[Βερολίνο] Παρέμβαση στα γκισέ της Aegean Airlines στο αεροδρόμιο του Βερολίνου, σε αλληλεγγύη με τον Δημήτρη Κουφοντίνα

Σήμερα στις 08.03.21 κάναμε παρέμβαση στο γκισέ της Aegean Airlines (στο αεροδρόμιου του Βερολίνου), με πανιά, φλάιερ και συνθήματα για την κατάσταση του Δ.Κουφοντίνα.

post image

Στις 11:40, έφευγε μία από τις λίγες πτήσεις εν καιρώ πανδημίας από Βερολίνο για Αθήνα, και έτσι είχαμε τη δυνατότητα να συναντήσουμε επιβάτες που ταξίδευαν στην Ελλάδα. Μοιράστηκε το παρακάτω κείμενο:

Αγαπητοί/ες επιβάτες,

Η Aegean Airlines φέρνει την Ελλάδα πιο κοντά !

Μαζί της φέρνει το καταπιεστικό καθεστώς τυραννίας πιο κοντά. Φέρνει την καταστολή πιο κοντά. Φέρνει τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών των συνόρων της Ευρωπαικής Ένωσης πιο κοντά, όπου καταφεύγουν όσοι φεύγουν να γλιτώσουν από τον πόλεμο, την ανέχεια και τον πόνο. Φέρνει την κρατική δολοφονία των αντιφρονούντων-στην κανονικότητα- πιο κοντά. Φέρνει την διαφθορά, το νεποτισμό και τους σύμμαχούς τους φασίστες πιο κοντά.

Φέρνει τον απεργό πείνας και δίψας Δημήτρη Κουφοντίνα στον θάνατο πιο κοντά, σε μια προσπάθεια εξάλειψης των κοινωνικών κινημάτών και να επανοικειοποίησης της ιστορίας από την άκρα δεξιά κυβέρνηση.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας είναι πολιτικός κρατούμενος και ήταν μέλος της επαναστατικής οργάνωσης 17Ν, μιας οργάνωσης που το όνομα της προέρχεται από την εξέγερση του Πολυτεχνείου στην Αθήνα το 1973 και συνδέεται με το τέλος της δικτατορίας. Τα μέλη της οργάνωσης συνελήφθησαν το 2002 και έκτοτε ο Δ. Κουφοντίνας, όπου και παραδόθηκε στην αστυνομία παίρνοντας πάνω του την πολιτική ευθύνη της οργάνωσης, δεν σταμάτησε να αγωνίζεται μέσα από την φυλακή.

Η απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα ξεκίνησε από τις 8 Ιανουαρίου 2021 έπειτα από την αλλαγή στην εφαρμογή ενός φωτογραφικού νόμου που έκανε η ακροδεξιά κυβέρννση της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με τον οποίο οι κατηγορούμενοι ή καταδικασμένοι για τρομοκρατία θα μεταφέρονται σε φυλακές υψίστης ασφαλείας και δεν θα εκτείουν την ποινή τους σε αγροτικές φυλακές.

Ο απεργός πείνας -και από τις 22 Φεβρουαρίου απεργός δίψας- ζητά την εφαρμογή του νόμου και τη μεταφορά του από τις παλιές φυλακές υψίστης ασφαλείας Δομοκού στις φυλακές Κορυδαλλού στην Αθήνα, και ένα τέλος στη νομική αυθαιρεσία, τις παρεμβάσεις και τη συστηματική μεταχείριση του ως εξαίρεση.

Το ελληνικό κράτος, χρησιμοποιώντας τα μέτρα κατά της πανδημίας ως αφορμή, συνεχίζει και εντείνει την καταστολή εναντίον των κοινωνικών κινημάτων, εμποδίζοντας τον κόσμο να κατέβει στον δρόμο, ασκώντας ακόμα περισσότερη αστυνομική βία, εκκεκώνοντας καταλήψεις,επιβάλλωντας νόμους που επιτρέπουν στους μπάτσους να φτιάξουν αστυνομικούς σταθμούς μέσα στα πανεπιστήμια, επιτρέπωντας στο κυβερνόν κόμμα να πράττει κατά το δοκούν.

Όποια και αν είναι, είτε η Νέα Δημοκρατία (ΝΔ),είτε το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα Γερμανίας (CDU), τα αντιδραστικά κόμματα κατά μήκος της Ευρώπης σπάνε την ανεκτική, φιλελεύθερη εικόνα τους και αντικατοπτρίζουν τα νεκρά σώματα πάνω στα οποία είναι χτισμένος ο νεοφιλελευθερισμός. Στην Ευρώπη όπου οδηγούν τους απεργούς πείνας στο θάνατο, φυλακίζουν αντιφρονούντες μουσικούς όπως ο Pablo Hasél, καταστέλλουν βίαια τα αντι-αυταρχικά κινήματα και ανθρώπους που τρέχουν να γλιστώσουν από συνθήκες εξαθλίωσης.

Ο θάνατος από απεργία πείνας είναι δολοφονία και φέρνει την Ελλάδα σε απολυταρχικό καθεστώς πιο κοντά, του οποίου οι συνέπειες θα γίνουν αισθητές πολύ πέρα από τα αυτοκαθορισμένα σύνορα της.

Αλληλεγγύη στους/ις φυλακισμένους/ες αγωνιστές/στριες που πολεμούν ενάντια σε αυτές τις συνθήκες.

Αλληλεγγύη στο Δημήτρη Κουφοντίνα!

Αγώνας μέχρι τέλους!

από: https://kontrapolis.info/2605/

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License