[Θεσ/κη] Κάλεσμα Πρυτανεία ΑΠΘ - κίνδυνος εκκένωσης

Έκτακτο κάλεσμα για Πρυτανεία ΑΠΘ λόγω κινδύνου εκκένωσης

'Εκτακτο κάλεσμα για άμεση συγκέντρωση/ενίσχυση της κατάληψης της Πρυτανείας ΑΠΘ σήμερα στις 8:30μμ, μετά από πληροφορίες για άμεσο κίνδυνο εκκένωσης απόψε.


Μέσα από έγκυρες πλληροφορίες η κατηλειμμένη Πρυτανεία διατρέχει κίνδυνο εκκένωσης,ιδίως τις επόμενες ώρες που πέφτουν πάνω στην απαγόρευση κυκλοφορίας.Δεδομένου αυτού ,καλούμε σε στήριξη της κατάληψης πριν αρχίσει η απαγόρευση κυκλοφορίας.

από Ελεύθερο Κοινωνικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης 1431ΑΜ 08/03/2021 8:46 μμ.


Μία κλούβα μπήκε πριν από λίγο στην κεντρική είσοδο του ΑΠΘ.


επί της εθνικής αμύνης,αγ.Δημητρίου μπάτσοι παντού,αύρα και κλούβες!ετοιμάζονται να μπούν για εκκένωση της Πρυτανείας

από Σανκαρά 08/03/2021 9:06 μμ.


Περίπου 80 είναι κλεισμένοι μέσα, κατεβασαν ρολά

Οι μπάτσοι είναι απέναντι στη Βιβλιοθήκη ακόμα.

από Ελεύθερο Κοινωνικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης 1431ΑΜ 08/03/2021 9:24 μμ.


Διμοιρίες στην κεντρική είσοδο του ΑΠΘ και στο Ιβανόφειο, το πολυτεχνείο αποκλεισμένο από ΟΠΚΕ. Γίνονται εξακριβώσεις και ενδεχομένως προσαγωγές στην Αγίου Δημητρίου.

Αναφορά στο Τουΐτερ κάνει λόγο για πολλά αστυνομικά οχήματα να διασχίζουν τη Λαγκαδά με κατεύθυνση το κέντρο της Θεσσαλονίκης

Μέσα στην Πρυτανεία συνεχίζεται η κατάληψη, που πριν από λίγη ώρα είχε συνέλευση όταν έφτασε η πληροφορία. Έχουν κατεβάσει τα ρολά και κάποιοι τραγουδάνε το "Πότε θα κάνει ξαστεριά".

από @ 08/03/2021 9:48 μμ.


Εχει παντού μηχανές, κλούβα μέχρι και έξω από την βιβλιοθήκη, σταματάνε κόσμο παντού από γύρω Ροτόντα, Αγίου Δημητρίου μηχανές και περιπολικό, κάνουν προσαγωγές και ελέγχουν τσάντες και τσέπες Αγίου Δημητρίου άβατο , Μελενίκου τα ίδια Ιασωνίδου επίσης διμοιρια και Εξαδάκτυλου Είναι παντού και είναι άπειροι.(ενημέρωση μέσω διαδικτύου)

από @ 08/03/2021 10:08 μμ.


Έχουν περικυκλώσει εντελώς το ΑΠΘ ενω σταματάνε για ελέγχους γύρω γύρω Δίας και ζητά με πρόφαση την απαγόρευση κυκλοφοριας.. Δεν θέλουν να φτάσει κόσμος εκεί 

από @report 08/03/2021 10:14 μμ.


Σύμφωνα με πληροφορία από το αυτόνομο σχήμα ηλεκτρολόγων: πάνω από 100 σύντροφοι/ισσες αυτή τη στιγμή μέσα στην κατάληψη της Πρυτανείας.

Σto twitter ανέβηκε ένα βίντεο τώρα μέσα από την κατειλημμένη Πρυτανεία ΑΠΘ που φωνάζουν "Ελας Ελλήνων αστυνομικών Ρουφιάνων δολοφόνων και βασανιστών "

Στον χώρο έχουν προσεγγίσει 4-5 καθηγητές του ΑΠΘ που επικοινώνησαν με τους καταληψίες. Εκ μέρους πολλών καθηγητών ετοιμάζεται κείμενο με το οποίο ζητούν να μη γίνει επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. γιατί «κάτι τέτοιο θα τραυματίσει ανεπανάληπτα το κύρος του ιδρύματος»

Εθεάθη Αύρα στην Εθνικής Αμύνης. Μπάτσοι σε όλο το κέντρο της Θεσσαλονίκης και γύρω από σχολή θεάτρου.

από Ελεύθερο κοινωνικό ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης 1431ΑΜ 08/03/2021 10:43 μμ.


Το συντονιστικό της κατάληψης της σχολής Θεάτρου καλεί σε συγκέντρωση έξω από τη σχολή.

από Ελεύθερο κοινωνικό ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης 1431ΑΜ 08/03/2021 10:51 μμ.


Υποχωρούν οι αστυνομικές δυνάμεις στο πανεπιστήμιο, σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση, Μάλιστα η κλούβα που ήταν στην κεντρική είσοδο αποσύρθηκε. Υπάρχουν εκτιμήσεις ότι αυτό συμβαίνει μετά από πιέσεις που ασκήθηκαν από πανεπιστημιακούς.

Επίσης διαψεύδεται η πληροφορία που έλεγε για εκκένωση της Πρυτανείας των Ιωαννίνων, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία.

Υπάρχει έκτακτη ραδιοφωνική εκπομπή στον 1431ΑΜ, 97.3 στα FM, μέσω διαδικτύου εδώ

http://1431am.org:8000/1431med 

από Ελεύθερο κοινωνικό ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης 1431ΑΜ 08/03/2021 11:17 μμ.


Έφτασε η πορεία του κέντρο στην κατειλημμένη πρυτανεία.

Μία προσαγωγή ατόμου στην Αγίου Δημητρίου.

από Ελεύθερο κοινωνικό ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης 1431ΑΜ 08/03/2021 11:33 μμ.


Η πορεία που ξεκίνησε στη σχολή Θεάτρου φαίνεται να χτυπήθηκε στην Αρμενοπούλου με Εθνικής Αμύνης με κρότου λάμψης και να έσπασε στη μέση, καποιους τους κυνήγησαν μέχρι τη Ροτόντα αλλά από ό,τι φαίνεται περίπου 100 άτομα κατάφεραν να περάσουν και να φτασουν στηνμ πρυτανεία. 30 περίπου άτομα έχουν εγκλωβιστεί σε πολυκατοικία στην Αρμενοπούλου.Η πορεία ήταν πολύ δυναμική, ο κόσμος έδειξε ότι δεν θα άφηνε κάτι τέτοιο να συμβεί ανενόχλητο.

Γύρω από τον πανεπιστημιακό χώρο έχουν αποχωρήσει οι μπάτσοι, από την πλευρά της λέσχης είναι καθαρά, Ιβανώφειο, Αγ. Δημητρίου. Μόνο στο συντριβάνι και στην εθνικής αμύνης απέναντι από το χημείο φαίνεται να υπάρχουν διμοιρίες.

από Ελεύθερο κοινωνικό ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης 1431ΑΜ 08/03/2021 11:53 μμ.


Τα 30 εγκλωβισμένα άτομα μέσα στην πολυκατοικία της Αρμενοπούλου 23 είναι καλά, τους έχουν ανοίξει από τρία διαμερίσματα και δεν διατρέχουν κίνδυνο.

από @report 08/03/2021 11:53 μμ.


Τα παρακάτω βίντεο είναι από όσα συνέβησαν νωρίτερα στην Πρυτανεία

από Ελεύθερο κοινωνικό ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης 1431ΑΜ 09/03/2021 12:23 πμ.


Στην κατειλημμένη πρυτανεία πραγματοποιείται συνέλευση με πανηγυρική διάθεση και παλμό. Το κλίμα στην κατάληψη είναι ότι η κατάσταση μετά από όσα συνέβησαν σήμερα έχει φύγει από το στενό φοιτητικό πλαίσιο και έχει περάσει σε ένα γενικότερο αντικατασταλτικό πλαίσιο. Τα πράγματα είναι ήρεμα προς το παρόν. Συνεχίζει και έρχεται κόσμος. Αν υπάρχει κόσμος που θα ήθελε να προσέλθει, η πρόσβαση προς την Πανεπιστημιούπολη είναι άνετη. Υπενθυμίζεται ότι υπάρχουν αστυνομικές δυνάμεις στην Εθνικής Αμύνης και στο Συντριβάνι στο ABC.

Στο ραδιόφωνο φτάνουν μηνύματα αλληλεγγύης από Πάτρα και Γιάννενα ενώ η ροή αναμεταδίδεται από RadioRevolt, Ράδιο Παράσιτα, Radio AntiRegime και Ραδιοζώνες Ανατρεπτικής Έκφρασης

από @A 09/03/2021 11:07 πμ.


Υπάρχει ενημέρωση για την κατάσταση σήμερα;

Η Εθνικής Αμύνης από Αγίου Δημητρίου μέχρι εγνατία είναι γεμάτι κλούβες και μηχανές. Υπάρχουν πολλοί μπάτσοι έξω από τη φιλοσοφική και κάθονται μάλιστα ακριβώς δίπλα στην είσοδο. Κλούβα επίσης υπήρχε και στην καμάρα.

από Eλεύθερο κοινωνικό ραδιόφωνο 1431AM 09/03/2021 3:59 μμ.


Καλείται συντονιστικό της κατειλημμένης Πρυτανείας σήμερα στις 4μμ στο χώρο της κατάληψης.

Έχει φύγει η κλούβα από Καμάρα και η Εθνικής Αμύνης καθώς και η Αγγελάκη φαίνονται καθαρές από αστυνομικές δυνάμεις.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License