(Γερμανία) Κείμενο από πρώην φυλακισμένα μέλη της RAF και του κινήματος 2 Ιούνη, για τον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Κείμενο/δελτίο τύπου (8.3.2021), από πρώην φυλακισμένα μέλη της RAF και του κινήματος 2 Ιούνη, για την απεργία πείνας του έλληνα κρατούμενου Δημήτρη Κουφοντίνα. Λευτεριά στον Δημήτρη Κουφοντίνα!

Η φυλακή είναι ένα μέρος της δικτατορίας. Κάθε απεργία πείνας που διεξάγεται από έναν/μια φυλακισμένη είναι ένας αγώνας ενάντια στην απολυταρχία που αρνείται τίποτα άλλο, παρά την ίδια την υποκειμενικότητα του ατόμου.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας είναι σε απεργία πείνας στις ελληνικές φυλακές για πάνω από 50 μέρες. Ο Δημήτρης Κουφοντίνας άνηκε στην ένοπλη οργάνωση 17 Νοέμβρη, που δημιουργήθηκε ως επακόλουθο της ελληνικής στρατιωτικής δικτατορίας το 1975 και υπήρχε για 25 χρόνια. Η οργάνωση κατηγορήθηκε για πολυάριθμες ένοπλες δράσεις, συμπεριλαμβανομένης της εκτέλεσης ενός προϊστάμενου της CIA στην νοτιοανατολική ευρώπη. Ακολούθησαν και άλλες επιθέσεις σε αξιωματούχους των ΗΠΑ, λόγω της σύνδεσης μεταξύ ΝΑΤΟ/ΗΠΑ και των ελλήνων πραξικοπηματιών, που εγκαθίδρυσαν για χρόνια ένα τρομοκρατικό καθεστώς στην Ελλάδα. Άλλες επιθέσεις είχαν στόχο έλληνες πολιτικούς και δημοσιογράφους.

Πρέπει να θυμόμαστε ότι οι δράσεις της 17 Νοέμβρη, είναι άμεσα συνδεδεμένες με το γεγονός ότι ο ελληνικός στρατός έκανε πραξικόπημα στις 21 Απριλίου του 1967, και εγκαθίδρυσε ένα κλίμα ανοιχτού πολέμου ενάντια στη χώρα, μέχρι την πτώση της, το 1974. Πρέπει να τονιστεί ότι η διακυβέρνηση Nixon, των ΗΠΑ, συνεργάστηκε στενά με τους πραξικοπηματίες για χρόνια. Το ίδιο ισχύει για την ελληνική βασιλική οικογένεια της περιόδου, όπως και για πολλές πλούσιες οικογένειες, που φοβούμενες πως θα χάσουν τα προνόμια τους λόγω της αλλαγής των πολιτικών ισορροπιών την δεκαετία του 1960, υποστήριξαν τους πραξικοπηματίες.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας παραδόθηκε στην ελληνική δικαιοσύνη το 2002, προκειμένου να αναλάβει την πολιτική ευθύνη των δράσεων της 17 Νοέμβρη, παράλληλα με τη σύλληψη και δίωξη άλλων μελών. Πάντα αρνούταν να κάνει δηλώσεις που θα ενοχοποιούσαν τους/τις συγκατηγορούμενους/ες του. Η ευρύτερη στάση του εκτιμήθηκε από πολλούς αριστερούς και διανοούμενους. Ο φυλακισμένος, καταδικασμένος με πολλαπλά ισόβια, έχει πάρει άδειες από το 2017 και έπειτα, αν και νομικά είχε το δικαίωμα πολύ νωρίτερα.

Η σημερινή κυβέρνηση στην Ελλάδα, δεν κρύβει το γεγονός ότι σκέφτεται με βάση τις κοινωνικές και πολιτικές κατηγορίες που σχετίζονται με την στρατιωτική δικτατορία. Ο πρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε πριν ακόμα εκλεχθεί, πως θα σκληρύνει το καθεστώς φυλάκισης του Δημήτρη Κουφοντίνα. Προκειμένου να εφαρμόσει αυτό το εγχείρημα, πίσω από το οποίο κρύβεται προσωπική ανάγκη εκδίκησης των κυριάρχων οικογενειών που δέχτηκαν επίθεση από τη 17 Νοέμβρη, περάστηκε ένας νόμος το Δεκέμβρη του 2020. Πίσω από το νόμο, κρύβεται η απαίτηση για δημόσια μετάνοια των αριστερών πολιτικών κρατουμένων. Αυτή ακριβώς ήταν και η απαίτηση των δικτατόρων του 1967, σε χιλιάδες φυλακισμένους/ες, που υπό την υποψία ότι ήταν κομμουνιστές/ριες, υποβλήθηκαν σε βάρβαρες συνθήκες κράτησης και συνεχή βασανιστήρια.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας είναι σήμερα 63 ετών. Από το Γενάρη του 2021, υποβλήθηκε σε μια δραματική επιδείνωση των συνθηκών κράτησης του. Παράλληλα, είναι σε απεργία πείνας για 59 ημέρες (7 Μαρτίου, 2021). Ο Δημήτρης Κουφοντίνας μπορεί να πεθάνει σε κάθε στιγμή. Αλλά πεθαίνει, όχι επειδή διεξάγει μια ένοπλη επίθεση ενάντια στη νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση στην Ελλάδα, αλλά γιατί αρνείται την απαίτηση της κυρίαρχης τάξης να γονατίσει στα πόδια τους. Δεκαετίες μετά τη συμφωνία τους με την αιματηρή δικτατορία, αυτή η κυρίαρχη τάξη ακόμα δεν έχει ξεπεράσει το γεγονός ότι κλήθηκαν να δώσουν λογαριασμό.

Δεν υπάρχει κανένα δίκαιο, στην υπόταξη της κοινωνίας, από μια πλούσια μειοψηφία που δεν πιστεύει σε τίποτα άλλο πέρα από την επέκταση του πλούτου και της δύναμης της. Η χυδαία επίθεση ενάντια στο Δημήτρη Κουφοντίνα, συμπληρώνει της εξίσου χυδαία επίθεση ενάντια στους/στις πρόσφυγες στην Ελλάδα, ενάντια στους/στις φτωχούς/ες και τους/τις ηλικιωμένους/ες, όλους και όλες που το καπιταλιστικό σύστημα απλά δεν χρειάζεται πιά.

Είμαστε πρώην φυλακισμένα μέλη της RAF και του κινήματος 2 Ιούνη. Γνωρίζουμε την άγρια στάση του κράτους και των μηχανισμών του. Γνωρίζουμε την εξαναγκαστική σίτιση και την υπέρμετρη βία των φρουρών, γνωρίζουμε την “λύση του κώματος”, το κυνικά αποκαλούμενο “παιχνίδι πινγκ-πονγκ”, με το οποίο προσπάθησαν να μας κρατήσουν σε μια κατάσταση μεταξύ ζωής και θανάτου, με την ελπίδα ότι θα σπάσουμε. Γνωρίζουμε το παιχνίδι του να τίθεται η μετάνοια ως προϋπόθεση της ελευθερίας. Ο Δημήτρης Κουφοντίνας εκτίθεται στους ίδιους σκοπούς και πράξεις.

Ο νεοφιλελευθερισμός έχει αποτύχει παγκοσμίως, αφήνοντας πίσω ένα κατεστραμμένο κοινωνικό τοπίο παντού. Την ίδια ώρα προσπαθεί ολοένα και περισσότερο να σβήσει από την ιστορία κάθε σκέψη ενός άλλους κόσμου, κάθε προσέγγιση για αντίσταση εναντίων του.

Δεν είμαστε εμείς που πρέπει να απαρνηθούμε, αλλά πρέπει να εξαφανιστούν όλοι εκείνοι υπεύθυνοι, για αυτές φρικτές συνθήκες που ορίζουν τις ζωές ενός μεγάλου κομματιού της ανθρωπότητας.

Είμαστε όλοι/ες υποχρεωμένοι/ες να αγωνιστούμε για τη ζωή και την ελευθερία του πολιτικού κρατούμενου Δημήτρη Κουφοντίνα.

Knut Folkerts, Christian Klar, Roland Mayer, Karl-Heinz Dellwo, Eva Haule, Monika Berberich (RAF)

Ella Rollnik (Κίνημα 2 Ιούνη)

Από: https://non.copyriot.com

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License