου, της Διεθνούς Ημέρας της Γυναίκας. «Παρακολουθούμε μια διαδικασία στην οποία οι γυναίκες λένε «τέρμα» σε όλα τα καθεστώτα που τους επιβάλλουν φασισμό και δουλεία. Οι γυναικείοι αγώνες και το γυναικείο παράδειγμα σε όλο τον κόσμο συμβάλλουν καθοριστικά σε μια ιστορική στιγμή. Οι εκκλήσεις για ελευθερία των γυναικών έχουν εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο. "

Κάθε μέρα πρέπει να είναι η ημέρα των γυναικών

Η δήλωση πρόσθεσε: «Καθώς ετοιμαζόμαστε για την 8η Μαρτίου ως YJA star, χαιρετίζουμε τον Rêber Apo [Abdullah Öcalan], ο οποίος είπε:« Κάθε μέρα πρέπει να είναι ημέρα των γυναικών » και με αυτήν την έννοια αγωνιζόμαστε ενάντια στον φασισμό, τα βασανιστήρια και την πίεση που η πατριαρχία έχει επιβάλει στις γυναίκες, καθώς και κατά της δουλείας και της βίας του κράτους. Υπερασπίζομαστε τον εαυτό μας και αντιστεκόμαστε.

Χάρη στην Clara Zetkin, τη Ρόζα Λούξεμπουργκ και όλες τις γυναίκες που έπεσαν

Θυμόμαστε με ευγνωμοσύνη την Κλάρα Τσέτκιν και τη Ρόζα Λούξεμπουργκ, για την κληρονομιά τους προς τις γυναίκες του κόσμου σήμερα και που πλήρωσαν υψηλό τίμημα στον αγώνα των γυναικών. Ως γυναικείο κίνημα, θυμόμαστε τις μάρτυρες μας που θυσίασαν τη ζωή τους για μια ελεύθερη κοινωνία. Ανανεώνουμε την υπόσχεσή μας να επιδιώξουμε και να κάνουμε τα όνειρά σας πραγματικότητα. "

Η δήλωση συνεχίζει: «Οι αντάρτισσες μαχήτριες του YJA-Star ήταν αυτές που οδήγησαν την επίθεση στον πόλεμο του Heftanîn εναντίον του τουρκικού στρατού με μεγάλη αποφασιστικότητα το 2020.

Η αντίσταση των ανταρτισσών ενάντια στην κατοχική επιχείρηση του φασιστικού και του μισογυνικού τουρκικού στρατού στην περιοχή του Γκαρέ πραγματοποιήθηκε με μεγάλη αποφασιστικότητα χωρίς να λογαριάζει θυσίες. Αυτή η ανιδιοτέλεια και η επιτυχής αναδιάρθρωση των ανταρτισσών έφεραν το καθεστώς AKP / MHP στα πρόθυρα της κατάρρευσης. "

Η μόνη απάντηση στις γυναικοκτονίες είναι η αυτοάμυνα

Η δήλωση επίσης αναφέρει: «Καθώς ο αγώνας των γυναικών αυξάνεται, το ίδιο αυξάνονται και τα βασανιστήρια και οι βιασμοί από τον εχθρό. Ειδικά στο Κουρδιστάν, είναι προφανές ότι οι βιασμοί από το κράτος και οι αυτοκτονίες από την πατριαρχία μπορούν να απαντηθούν μόνο με αυτοάμυνα. Είμαστε έτοιμες να πληρώσουμε οποιοδήποτε τίμημα για να τηρήσουμε την υπόσχεσή μας στις μάρτυρες μας.

Ο φασισμός προσπαθεί να αποδυναμώσει την κοινωνία και επιτίθεται στις γυναίκες. Η απάντηση σε αυτό είναι η οργάνωση και η ενδυνάμωση των γυναικών. Ως YJA star, βλέπουμε ως βασική αποστολή μας να είμαστε η πρωτοπορία στον αγώνα των ενωμένων γυναικών για την ελευθερία. Έχοντας αυτό κατά νου, συμμετέχουμε στην εκστρατεία της Κοινότητας Γυναικών του Κουρδιστάν (KJK) «Ώρα να υπερασπιστούμε τις γυναίκες και την κοινωνία από τις γυναικοκτονίες».

Ο Πρόεδρος Ocalan όρισε την απελευθέρωση των γυναικών ως απαραίτητη προϋπόθεση για την απελευθέρωση της κοινωνίας. Σηκώθηκε ενάντια στην πατριαρχική νοοτροπία, την αντιδραστική κουλτούρα και το σύστημα που περιφρονεί τις γυναίκες, σκότωσε την κλασική αρρενωπότητα εντός του και κατάφερε να γίνει σύντροφος των γυναικών.

Υπό αυτήν την έννοια, εμείς ως YJA-Star βλέπουμε την 8η Μάρτη εντός του πλαισίου του αγώνα για τη φυσική ελευθερία του ηγέτη. Αυτή είναι η ώρα για ελευθερία και απελευθέρωση. "

ΠΗΓΗ: ANF

Μεταφραστική Πρωτοβουλία για την Επαναστατική Διεθνιστική Αλληλεγγύη "Μάρτυρας Haukur Hilmarsson"

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License